От: Как се прави ракия?
Винаги си добре дошъл щом минаваш на близко
Първоначално публикуван от valkov.val
И некое филенце,висяло на пушека...
).На вкус е нещо средно между ракия и водка(доста повече прилича на ракия),прави се около 45-47 градуса.
. Другата седмица започвам да си правя такава колона. Ще я ползвам с 30 или 50 литров кег от бира. Успех.

. А с вода-захар-мая мисля че нищо не се получава
. На дрождите освен захар им трябват и други хранителни вещества за да си свършат работата - някакви фосфати, витамин В1 и лимонтузу. Последното е за да се докара киселинност на джибрата(дрождите работят най добре при Ph5.5 do Ph3.5). Слага се при зърнени и други слабо кисели "джибри". Това си е цяла наука
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар