От: Домашна пастърма
Горните снимки въобще, ама въобще няма и да ги коментирам даже
Колеги, моля помагайте, мисля, че имам сериозен проблем, и ми е голям дерт ...
Пастърмичката ми, всичко е точно, освен, че още не е съвсем готова, обаче ПОЧТИ НЕ СЕ УСЕЩА СОЛ ...
Прекалих с изкисването, признавам си, случи се там около Нова година, гости, ангажименти и т.н.
Сега по краищата, където е взела да позасъхва, се усеща сякаш леко солено, обаче по средата (то там е още меко), хич не се усеща. Иначе на подправки е добре.
Като поизсъхне още, ако не дойде леко солен вкус - мислех си да я накисна отново за 1-2 дни, но в саламура (не знам какво съотношение сол-вода, може би 100-150 гр сол на литър вода), и после ако трябва пак ще я овъргалям в подправки ... Жената вика, че й харесвала така, ама мен не ме кефи ...
Има ли друг вариант за повторно осоляване, освен този със саламурата?
Благодаря предварително, снимков материал ще кача тия дни, че все забравям да сваля снимките от телефона ...
Горните снимки въобще, ама въобще няма и да ги коментирам даже
Колеги, моля помагайте, мисля, че имам сериозен проблем, и ми е голям дерт ...
Пастърмичката ми, всичко е точно, освен, че още не е съвсем готова, обаче ПОЧТИ НЕ СЕ УСЕЩА СОЛ ...
Прекалих с изкисването, признавам си, случи се там около Нова година, гости, ангажименти и т.н.
Сега по краищата, където е взела да позасъхва, се усеща сякаш леко солено, обаче по средата (то там е още меко), хич не се усеща. Иначе на подправки е добре.
Като поизсъхне още, ако не дойде леко солен вкус - мислех си да я накисна отново за 1-2 дни, но в саламура (не знам какво съотношение сол-вода, може би 100-150 гр сол на литър вода), и после ако трябва пак ще я овъргалям в подправки ... Жената вика, че й харесвала така, ама мен не ме кефи ...
Има ли друг вариант за повторно осоляване, освен този със саламурата?
Благодаря предварително, снимков материал ще кача тия дни, че все забравям да сваля снимките от телефона ...
Коментар