Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българска Скариада

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Българска Скариада

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
    Има Скариада!Тази тема го доказва.Няма да е много напред във времето,когато ще се съберем и реално и ще скрием шапката на сърбите.
    И какви "ръкавици" ще хвърчат...
    Много са добри повярвай ми.
    Искам да те питам като запалиш въглищата и започнеш да работиш колко време ти държи скарата.

Коментар

Колкото въглища сложа.Има и разни тарикатлъци за забавяне на огъня.А като не ми трябва-затрупвам с малко пепел жарта.Като ми затрябва,разравям.

Коментар

Преди малко направих малка и скромна вечеря.
        На тези гърдички сложиш моята подправка най скъпата в целият свят малко СОЛЧИЦА.

А тук Шана пази понеже котките в махалата надушиха миризмата и взеха да се навъртат.

Прикачени файлове

Коментар

Забравих да попитам.Някой от вас ходил ли е на Скариадата (Рощелиадата) в гр Лесковац Сърбия.
          Янев ти не отговаряй.

Коментар

Така,ето го и моят "дзвер".
            Мещер, металната плоча ако я замениш с плосък камък дали няма да се получи по-уникален вкус на "мършляците", както се изразява един мой познат?
            Не мисли като човек!

Коментар

Първоначално публикуван от Еднорог Преглед на мнение
              Мещер, металната плоча ако я замениш с плосък камък дали няма да се получи по-уникален вкус на "мършляците", както се изразява един мой познат?
              Става с плоча,пробвал съм.От тези,т.нар."тикли".Въпрос на време е да намеря такава с нужната дебелина и големина и само ще остане да се метне на дзвера отгоре.
              Последният път като правих пърленките,бяхме взели от тия,овкусените пилешки бутчета.Като цяло са ерзац,аз лично не ги тача,но на плочата като постояха час и нещо...стана уникално-крехко,с отчетливо изразен вкус на пушено.И външният вид беше много апетитен,но не остана време за снимка-компанията ги разграби.

Е,ти лично си пробвал уменията ми,нали?...

Коментар

Да, пробвах веднъж майсторлъка ти, но като имаш предвид, че не си падам много по мръвките едва ли ще бъда точен оценител.
                Едно обаче мога да кажа със сигурност - сланина, печена на камък е невероятна!
                Не мисли като човек!

Коментар

Първоначално публикуван от Еднорог Преглед на мнение
                  Миро,забравих да добавя-ако тоя твой познат е и мой познат,е ясно що казва "мръшляци".
                  За нашият общ познат ще пусна скоро една специална,Родопска рецепта.
                  Ма ти недей му верва много че е вегетарианец.Такива са противо показни за тази тема но тука има дух на разбирателство и уважение към другостта /айде и аз като доган/Тая неговата шия не е от туршия...

Коментар

Да бяхте раздали по някоя салфетка,а...

И като стана въпрос за сланина -пробвали ли сте с резен домат отгоре,докато е на скарата??Малиийй...салфеткаааа.
                    088пет722пет99
                    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                      Да бяхте раздали по някоя салфетка,а...

И като стана въпрос за сланина -пробвали ли сте с резен домат отгоре,докато е на скарата??Малиийй...салфеткаааа.

Верно,за салфетки трее да се погрижим.От утре ще има,обещавам.
                      А за домата,най-отговорно заявявам че не съм го пробвал,тоест това е ново инфо за мен.
                      Ще пробваме,ще снимаме,ще опитаме...така.

Коментар

Мещер, не знам за кого говориш, но моят познат не е и твой.

А иначе-наистина пригответе салфетките, защото сега ще ви напиша една рецепта, която съм пробвал докато бях на палатка в Родопите. Подчертавам, че се използва каменна плоча за печенето. Изрязва се домакинско фолио 20 на 20см и по средата слагате:
                        1. Нарязана на хапки сланина
                        2. Върху сланината 1-2 колелца от пресен домат(по възможност домашно производство, от късните)
                        3. Върху домата слагате парче топено сирене
                        Ако ви се види малко като количество-продължавате надграждането още един път по същия ред.
                        Хващате краищата на фолиото, събирате ги нагоре и ги завивате като бонбон, а след това така оформеното пакетче го пляскате върху плочата. След около 10-ина минути е готово, не му трябва по-вече. Развивате краищата на фолиото и много внимавайте при това да не изтървете сока, който се е образувал в него.
                        Консумира се задължително с добре изстудено бяло вино, за предпочитане домашно! Да ви е сладко!
                        Не мисли като човек!

Коментар

Тая тема я отварям само, след като съм обядвал или вечерял здраво! Иначе е ужас!!
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Взех повод от поста на колегата mohera,че трябва да има тема за скарите и изобщо за готвенето на открито. Може също да си покажем скарите и другите видове съоръжения за готвене на открито и да споделим мнения и полезни съвети.
                            Като първа рецепта...
                            Може ли следващата рецепта да е "как се правят вкусни, истински, нашенски кебапчета", от избора на месо - до печенето?
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                              Може ли следващата рецепта да е "как се правят вкусни, истински, нашенски кебапчета", от избора на месо - до печенето?
                              Колега,прочети мнение 35 на Bat_Pepo в темата за пушените продукти.
                              Само ще наблягаш на свинското и телешкото.

Коментар

Колега,прочети мнение 35 на Bat_Pepo в темата за пушените продукти.
                                Само ще наблягаш на свинското и телешкото.
                                Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                                Ето ти за кебап
                                Аз търся рецепта за нашенски кебапчета, но и цитираната за кебапа е интересна.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X