Здравейте колеги,от доста време не бях посещавал форума и след завръщането си реших първата тема по която пиша да е тази.И все така само по хубави теми да ни се налага да пишем.Не съм качвал досега снимки от телефона във форума но се надявам да съм успял.Материала е диво а сушенето е направено във ветрина за бира,от тия малките.
Това лошо време май ще ми прецака пастърмичката
за 8 дни не е изсъхнала изобщо
Преместих я в хладилника но незнам дали е правилната стъпка
Аз да си призная с мъка - прецака ми се първата серия. Именно заради това.
До сега винаги на терасата я суша и става за седмица някъде. Този път стоя две седмици без да може да изсъхне. Това заради постоянните валежи и високата влажност. Хвана плесен, после плесента стана на мухъл.
Изчаках я все пак да изсъхне. Вътре месото не е развалено, но дъхне на мухъл.
Притеснявам се, защото идва време за луканките. Имам суха изба, но трябва да измеря температурата, че е топло.
Колко ще е топло в тази изба? Щом е сухо няма проблем. Моите ги суших в стая с температура около 20 градуса и станаха идеални. В момента там съм окачил и луканките.
Колко ще е топло в тази изба? Щом е сухо няма проблем. Моите ги суших в стая с температура около 20 градуса и станаха идеални. В момента там съм окачил и луканките.
Топличка е. Но предполагам, че ако отворя прозорчето ще докарам до 20-тина градуса. Ще трябва да измеря.
За луканките се притеснявам, защото имах случка преди време:
Окачих ги на топло, червото изсъхна бързо, а месото вътре не. След време изсъхна и месото. Но червото не можа да се свие заедно с месото и се отлепи. После бяхме много бързи.
Иначе до сега от както суша - винаги на терасата и винаги всичко е ставало без грешка. Но тази година, с този влажен въздух ще прецака всичко навън.
Сърце юнашко не трае
Не се стърпях и резнах да я опитам
Станала е супер малко е мекичка но на сол и подправки е БАШ
Не ми дъхне , дано не е развалена, утре сутрин ще се рабере, ако не и по-рано
Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
:D
Сърце юнашко не трае
Не се стърпях и резнах да я опитам
Станала е супер малко е мекичка но на сол и подправки е БАШ
Не ми дъхне , дано не е развалена, утре сутрин ще се рабере, ако не и по-рано
Прави впечатление,че не си я пресовал. Така излиза голяма част от влагата. По една случайност точно сега пресовам... . После в мазето.За да не полази нещо мръвките съм си направил кафезче
Аз да си призная с мъка - прецака ми се първата серия. Именно заради това.
До сега винаги на терасата я суша и става за седмица някъде. Този път стоя две седмици без да може да изсъхне. Това заради постоянните валежи и високата влажност. Хвана плесен, после плесента стана на мухъл.
Изчаках я все пак да изсъхне. Вътре месото не е развалено, но дъхне на мухъл.
Притеснявам се, защото идва време за луканките. Имам суха изба, но трябва да измеря температурата, че е топло.
И аз го ядох тва дърво. Мухляса, ма я фанах овреме, обелих я от плесента и в хладилника. Става, ма не е баш, няма ги мерудиите.
Коментар