Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранене и грижи за малко куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хранене и грижи за малко куче

Колегата няколко мнения по-горе е посочил един лосион с успокояващ и лек антисептичен ефект заради борната киселина. Може да го пробваш.
    Има ветеринарен унгвент-риванол за очи, действа антисептично недостатък е ,че цапа жълто.Хуманният офталмосептонекс също сме използвали но се отпуска с рецепта.Бъди внимателен ако някой доктор ти изпише капки с кортикостероид /твърде вероятно ако просто попиташ в някоя аптека за капки успокояващи възпаление/ Ако се капят дълго време може да му докараш и язва на роговица.
    Последно редактирано от Fraxinus; 19-06-14, 20:28.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
      Куздов,с тебе колкото и пъти да пишеме по някоя тема,все не можем да се разберем! Както искаш го разбирай! Както Мопса дишайки хърка и предполагам това не ти прави впечатление и си го приел за част от породата,така има и такива на които им текат очите.
      Не можем да се разберем, щото говорим на различни езици май. Абсолютно приемам мнението, че има породи ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ към проблеми с очите и те са точно тия, ококорените. Но въобще не е нормално да ги имат. Кокера определено не спада в тая група, затова и предложих на собственика да отиде при ветеринар и да се консултира, пък ти взе да ми обясняваш колко съм тъп. За да не съм 100% спамър, ще споделя, че за конюктивит при моя риджбек ветеринар му предписа Тобрадекс 3 пъти на ден х1 капка в око. Изрично препоръча американските капки (имало и български аналог), които са и по-евтини (струват под 3 лв.) Оправи се за 2-3 дни (едното око правеше гурели и беше зачервено, другото сълзеше като на снимката на кокера). Но НЕ препоръчвам самостоятелно поставяне на диагноза и прилагане на лечение!
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Как подходихте към малко кученце 3.5 месеца което тепърва ще излиза навън, приучването към повод ? Да отбележа че няма да има каишка, а е с тънко въженце като тия Натиснете снимката за да я уголемите

Име:31492759Izlojbeni-povodi.jpg
Прегледи:1
Размер:43.8 КБ
ID:5595044 .

Коментар

По-добре му сложи каишка, защото ще се дърпа насам-натам и може да се нарани.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Става въпрос за малък немски шпиц.

Коментар

• Хранене и грижи за малко куче

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
              Ясно че ще става по оперативен път - въпроса е че ще го направя едва след година и нещо - като израсте псето (препоръката е да се направи когато му отстраняват мъжествеността - защото така и така се прави с пълна упойка). Питането ми беше от сега дотогаз има ли люкарство, което да може да ползвам за да му успокоявам очите когато се случи да са му раздразнени.
              Може да съм пропуснал някъде, но да питам каква е породата?
              Питането ми е свързана с това, че преди година и половина водих моя нехранимайко да му режат клепачите, че ги обърна и той, а доктора беше силно притеснен за някакъв паразит в сърцето и приготви както упойка, така и адреналин(ако не се лъжа).. Ротвайлера ми направи гърч след упойката.. Аз щях да ревна, а доктора челото му се препоти 5 пъти..
              Та за този паразит.. Ако трябва предварително да му се направи изследване и тогава рязане, но е добре да се направи възможно най-скоро за да не разболее от друго..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                Може да съм пропуснал някъде, но да питам каква е породата?
                Питането ми е свързана с това, че преди година и половина водих моя нехранимайко да му режат клепачите, че ги обърна и той, а доктора беше силно притеснен за някакъв паразит в сърцето и приготви както упойка, така и адреналин(ако не се лъжа).. Ротвайлера ми направи гърч след упойката.. Аз щях да ревна, а доктора челото му се препоти 5 пъти..
                Та за този паразит.. Ако трябва предварително да му се направи изследване и тогава рязане, но е добре да се направи възможно най-скоро за да не разболее от друго..
                Кучето е Родезийски Риджбек.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0129.jpg
Размер:290.9 КБ
ID:5595133
                Благодаря да предупреждението - за таа гад мисля ни дадоха разни хапове (дават се по едно през седмица), както вече е и с пълен набор ваксини.

ето на тази снимка се вижда малко за какво иде реч

Име:DSCF0118.jpg
Размер:121.0 КБ
ID:5595134
                Последно редактирано от Slick; 22-06-14, 03:34.

Коментар

Първоначално публикуван от mejdupraznika Преглед на мнение
                  Как подходихте към малко кученце 3.5 месеца което тепърва ще излиза навън, приучването към повод ? Да отбележа че няма да има каишка, а е с тънко въженце като тия .
                  С това ще го душиш ли този "звяр"?!? По-добре си му вземете подходящ нашийник, на който да сложите и едно медальонче с телефонен номер. Че без нашийник, ако вземе да забегне и се загуби, ще мине за безстопанствено куче.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Това са изложбени поводи ,общо взето са за украса и за примерно куче ,което разбира от "поглед"
                    Не става за обучение или разходка.

Коментар

Мерси.

Коментар

Арес е вече почти на 4 месеца, а още е тромав и понякога залита, докато тича. Това нормално ли е? Иначе като набере си е бърз и е неуморим. Притеснява ме, да не е с наднормено тегло, въпреки че въобще не изглежда пълен. Ето го.

Име:archo1.jpg
Размер:87.0 КБ
ID:5595997
                        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Нормално е. До към 1г. изглеждат мног смешни,некоординирани,залитат преплитат си краката и пр.Следи теглото да не си тежи. Като укрепне костната система стават бързи и пъргави като котки.

Коментар

Ясно, благодаря.
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Много добре се развива кучето ти , браво. Следя темата от самото начало. Ще си позволя да кача и аз една снимка. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10352891_10204297998111527_1611310793190091411_n.jpg
Размер:67.6 КБ
ID:5596056

Коментар

Райковски, изпревари ме с въпроса и аз благодаря за отговора. И мойто стана келеш и половина -ма пак ходи 5за4 отвреме навреме ...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X