Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна пастърма

    Е говежди де,то другите стават само за по селски.
    Кия Спортидж 2000тди
    Всеки шут отзад-е крачка на пред

    Коментар


    • От: Домашна пастърма

      От едно говеждо 1100 грама сурово, след изчистване и сушене ми излезе 330-340 грама пъстръмка! За левият зъб, дет се вика! Ама вкусно, дейба!
      0885600006 - Чичо Коце

      Коментар


      • От: Домашна пастърма

        Няма ли кой да го банне тоя kozeboy!
        Не си човек бре. Поне да продаваше та да си купим...
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

        Коментар


        • От: Домашна пастърма

          Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
          Малко сЪрце и малко дУша!

          [ATTACH=CONFIG]759511[/ATTACH]

          [ATTACH=CONFIG]759512[/ATTACH]
          то направо по БДС!!
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

          Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

          Коментар


          • От: Домашна пастърма

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1417647172691.jpg
Прегледи:1
Размер:63.6 КБ
ID:5626772 Здравейте колеги,от доста време не бях посещавал форума и след завръщането си реших първата тема по която пиша да е тази.И все така само по хубави теми да ни се налага да пишем.Не съм качвал досега снимки от телефона във форума но се надявам да съм успял.Материала е диво а сушенето е направено във ветрина за бира,от тия малките.
            0885719173-Красимир

            Коментар


            • От: Домашна пастърма

              Това лошо време май ще ми прецака пастърмичката
              за 8 дни не е изсъхнала изобщо
              Преместих я в хладилника но незнам дали е правилната стъпка
              Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
              :D

              Коментар


              • От: Домашна пастърма

                Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
                Това лошо време май ще ми прецака пастърмичката
                за 8 дни не е изсъхнала изобщо
                Преместих я в хладилника но незнам дали е правилната стъпка
                Аз да си призная с мъка - прецака ми се първата серия. Именно заради това.

                До сега винаги на терасата я суша и става за седмица някъде. Този път стоя две седмици без да може да изсъхне. Това заради постоянните валежи и високата влажност. Хвана плесен, после плесента стана на мухъл.

                Изчаках я все пак да изсъхне. Вътре месото не е развалено, но дъхне на мухъл.

                Притеснявам се, защото идва време за луканките. Имам суха изба, но трябва да измеря температурата, че е топло.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

                Коментар


                • От: Домашна пастърма

                  Колко ще е топло в тази изба? Щом е сухо няма проблем. Моите ги суших в стая с температура около 20 градуса и станаха идеални. В момента там съм окачил и луканките.

                  Коментар


                  • От: Домашна пастърма

                    Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                    Колко ще е топло в тази изба? Щом е сухо няма проблем. Моите ги суших в стая с температура около 20 градуса и станаха идеални. В момента там съм окачил и луканките.
                    Топличка е. Но предполагам, че ако отворя прозорчето ще докарам до 20-тина градуса. Ще трябва да измеря.

                    За луканките се притеснявам, защото имах случка преди време:

                    Окачих ги на топло, червото изсъхна бързо, а месото вътре не. След време изсъхна и месото. Но червото не можа да се свие заедно с месото и се отлепи. После бяхме много бързи.


                    Иначе до сега от както суша - винаги на терасата и винаги всичко е ставало без грешка. Но тази година, с този влажен въздух ще прецака всичко навън.
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

                    Коментар


                    • От: Домашна пастърма

                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-12-07 13.07.47.jpg
Прегледи:1
Размер:114.6 КБ
ID:5628091
                      Сърце юнашко не трае
                      Не се стърпях и резнах да я опитам
                      Станала е супер малко е мекичка но на сол и подправки е БАШ
                      Не ми дъхне , дано не е развалена, утре сутрин ще се рабере, ако не и по-рано
                      Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                      :D

                      Коментар


                      • От: Домашна пастърма

                        Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
                        Сърце юнашко не трае
                        Не се стърпях и резнах да я опитам
                        Станала е супер малко е мекичка но на сол и подправки е БАШ
                        Не ми дъхне , дано не е развалена, утре сутрин ще се рабере, ако не и по-рано
                        Прави впечатление,че не си я пресовал. Така излиза голяма част от влагата. По една случайност точно сега пресовам... . После в мазето.За да не полази нещо мръвките съм си направил кафезче
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0999.jpg
Прегледи:1
Размер:125.3 КБ
ID:5628116
                        Виден столичен ихтиолог

                        Коментар


                        • От: Домашна пастърма

                          Абе половин парче замина
                          чакам преса после иаз кат теб
                          Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                          :D

                          Коментар


                          • От: Домашна пастърма

                            Намерих в камерата ярешка плешка, обезкостих я криво-ляво как можах, поседя в солчица, после си повися и ето какво се получи:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1200352.jpg
Прегледи:1
Размер:164.3 КБ
ID:5628240Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1200354.jpg
Прегледи:1
Размер:158.1 КБ
ID:5628241
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1200354.jpg
Прегледи:1
Размер:158.1 КБ
ID:5628241

                            Обаче е малко пресолена.
                            Дайте акъл или да наблягам на виното?

                            Коментар


                            • От: Домашна пастърма

                              УУУУУУ завидях ти!
                              Наблягай на виното
                              Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                              :D

                              Коментар


                              • От: Домашна пастърма

                                Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                                Аз да си призная с мъка - прецака ми се първата серия. Именно заради това.

                                До сега винаги на терасата я суша и става за седмица някъде. Този път стоя две седмици без да може да изсъхне. Това заради постоянните валежи и високата влажност. Хвана плесен, после плесента стана на мухъл.

                                Изчаках я все пак да изсъхне. Вътре месото не е развалено, но дъхне на мухъл.

                                Притеснявам се, защото идва време за луканките. Имам суха изба, но трябва да измеря температурата, че е топло.
                                И аз го ядох тва дърво. Мухляса, ма я фанах овреме, обелих я от плесента и в хладилника. Става, ма не е баш, няма ги мерудиите.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X