Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна пастърма, суджуци и луканки
Свий
X
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение...да попитам нещо:нормално ли е всеки ден да се яде от мезето и да се пие вино,че нещо взех да се плаша?
По-добре изпращай от прането (тъй, де-от туй на простора) насам-натам по Еконта, че да ти остане винце.
Аз пуснах втора партида свинска риба, седя в солена вода сега се изкисва.
Според желанието на домочадието, ще се валя само в чубрица.
По-тънките свински луканчета станаха вече, само малко са по-пикантни, та и там писах промени в тефтера за следващи изпълнения.Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнениеМи докато има е нормално
[ATTACH=CONFIG]895123[/ATTACH]
Поредното вратленце
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Повече в саламура няма да кисна! Айде де, седем дена киснене после четири часа обезсоляване на течаща вода (изхарчих вода колкото един басейн да напълня), па 24 часа изцеждане, па сушене! Ми то зимата ще мине. От сега нататъка само сухо осоляване в морска сол за 24 часа!"Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнениеПовече в саламура няма да кисна! Айде де, седем дена киснене после четири часа обезсоляване на течаща вода (изхарчих вода колкото един басейн да напълня), па 24 часа изцеждане, па сушене! Ми то зимата ще мине. От сега нататъка само сухо осоляване в морска сол за 24 часа!
Стандартно, 150гр. сол на литър вода 48ч. какви са тия седем дена..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Може всичко Сашо,свинска рибица или телешка ако намериш.
Може и месо и от бут/примерно/ пак става.
На мен ми харесва свинския врат,че има и мазничко вътре.
Въпрос на избор и вкус..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Ето малко и от мен по рецептата на Коце.
Избягах на вилата от мръсния и прашен софийски въздух и спретнах едно "сандъче" с мрежичка.
Двете дъсчици 60х20см дадоха перфектния размер за обгръщане от наличната мрежа против насекоми с ширина 1м.
На финалната права след час и половина заигравка - малко свински шол, малко контрафиле и шаренки гърди. Киснато е за 40 часа в саламура.
Под навеса в очакване на следващата ни среща на 24 декември.
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Тигре, ние с теб като че ли сме се наговорили. Я кажи суджуците ти ли ги пълниш или ги купуваш от някоя месарница. Чудя се ако взема няколко от магазина дали ще станат...
На синигерите занесох пакетче суров белен лидълски слънчоглед и голям купон падна, жалко, че нямам снимки.
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]895233[/ATTACH]
На синигерчетата им заковах едно парче сланина да си хапват, но се наложи и прането да защитя.
Днес закачих още три подкови.
Ще ми се и пастърмица да направя, ма не остава време.
Я кажете какво месце за пастърма да купя?Grand Cherokee WJ
Dodge Caliber
E 430 4-matic-T(S210)
GLK
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от m_markovski Преглед на мнениеЕто малко и от мен по рецептата на Коце.
Избягах на вилата от мръсния и прашен софийски въздух и спретнах едно "сандъче" с мрежичка.
Двете дъсчици 60х20см дадоха перфектния размер за обгръщане от наличната мрежа против насекоми с ширина 1м.
[ATTACH=CONFIG]895250[/ATTACH]
На финалната права след час и половина заигравка - малко свински шол, малко контрафиле и шаренки гърди. Киснато е за 40 часа в саламура.
[ATTACH=CONFIG]895252[/ATTACH]
Под навеса в очакване на следващата ни среща на 24 декември.
[ATTACH=CONFIG]895253[/ATTACH]
Рецептата на Коце е супер,ма и ти си голям мераклия.
Как не те домързя да спретнеш тая каса?Браво!!!
Grand Cherokee WJ
Dodge Caliber
E 430 4-matic-T(S210)
GLK
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от m_markovski Преглед на мнениеЕто малко и от мен по рецептата на Коце.
Даваш доста добра идея - ще крада . Благодаря колега .
И фукайте се с вашето , фукайте се . Ама и моето ШСА стане след някой ден .
Днес аз завиждам - утре вие на мене .
И НАЗДРАВЕ .
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Наздраве, пичове!
Браво на колегата по-горе. Много професионална клетка. Аз нямах време да се заигравам толкова, макар че и тая ми отне достатъчно.
Суджуците са купувани от три различни магазина. Ще преценя кои са най-добре. Нямам време да меля и пълня аз, макар да ми се ще.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнениеСега чувам за седем дена киснене,може и да има такава рецепта?
Стандартно, 150гр. сол на литър вода 48ч. какви са тия седем дена.
Мойта саламура беше с 80гр сол на литър вода за 7 денонощия. Обаче за 24 часа в морска сол става и по бързо и по хубаво така че саламурите ги зарязвам. Даже има рецепти и под 24 часа. Правил съм и директно осоляване със сол смесена в подправките за овалване ама по бавно съхне сякаш."Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар