Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранене и грижи за малко куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хранене и грижи за малко куче

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
    ... Чавдар не разбрах само,като знае отговора за дирофиларията,що пита и сам си отговаря ама карай :d ...
    Щото тия кучета почват да се тъпчат с всякакви химии. Адвантикс пазел от едно, ама не от второ, Адвокейт така, па Дронтал иначе, па н'ам си кво - хептен. И човек да се чуди в крайна сметка кое ще е по-вредното ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не знам защо не ви опазва Адвантиксът, но сигурно и кучетата са като хората - едни ги обичат комарите, други не... Иначе напоследък препоръчват точно изследване + ивермектин, обаче и на мен не ми хареса идеята за толкова "профилактична" химия, затова уж избирам тези капки и каишки. От вътрешните обезпаразитяващи Празимекът уж пази от дирофилария.

Коментар

Аз знам само за едно куче, умряло от дилофилария и същевременно за 5-6, умрели от съсипан черен дроб и бъбреци от лекарства. Не знам кое е по-опасно в крайна сметка. Моя пес много го харесват комарите, а и козинката му не го пази за съжаление. Може да пробвам с каишки, ама досега не съм попадал на такава, дето ги прогонва.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Привет колеги ,вчера се сдобих с 36 дневно ротвайлерче но днес съм малко притеснен кученцето се гледа едро не съм го теглил но през повечето време гледа да спи това повод за притеснение ли е или е нормално за възраста си ?Ровя в нета като хамав но конкретика никаква.

Коментар

Ами то няма как да има конкретен съвет за това - желанието за спане само по себе си обикновено не е притеснително, но го наблюдавай как е през останалото време - нормално е да бъде жизнено и игриво, да се храни с желание. Ако каквото и да било те притеснява, не отлагай посещението при надежден ветеринар, независимо от почивните дни. Успех и да ти расте здраво и щастливо кутрето!

Коментар

Първоначално публикуван от fermer 10 Преглед на мнение
              Привет колеги ,вчера се сдобих с 36 дневно ротвайлерче но днес съм малко притеснен кученцето се гледа едро не съм го теглил но през повечето време гледа да спи това повод за притеснение ли е или е нормално за възраста си ?Ровя в нета като хамав но конкретика никаква.
              И моето така спеше. Като се събудеше, играеше 10 минути и пак заспиваше, изморен от игра. Сега не мога да го накарам да легне.
              Според мен няма повод за притеснение. И по-горе аз питах, отговориха ми същото.

п.с- Моят вече е почти на два месеца. Много злобно хапе, като не му дам ми лае ръцете. Днес го натупах и го вързах. Много бързо разбра, че е сгафил.
              Расте със сила.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0166.jpg
Прегледи:1
Размер:77.7 КБ
ID:5584000
              Последно редактирано от Райковски; 02-05-14, 15:47. Причина: п.с.
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Трудно е опазването от дирофилария , Адвантикса има някакъв репелентен ефект за 2-3 седмици не повече. Веднъж месечно профилактика с ивермектин или през устата Празимек Д може да помогне.Проблема е че определен процент от кучетата са чувствителни към тези лекарства и умират драматично и неспасяемо-при инжектиране умират на иглата ,а при прием на таблетка умират след няколко часа. Това важи особено за коли ,шелти и бобтеил , но не само. Ако кучето не е чувствително дори и леко предозирано лекарството е безопасно. Важно е инжекцията да се направи строго подкожно ,а не мускулно или венозно .
                Вече заболелите кучета с полово зрели червеи в сърцето се лекуват много трудно и несигурно със нелегални препарати ,често ускоряващи смъртта .

Коментар

При мен колеги нещата се развиват тревожно, тази сутрин кутрето направи кратък опит да повърне но не повърна от тогава до момента не е опитвал но пък загуби апетит също така и не пие вода като вчера ,посетихме днес клиника доктора го прегледа и каза че нещо стомахчето му е подуто и е възможно нещо от храната каза до довечера да седи гладно и да го захраня 4 дена с консерва кучешка , биха му 4 инжеции 1 за спазми една за стомахчето , някаква за жизненост която беше в червеникав цвят и за всеки случай му удариха и антибиотик притесни ме това ,че доктора е млад и не знам как е с опита , но иначе вежлив. Вече 3 часа след посещението кутрето не е ходило по голяма нужда но иначе си пишка също така вече не пие вода , некакви съвети да дадете , че почнах да се депресирам иначе храненето до днес беше 5 пъти дневно с около 20 гр гранули на хранене накиснати във вода но от какго взех некак си сякаш си нямаше апетит като му сложа чинийката тръгва все едно ще я омете за секунди но хапваше малко и оставяше храната гранулите са на любимец за бебета но съм от провинцията и само такива имаше в последствие прочетох коментари ,че не са стока но свършен факт .

Коментар

На каква възраст е кучето каква порода е. Имали вероятност да е поглъщало несвойствени предмети-разбирай хавлии, памперси ,гъби и телове за миене на съдове и прочие. Също и кокали.
                    Опитай се да го натиснеш /внимателно/ корема зад ребрата. Ако реагира с изгърбване скимтене или хапане-лошо.
                    Повръщането при кучетата не е голяма работа,притеснително е че не пие вода. Ако на горните въпроси отговора е да намери клиника с рентген.

Коментар

Колега маника е 37вече дена вероятност от поглъщане на чуждо тяло е минимална но не съм сигурен на 100пр породата би трябвало да бъде ротвайлер. Преди около час и половина му дадох около 3-4 супени лъжици от консервата изяде го даже после взе да разнася чинийката за още но ме е страх да му дам после пийна много малко вода наблюдението ми е ,че стана по жизнен и енергичен но това са първончални наблюденияНатиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Размер:94.5 КБ
ID:5584183

Коментар

всъщност това е тя тоест е момичеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:79.2 КБ
ID:5584184тук се вижда че има апетит чинийката е като измита на се притеснявам от дозата на хранене консервата е 800 гр пък нямам малко кантарче да и определя точната доза и ме е страх да не я оставям гладна. ПП колега Благодаря ти за загриженоста чест и почит.
                        Последно редактирано от fermer 10; 02-05-14, 20:38.

Коментар

мляко даваш ли му?

Коментар

Ако имаш предвид прясно не, но вчера му забърках гранулите с кисело мляко като първо облиза млякото а гранулите ги остави за десерт после си ги дояде на почивки но имам чувство ,че тия гранули не му се нравят не знам да сменя марката ли кво.

Коментар

Ако не ти е проблем дай му мляко,по-добре прясно,ако имаш само кисело го разреди малко.

Коментар

Първоначално публикуван от misho60 Преглед на мнение
                                Ако не ти е проблем дай му мляко,по-добре прясно,ако имаш само кисело го разреди малко.
                                Прясно мляко на куче? Има вероятност да му докара разстройство. Добре си е с киселото.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X