Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранене и грижи за малко куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хранене и грижи за малко куче

Малко не можах да разбера всичко написано ама как да е.Води го бързо при ветеринарен лекар. Оставен на себе си може да му мине ,а може и да се влоши-вероятно е алергична реакция, с 1 инжекция ще изчезнат като дим тези папули.

Коментар

Извинете за объркания пост. Положението е така от около два -три часа. Беше на двора преди това и не съм разбрал дали е ужилен от пчела или друго. В момента е по-зле от снимката. Жена ми е успяла да види че около тестисите има зачервяване като от ужилено, а и те са зачервени и уголемени. Бабуните са почти по цялото тяло, но не го сърбят. В поведението му няма промяна, както и други симптоми освен зачервеното и бабуните по тялото и краката. Прочетох че може да се даде таблетка Бенадрил. Ако няма подобрение до час ще го закарам до ветеринар.

Коментар

Малко в страни от проблемите на колегата Slick, но да се похваля с моя разбойник:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0006.jpg
Прегледи:2
Размер:269.7 КБ
ID:5597415

Коментар

I.Stoyanov, Да ти е жив и здрав !
          Калпазански гледа някакси И да го вардиш от пчели - че моя от много пчелогонене - виж докъде го докара. По последна информация - в момента жената му е сложила гел - да му "лАди мУде" защото там е ухапването. В добавка с два Бенадрила. Дано да му е това, въпреки че още е целия "на буци"

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
            Извинете за объркания пост. Положението е така от около два -три часа. Беше на двора преди това и не съм разбрал дали е ужилен от пчела или друго. В момента е по-зле от снимката. Жена ми е успяла да види че около тестисите има зачервяване като от ужилено, а и те са зачервени и уголемени. Бабуните са почти по цялото тяло, но не го сърбят. В поведението му няма промяна, както и други симптоми освен зачервеното и бабуните по тялото и краката. Прочетох че може да се даде таблетка Бенадрил. Ако няма подобрение до час ще го закарам до ветеринар.
            Закарай кучето на лекар! Ужилването отнасекомо обикновенно дава локална кожна реакция,а не по цялото тяло,камо ли уголемяване на тестисите. Аз лично уголемяването на тестисите го свързвам с една много кофти болест,наречена бруцелоза... ама за да не се плашиме излишно.. бягай да го прегледа някой читав доктор.

Коментар

Споко, не шашкай човека. И моя беше станал на такива пъпки без никакви други симптоми, само дето май беше на около година. Ветеринаря каза, че при него това е кучешкия вариант на акнето. Давах му Изопринозин (имуностимулант) по една капсула дневно и бирена мая на таблетки по 2-3 на хранене в продължение на една-две седмици и всичко мина. Нека все пак си го види доктор, ама не мисля, че е нещо сериозно.
              П.П. Внимавай с антихистаминовите препарати. Могат да докарат куп други бели, щото не лекуват, а само облекчават симптомите. Най-добре е имунната система сама да се справи.
              Последно редактирано от kuzdov; 08-07-14, 00:51.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря за съветите ва всички. Освен Бенадрила, содена каша на ужиленото място + студено пакетче гел на мястото на събитието. Изглежда помага. Кучето спи и не се забелязва да има проблеми с дишането. След 3 часа съм у дома и ще видя дали да продължаваме или ще е за доктор. А варианта за бруцелозата .. ми се струва малко вероятен - прекалено много случайвности е да се случи нещо такова при обстоятелствата.

Коментар

Ако е ужилен от пчела трябва да има жило?!
                  Стършел (може да предизвика сериозна реакция) или оса?
                  Подобни реакции съм виждал при бултериери в следствие на хранителна алергия (предполагаема реакция от храна с протеинов източник -пилешко)
                  и при къпане с шампоани.
                  Да не би да е изял нещо?

Коментар

Отвън - едва ли - в заграден заден двор е, а и тамън му правех закуска - едва ли е отишъл надалеч. Яде също и едни стикове - да почистване на зъби с вкус на бира ...първо това заподозряхме .. ама после топките станаха 3-ни и се виждаже място където вероятно е ужилен. Засега е по-добре след няколко бенадрила ... но още се пооявяват и изчезват обривите .. макар и не така интензивно както преди. Ухапването е било на самото ... топче, горкото куче.
                    Последно редактирано от Slick; 08-07-14, 06:48.

Коментар

Бърз рапорт на ситуацията - вечерта му беше кофти с трудно заспиване и още компреси със студено. До сутринта всичко беше наред. Оттоците са напълно спаднали, също и топчЕтата му, единствено още според мен е леко зашемАтен от Бевадрила. Благодаря на всички отзовали се със съвети.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                        Калпазански гледа някакси
                        Нали

Вече се разхождаме с повод и никак не ни харесва. Дърпа се или сяда и гледа умно докато не реши той да тръгне. Понякога го влача като чувал с картофи, друг път върви в крачка с мен като дресиран. Ще я видим тая работа, вече по 2 пъти в деня ще го извеждам, ако се дърпа ще го влача докато не тръгне

п.п. дързо оздравяване на твоя сладуран ..

Коментар

Ето да се похваля и тук, защото видимо ще се сблъскваме с еднакви проблеми.

Име:SAM_0213.jpg
Прегледи:3
Размер:62.6 КБ
ID:5601372
                          Моята малка принцеса е на 2 месеца тежи около 9,5 кг. Доктора каза изрично "никакво извеждане навън до 15 дена след 3-та ваксина". Крие рискове от фатални заболявания. Яде гранулки, пие вода, играе и спи. Вече опитва да се налага - понякога хапе по-силно, укротявам веднага с натискане на главата към земята. За 36 часа успях да я науча на навик - пишка или ака в хола и след това отива в банята... А трябваше да се научи наобратно... Там съм й сложил памперс с неин пиш, тикам носа в напиканото и водя до банята... Приемам всякакви съвети, за всичко.
                          П.П. ако някой не е разбрал породата е немски дог. Няма родословие, не съм търсил куче медалист.
                          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Голяма е красавица, да ти е жива и здрава! Между другото, моят бяс нямаше и 2 месеца, а вече си се разхождаше навсякъде. Вардих го само от изпражнения и от други животни. След 8 дена прави 5 месеца, а килограмите му са над 32. С баща ми се притеснявахме, да не е затлъстял, но дойдоха кучкарите, от които го взехме и казаха, че даже носи на още ядене.
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Няма да рискувам в града Мисля си тия дни да я изкарам някъде по ливадите дето са окосени посевите... там мисля няма от какво да се зарази, но да потича навън.
                              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Ушите такива ли ще й ги оставиш или такива:

Име:p_439961.jpg
Прегледи:1
Размер:55.0 КБ
ID:5601584
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X