Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранене и грижи за малко куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хранене и грижи за малко куче

Пак казвам, кучето е в цветущо здраве. Нищо му няма на очите. Породата му е такава, че муцуната му е постоянно забита в земята при разходка. Постоянно копае дупки на двора и някой път скача и се муши вътре в чемшира (моля да не се поставя диагноза за свръх активност, просто да се прочете повече за породата). Нормално е когато е в прахоляка очите му да сълзят. Очите му не са постоянно така. Така се получава най - вече от разходката в парка. Очите се чистят периодично с марля с преварена вода.
    Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Фибрите не се усвояват от кучетата и им докарват ужасни стомашни проблеми, когато са в голямо количество. Кучето е ХИЩНИК и като такъв, организмът му е устроен да приема предимно месо. Това, че яде и други работи не значи, че може да яде какво да е от нашата трапеза. С тая попара можеш да храниш прасе или кокошки, ама с кучето ще съжаляваш в някой момент. Имай предвид, че германците са силно податливи на ставни проблеми и ако в периода на активно израстване го окепазиш, после няма оправяне.
      Абсолютно подкрепям. С едно допълнение: по същата причина трябва да се подбират внимателно и сухите храни, защото много от тях са всъщност бъкани с царевица и т.п. Особено малко кученце да се храни с хляб и други зърнени храни, е голяма грешка, ако човек има възможност да му осигури нещо по-смислено. За кашата "Слънчо" направо нямам думи. Изварата, яйцата, киселото мляко са си добра идея, разбира се, и месото (без кокали, независимо от възрастта на кучето, в никой случай солено и да не се прекалява с пилешкото) и др. подобни. Нищо лошо няма в по малко от коя да е друга човешка храна (без сладки, солени и подправени), но не могат да бъдат значима част от менюто. Не знам вече дали не се повтарям, но ако кученцето се храни с човешка храна или нисък/среден клас гранули, трябва консултация с ветеринар за добавки от витамини и минерали.

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
        Абсолютно подкрепям. С едно допълнение: по същата причина трябва да се подбират внимателно и сухите храни, защото много от тях са всъщност бъкани с царевица и т.п. Особено малко кученце да се храни с хляб и други зърнени храни, е голяма грешка, ако човек има възможност да му осигури нещо по-смислено. За кашата "Слънчо" направо нямам думи. Изварата, яйцата, киселото мляко са си добра идея, разбира се, и месото (без кокали, независимо от възрастта на кучето, в никой случай солено и да не се прекалява с пилешкото) и др. подобни. Нищо лошо няма в по малко от коя да е друга човешка храна (без сладки, солени и подправени), но не могат да бъдат значима част от менюто. Не знам вече дали не се повтарям, но ако кученцето се храни с човешка храна или нисък/среден клас гранули, трябва консултация с ветеринар за добавки от витамини и минерали.
        Вчера ходих на ветеринар и го разпитах за храната - каза че кашата няма да му навреди, добре е да му се дава до 45-тия ден, тъй като има витамини. Каза че яйцето не е задължително във всяко хранене. В общи линии каза да не се престараваме в това какво слагаме в кашичката - сиренце, извара, яйце, хляб, мляко(кисело) , важното е да е в умерени количества.
        Кутрето е на 32 дни и все още не знае къде се намира, но акото му е в норми .

Вече ми се струва че различава по-ясно образи. В петък като го взех гледаше, но май не виждаше особено.

Поздрави !

Коментар

Куздов, овесените ядки не са за всяко хранене. На моето си му давах дневната дажба с гранули и освен нея 1 порция с попарата, която бях написал по-горе.
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
            Куздов, като нищо не отбираш не плаши хората и не ги пращай по доктори. Та чак и диагноза сложи и лекарството знаеш. Има породи на които очите си им сълзят регулярно и не е свързано с никакви болести. Ако се поддържат редовно сълзенето намалява. Има лосиони по зоомагазините за изсушаване и почистване на сълзите.
            Аз точно щото нищо не отбирам, препоръчвам консултация с доктор. Но с моите повърхностни познания знам, че няма порода, на която постоянно да им сълзят очите. Ако нещо съм пропуснал, моля посочи каква е физиологичната особеност в тази порода, която кара очите постоянно да сълзят без причина.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Да, препоръчваш консултация и му викаш,че имало конюктивит. Напротив,има породи на които им сълзят очите постоянно. Някои от раздразнение,други поради вродени специфични особенности. Някои породи генетично имат проблеми със слъзните канали. Кокери,булдози,пудели,шпицове и пр. Разбира се,че може да има и медицински проблем,но в 99% от случайте се касае за козметичен дефект.
              Последно редактирано от STROIL; 20-06-14, 09:01. Причина: премахване на линк

Коментар

Чакай с'я! Уж аз съм тъп и нищо не отбирам, пък сега "раздразнение", "генетично имат проблеми със слъзните канали", "може да има и медицински проблем", "в 99% от случаИте се касае за козметичен дефект"...... В края на краищата, има ли порода кучета, за която е нормално постоянно да им сълзят очите?
                П.П. И аз съм виждал чат-пат кокер, булдог, пудел, шпиц и да ти кажа, нищо не ме води до подобно заключение.... И не, това, което си дал в линка не е лекарство. Това е физиологичен разтвор с аромати и служи само за почистване. Същото върши и една бебешка мокра кърпичка.
                Последно редактирано от kuzdov; 18-06-14, 20:02.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Има породи които са предразположени генетично-брахиоцефалните кучета: булдоци ,мопсове... а също и персииските котки.Поради формата на главата слъзните канали не могат да дренират хубаво окото.Проблема е основно козметичен.Разбира се и другите породи могат да го имат този кусур.

Коментар

Прочетете заглавието на темата и помислете, дали не я разводнявате.
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Може да го отделиш ако сметнеш за необходимо. Аз мисля, че е полезно да се изясни разликата между нормалното и патологичното (да ме прощават докторите ако терминът не е на място) сълзене на очите. Иначе твърдението на Ангелов звучи като монтьорския лаф "То тоз модел така си хлопа". Ако не, трий.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                        Прочетете заглавието на темата и помислете, дали не я разводнявате.
                        Не я разводняват чак толкова. Темата е Хранене и грижи ... Грижите определено си включват и обръщане на внимание на очи, уши и т.н. Не е само да сипеш нещо за ядене в копанката ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Куздов,с тебе колкото и пъти да пишеме по някоя тема,все не можем да се разберем! Както искаш го разбирай! Както Мопса дишайки хърка и предполагам това не ти прави впечатление и си го приел за част от породата,така има и такива на които им текат очите.

Коментар

И двамата имате право донякъде, стига сте се разправяли. А от друга страна - в спора се ражда истината, нали така?

И за запитам - дайте име на капки или мехлем без рецепта или хомеопатичен - ето какъв е случая. Моето куче си обърна 3-тия клепач и на двата зъркела. Явно не му пречи и опитите да бъдат обърнати механично бяха успешни за - 3 до 5 секунди. Дофторите викат да се оперират и да се изреже излишната кожа, (поради бързия растеж според тях). Ще видим таз раота, но като порасне. Хубаво, ама отвреме навреме му се зачервяват и се подуват леко - не пречи на зрението, но търся нещо което да имам под ръка да му капя като се подуят.

Коментар

Слушай к'вото ти казват докторите без операция няма да стане.

Коментар

Ясно че ще става по оперативен път - въпроса е че ще го направя едва след година и нещо - като израсте псето (препоръката е да се направи когато му отстраняват мъжествеността - защото така и така се прави с пълна упойка). Питането ми беше от сега дотогаз има ли люкарство, което да може да ползвам за да му успокоявам очите когато се случи да са му раздразнени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X