Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българска Скариада

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Българска Скариада

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
    Ей с това чудо на кулинарията се сблъсках на Рали България. Работи с една батерия от волт и половина и опече 5 кг. гърди за по малко от час.
    Къде се изгуби бе човек.
    Събираш инфо за срещи със Чревоугодници.
    Най ме кефи стената .

Коментар

Както казах в темата за подправките,оня ден варихме ракия със зетчето ми.Сливова...препекохме я два пъти.Аз й викам ДВОЕН ОГЪН

Та извадихме малко жар,и както се полага-вижте снимките .Ей с това мезе зетя омете 19-20 чушлета-комунистчета.
      А в средата на скарата се мъдри...една пушена пъстървичка.Стана супер,но си оставам на мнение,че трябва да се маже с мазнинка,да се увие във фолио и така да се пече.4-5 големи бири "попиха" него ден.
      Прикачени файлове

Коментар

Абе хора само лятото ли зареждате скарите, зиме нема ли мераклии???
        Ето една скромнотя от мен.
        Прикачени файлове
        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Я да съживим малко темата . Това ни е скарата в цеха направихме я от дебела чугунена плоча и 3 киловата нагревател. Колегите ме бъзикат че няма друго изделие в което да съм вложил толкова много инженерна мисъл и труд по машините Няма такива картофи на нищо друго не стават толкова крехки и вкусни . Технологията на готвене е проста първо с малко мазнина се слагат картофите като се позапържат се слага и месото като станат картофите се вадят навън и остава само да се допече месото като му се добавя нарязан на едро крумид лук и се сипва малко биричка . Като и лука се задуши картофите се връщат обратно да са си топли . Цялата скара се хваща със заваръчни ръкавици и се слага на масата. Сядаме 4 човека и почваме с 2 хляба две шишета от по 2.5 литра бира и една лютеница ни стига за обяд.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6439.jpg
Прегледи:3
Размер:173.2 КБ
ID:5258707Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6436.jpg
Прегледи:2
Размер:150.0 КБ
ID:5258709 това остана половин час по късно Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6442.jpg
Прегледи:2
Размер:183.9 КБ
ID:5258708
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
            Ей с това чудо на кулинарията се сблъсках на Рали България. Работи с една батерия от волт и половина и опече 5 кг. гърди за по малко от час.
            Това е кипърска или гръцка по-скоро кипърска скара --сувлаки . Много вкусно изглеждащи неща в тая тема сте си спретнали.
            Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Я да съживим малко темата . Това ни е скарата в цеха
              Да беше снимал само скарата,а!!!! Окапах се! Като гледам как изглежда това вътре,представям си какъв вкус има! Браво!
              088пет722пет99
              http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                Да беше снимал само скарата,а!!!! Окапах се! Като гледам как изглежда това вътре,представям си какъв вкус има! Браво!
                В момента като остане време правя още 5 броя такива скари за домашна употреба всичкия наличен чугун отиде за тях

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  В момента като остане време правя още 5 броя такива скари за домашна употреба всичкия наличен чугун отиде за тях
                  Браво колега!
                  Макар да не вярвам ,че всичкият чугун в държавата се е свършил само за 5 скари...
                  Ние,компанията тука в Дулово,караме зимно време с една решетка за скара,сложена върху пернишката печка...верно става лисичарник за кратко помещението,но проветряваме и се търпи.
                  И да ви кажа тарикатлък-след печене по горния начин,залейте туча на печката и скарата с вода-тънка струя от пробита капачка на бутилка.Обилно.Неутрализира веднага всички мазнини и спира да пуши-като отрязано с нож.

Коментар

аз затва си направих стационарна скара на двора-зима ,лято няма пушек..ама снимки в края на месеца,че в пловдив ме е срам да снимам недоразумението наречено електрическа скара с плоча..
                    куче или вълк?
                    в клетка ,или свободен?
                    въпрос на личен избор.
                    Вихрен Илиев
                    0888249888
                    blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                    Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

• От: Българска Скариада

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                      Макар да не вярвам ,че всичкият чугун в държавата се е свършил само за 5 скари...
                      .
                      Моите наличности свършиха

Коментар

• Здравейте колеги!
                        Аз съм нов във форума!
                        Да се представя- El Greco !
                        За разлика от това, вие сте ми познати близо 2 години!С голям интерес чета и се възхищавам от вашите познания в кулинарното изкуство!

Във Варна в ресторант Гюрлата,където приготвят една от най вкусните шкембе чорба в България, съм опитвал и кюфтета и кебапчета на скара.Също са добри на вкус.Направи ми впечатление, че кюфтето въпреки че не беше сплескано а дебело и тумбесто, беше добре изпечено на скарата и сочно дори и вътре!Имам чуството, че тези кюфтета първо са обработени на пара до полуготовност и после запечени на решетъчната скара!Второ, ситно нарязания лук, който се добавя в каймата за кюфтетата суров или леко задушен е по добре да се добави?Ако може някои от по знаеещите тук, като Maxxx и Мещера помогне!
                        Последно редактирано от maxxx; 09-05-11, 11:38. Причина: нямаше ми го едното "x"

Коментар

Лукът в кюфтето е въпрос на вкус дали суров или задушен, в заведенията ако слагат лук/а не лук на прах, сушен лук и прочее химии/, го слагат суров, ситно нарязан и претрит на ръка/със сол става по-добре/.
                          Така си е и в рецептите, ако искаш да не хрущи, задуши го, но малко или много бяга от вкуса му при термообработката.
                          Аз лично ползвам друг вариант - меля го в машинка за месо, няма едри парченца да правят кюфтето тук/там рошаво, а вкуса на суровия лук се запазва и се притъпява чак при печенето на скара, но тогава се хомогенизира с каймата и другите подправки и не е като първично задушен само той в тиган.

Коментар

Maxxx!Благодаря ти за бързия и професионален отговор за лука приятелю!А какво ти е мнението, за обработването на пара до полуготовност на тези кюфтета(Полуфабрикат),подготвени само за джъзване на решетъчната скара за необходимите черти и вкус от скарата?

Коментар

Отрицателно настроен съм към всички полуфабрикати.
                              Като не можеш да отделиш 1 час от времето си да приготвиш табиетлийска скара/това с месенето и печенето, макар и в различно време заради зреенето на каймата, ако искаш да стане "като хората"/, по-добре да си купиш готови опечени и да ги притоплиш на микровелето.
                              Обработката на пара си е варене/дистанционно или във вода, каймата има контакт с вода/, скарата е печене/изпарение на водата чрез директен допир на нагревател, без значение огън, въглища или ток е източника на топлина/.
                              Когато ми се яде скара, правя си скара - според на какво ще пека си избирам дебелината или обръщам при силен огън начесто.
                              Като ще е на пара и "ни риба, ни рак" - по-добре да си направя чирпански кюфтета или топки яхния с бял или червен сос.

Коментар

Добре де, ще накараме някой да пита в Гюрлата, но все ми се чини , че е един стар трик с малко сода за хляб. То в една друга тема, за едно прасе, е описано от Бет Пепо.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X