Зимата ни удари, но и ние отвръщаме на удара! Зелето е почти готово, ракия има, дойде ред и на месцето!
Как я правя аз - предпочитам месо от шол /свински или телешки/, заливам с марината за 48 ч /200 гр сол на 1 литър вода/. След това подсушавам, овалвам в подправки и го провесвам в мазето за 5-6 дни. Моето мазе е сухо и е идеално за целта. На балкона трудно съхне на студа.
Ето резултата след точно 6 дни:
С подправки и чисто


Скоро ще стане и конския суджук!
Как я правя аз - предпочитам месо от шол /свински или телешки/, заливам с марината за 48 ч /200 гр сол на 1 литър вода/. След това подсушавам, овалвам в подправки и го провесвам в мазето за 5-6 дни. Моето мазе е сухо и е идеално за целта. На балкона трудно съхне на студа.
Ето резултата след точно 6 дни:
С подправки и чисто
Скоро ще стане и конския суджук!

.Взимам цял и го режа на различни по дебелина ивици.Най-тънкото съответно става най-бързо,после следващото и т.н..Правил съм и през лятото в хладилник ама ми изгоря гаражния хладилник,пък в "титулярния" все няма място.
Коментар