Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранене и грижи за малко куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хранене и грижи за малко куче

Все пак и от мен по въпроса за намордниците - както беше писано и по-горе, във всяка община правилата са различни и в много разхождането с намордник на дори не много едни кучета е задължително (пример - Варна - за кучета над 10 кг, демек и за кокерите дори). Дори в момента да ви се струва, че няма да пътувате с кучето, не се знае дали наистина ще бъде така, да не говорим, че понякога се налага слагане на намордник и в други случаи. Опитът ми показва, че много по-добре за самото куче е да свикне от малко, точно за да не го възприема като драма и унижение, когато порасне. Не казвам кучето да ходи постоянно с намордник, а да свикне с него като нещо естествено, също като повода и командите на стопанина.

Коментар

Само да докладвам - и моя вече е тук! Пускам две снимки и отварям нова тема. Засега се храни с това

Направо като за големи ...
      Ето го и него .. малко стрес при пътуването ...но сега е добре даже падна малко игра.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0013.jpg
Прегледи:1
Размер:237.0 КБ
ID:5582918

Име:IMG_20140426_121039.jpg
Размер:303.7 КБ
ID:5582919
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от Slick; 27-04-14, 03:06.

Коментар

Поздравления за избора на марка. Аз лично съм скептичен,обаче че е за всички възрасти. Вземи му храна,пак същата марка за неговата възраст. Няма как да е универсално,в периода на разтеж организма има нужда от едни витамини и минерали,при израстнали и възрастни други. Тази храна не е подходяща и е по-скоро рекламен трик. На Аканата напоследък цената й се вдигна,така че ако искаш провери,ако се доближава вече до тази на Нутрам (не нутра нъгетс),взимай от нея,няма да съжаляваш. Хубаво кученце да те слуша много...

Коментар

Благодаря. Храната за щастие е тази с която са го хранили и досега - за първа среща бях му взел едни дарадонки от тези за обучение ..уж със сходен състав (йьегнье) за да го мамя още при вземането - не им обърна никакво внимание ! Затова се притесних за му сменям менюто ..
          Гледах състава на храната за малки кучета - доста сходна по стойности. Може след седмица да му взема и от другата и да смесвам докато свикне.
          Последно редактирано от Slick; 27-04-14, 03:09.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
            ... Гледах състава на храната за малки кучета - доста сходна по стойности. ...
            Доста, ама не съвсем

Puppy Large Breed

Crude protein (min.) 32%
            Crude fat (min.) 15%
            Crude fiber (max.) 4%
            Moisture (max.) 10%
            Calcium (min.) 1.6 %
            Phosphorus (min.) 1.1%
            Calcium: Phosphorus Ratio 1.4:1
            Omega-6 (min.) 2.5%
            LA (min.) 2.3%
            Omega 3 (min.) 0.9%
            EPA (min.) 0.4%
            DHA (min.) 0.4%
            Omega 6:Omega 3 ratio 2.8:1
            Glucosamine (min.) 1400 mg/kg
            Chondroitin sulfate (min.) 900 mg/kg

Lamb & Okanagan Apple

Crude protein (min.) 27%
            Crude fat (min.) 15%
            Crude fiber (max.) 6.5%
            Moisture (max.) 12%
            Calcium (min.) 2%
            Phosphorus (min.) 1.3%
            Calcium: Phosphorus Ratio 1.5:1
            Omega-6 (min.) 1.6%
            LA (min.) 1.5%
            Omega 3 (min.) 0.8%
            DHA (min.) 0.2%
            EPA (min.) 0.1%
            Omega 6:Omega 3 ratio 2:1
            Glucosamine (min.) 600 mg/kg
            Chondroitin sulfate (min.) 800 mg/kg

В храната за малки кученца има повече глюкозамин, а калцият е малко по-нисък, което е по-добър вариант за мъници от едри породи, които по принцип са по-податливи на заболявания на ставите.

Друг въпрос е, че храната за малки е с пилешко, което може да не понася на всички кучовци (нашият започна да дриска от нея).
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Според тази от която купих кучето - не е проблем. Аз ще му сменя храната но не веднага - за да намаля стреса.

Коментар

Slick, да ти е живо и здраво и много да слуша.
                Малкият Арес вече си е на вилата, защото родителите ми си отидоха там. Доста по-добре му е там, на широко. Още обаче не го пускаме по тревата.
                Вече и физиономията му си блъска на овчарка.

Име:1560397_869604243056237_1313561615368892070_n.jpg
Размер:137.4 КБ
ID:5583054
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Сладури. Да са живи и здрави много радост да изпитвате заедно. Slick, как го кръстихте?
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Лео му е името на моя, ама той още не знае

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                      Лео му е името на моя, ама той още не знае

Радо, прави ми впечатление, че много бързо расте.. Пускаш снимки от през 4-5 дни и разлика се вижда, голяма.. Явно всичко върви както трябва да е, с хранене, гледане и т.н.. Надявам се, че вече си се успокоил.. Мъника, колкото повече му е площта за пазене, толкова по-щастлив ще е.. Между другото огледайте двора за скъсани мрежи или места от където може да се промуши и евентуално да хукне на някъде.. В кръвта си им е да си гонят дивотиите до край..

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Сладури. Да са живи и здрави много радост да изпитвате заедно. Slick, как го кръстихте?
                        Благодаря.
                        Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение

Радо, прави ми впечатление, че много бързо расте.. Пускаш снимки от през 4-5 дни и разлика се вижда, голяма.. Явно всичко върви както трябва да е, с хранене, гледане и т.н.. Надявам се, че вече си се успокоил.. Мъника, колкото повече му е площта за пазене, толкова по-щастлив ще е.. Между другото огледайте двора за скъсани мрежи или места от където може да се промуши и евентуално да хукне на някъде.. В кръвта си им е да си гонят дивотиите до край..
                        О, спокоен съм, той вече си е голям, друго беше като бе на 30 дена. Наистина расте много бързо. На първата ваксина беше 7,1 кг. Една седмица по-късно беше 9, сега със сигурност е повече. Вчера го видя кучкарят, от когото го взехме и каза, че расте много хубаво куче и се справяме добре с храненето и гледането.
                        Между другото вече минахме от Starter на Maxi Junior. Сега омесваме и от двата вида, след няколко дена ще спрем стартера.
                        Дворът е доста голям и е заграден добре, няма къде да иде. Сега даже сме заградили с дъски, за да не може да ходи и по поляната.
                        Кога да го пусна на поляната? След седмица и половина, като му се сложи Адвантикс за кърлежи и други твари или след чак след третата ваксина?
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Относно кърлежи и бълхи, трета година ползвам каишка на Скалибор.Дават я за 6 месеца, аз я държа година и действа...Изпробвано-на деветия месец я махнах, че имаше сняг и веднага след като се стопи извадих 2 кърлежа.Сложих я пак и проблеми нямах.А кучето е ловно и не е като да не ходи по гората и поляните.
                          Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
                            Относно кърлежи и бълхи, трета година ползвам каишка на Скалибор.Дават я за 6 месеца, аз я държа година и действа...Изпробвано-на деветия месец я махнах, че имаше сняг и веднага след като се стопи извадих 2 кърлежа.Сложих я пак и проблеми нямах.А кучето е ловно и не е като да не ходи по гората и поляните.
                            Аз за тези каишки знам, че са опасни за самите кучета. Даже мисля, че във форума го четох.
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Каишка в никакъв случай,опасни са,изяде ли я много бързо може да си замине. Само адвантикс,фронтлайна има пробойни и фащат и кърлежи. Трябва да се наблюдава след слагането,при някои кучета пък изобщо не действат. Относно поляната.... разбери,че не тече обратно време,кога може да се пуска и т.н. Всичко е индивидуално. Аз за мойто куче взех решение да чакам. Дори си миех обуквите,защото ми е умирало куче от парво вирус и знам какво е.Вируса е супер коварен,може с години да стои някъде и кучето да се зарази. Ако в тая поляна не са минавали никога др. животни,кучета котки,крави и пр.пускай го. Ако са.. недей... Има хора,пък изобщо нищо не чакат и кучетата не им се разболяват... всичко е до "късмет",трябва сам да прецениш. Ако не го пускаш да излиза,а ходите вкъщи с обувките пак същото... така,че трябва сам да прецениш. Отделно след като мине цикъла с ваксините .... се прави тест за анти тела... но като чета за ветеринаря при който го водиш... със сигурност няма и да е чувал за такова нещо. Така,че ако ще чакаш за ваксините,после след 12-14д. след последната ваксина кучето не се пуска,а се води за тест,защото може въпреки ваксинациите да не е изградило имунитет и пак да се разболее. Така,че чак ако теста е добър,кучето се пуска,ако случайно се окаже,че не е ,се повтаря последната ваксина.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                                Каишка в никакъв случай,опасни са,изяде ли я много бързо може да си замине. Само адвантикс,фронтлайна има пробойни и фащат и кърлежи. Трябва да се наблюдава след слагането,при някои кучета пък изобщо не действат. Относно поляната.... разбери,че не тече обратно време,кога може да се пуска и т.н. Всичко е индивидуално. Аз за мойто куче взех решение да чакам. Дори си миех обуквите,защото ми е умирало куче от парво вирус и знам какво е.Вируса е супер коварен,може с години да стои някъде и кучето да се зарази. Ако в тая поляна не са минавали никога др. животни,кучета котки,крави и пр.пускай го. Ако са.. недей... Има хора,пък изобщо нищо не чакат и кучетата не им се разболяват... всичко е до "късмет",трябва сам да прецениш. Ако не го пускаш да излиза,а ходите вкъщи с обувките пак същото... така,че трябва сам да прецениш. Отделно след като мине цикъла с ваксините .... се прави тест за анти тела... но като чета за ветеринаря при който го водиш... със сигурност няма и да е чувал за такова нещо. Така,че ако ще чакаш за ваксините,после след 12-14д. след последната ваксина кучето не се пуска,а се води за тест,защото може въпреки ваксинациите да не е изградило имунитет и пак да се разболее. Така,че чак ако теста е добър,кучето се пуска,ако случайно се окаже,че не е ,се повтаря последната ваксина.
                                Ясно. В интерес на истината, той обича да си дъвчи обувки и чехли, които са били къде ли не. А по поляната понякога влизат котки, затова ще чакам.
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X