До: Как се прави ракия?
Като начало в тенджера под налягане, на местото на изпускателното клапанче дето шшшшътка, се поставя маркуче / термоустойчиво /.
От маркучето се отвежда към охладителя, споралообразна тръбичка, от алуминий, или мед, горната част на спиралата е над нивото на кипене на течността. Потока преминава през охладителната спиралка от горе на долу, и се втечнява.Спиралката може да преминава през водна баня, за по добро топлоотдаване.
В тенджерата върху джибрите, се подтавя една решетка за варене на пиле, като и се удължат крачетата, и се уплътни решетката, да стане по ситна. Това се прави за да не лепнат джибрите по вентила.
Колегите химици да помагат
) с чалъми.
Като начало в тенджера под налягане, на местото на изпускателното клапанче дето шшшшътка, се поставя маркуче / термоустойчиво /.
От маркучето се отвежда към охладителя, споралообразна тръбичка, от алуминий, или мед, горната част на спиралата е над нивото на кипене на течността. Потока преминава през охладителната спиралка от горе на долу, и се втечнява.Спиралката може да преминава през водна баня, за по добро топлоотдаване.
В тенджерата върху джибрите, се подтавя една решетка за варене на пиле, като и се удължат крачетата, и се уплътни решетката, да стане по ситна. Това се прави за да не лепнат джибрите по вентила.
Колегите химици да помагат
) с чалъми.
))
.
А цинкът не беше ли токсичен, канцерогенен?
. Няма опасност. Именно защото е сплав. Месинга си има собствена кристална решетка. Не влиза в химична реакция с алкохола. Пий спокойно
Коментар