Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на моторна коса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ при избор на моторна коса

Аз ползвам корда на Хускварна. Цената беше смешна, а разликата в качеството с китайската е огромно.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Аз пробвах с жило за велосипед, калайдисано в краищата, като си мислех, че така няма да се разнищва. Ама не, като започнах работа след минута си промени звука. Спрях машината и жилото беше като четка в краищата, а така товари повече и ме е страх да не я прегрея и изгоря в тези жеги. Ще се купува корда на метър в макарички, някъде бях виждал да се продава...
      Да, последният сантиметър се разнищи, но с нищо не видях да повлияе на работата на косата. Разнищено е доста по-безопасно- в крайна сметка откъсната оригинална корда ако те перне в очите също си за превръзка. Дефакто при работа с моторната коса акцента в безопасността са околните.
      Тук не ставаше въпрос за стотинката ами за неудобството - най близкият магазин за корда е на 30мин. и с измиването и преобличането ставаше...
      Не съм косил отново с приспособлението, но ако се окаже добър заместител няма да се поколебая да си го използвам и занапред.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Доста добър вариант за Хитачи: http://argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=749 .

Преди малко заграбих последната промоционална от магазина им в София. Във Варна имали още две на тази цена, предполагам, че могат да ги докарат и до другите си магазини.
        Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Здравейте момчета!
          Бих искал да попитам и аз нещо, относно палцовите косачки?
          Интересувам се, каква трева може да се коси с тях, тънка, която е само за сено ли, или може и по-дебела, и по-груба трева? Всъщност, колко груба растителност може да си позволим да косим с палцова косачка? Например, може ли да се окосяват места в които има покарали филизи от сливи, вишни и други разни клечаци, трънаци и т.н. Всъщност колко е максимално дебелата дървесна пръчка, която могат ножовете да прережат, 0,5 см, 1 см или 2 см? Ако влезе в ножовете 1 или 2 см. дървесен израстък (пръчка), дали ножовете ще го прережат или косачката ще блокира? При тази ситуация, какво ще стане, дали ножовете няма да имат силата да отрежат пръчката, дали ще се счупят или просто ще блокират и шината ще спре да се движи и реже?
          Интересувам се, дали може да се използва палцовата косачка за терени с малко по-груба растителност или е невъзможно? Струва ми се, че палцовите косачки са само за тънка трева, за сено. Така ли е наистина?

Коментар

Привет колеги да живнем малко темата , в момента вървят едни тримери с марка RTL в калфланд около 2,5 кс на цена 170 лв и гаранция 2 години хайде да помоля някой ако има преки впечатления от тази марка /мисля че е китаец/ да сподели впечатления.

Коментар

Първоначално публикуван от fermer 10 Преглед на мнение
              ............. марка RTL в калфланд ..............впечатления от тази марка /мисля че е китаец/ да сподели впечатления.
              То сега всичко е китайско, вкл. и Бош-гаранция за менте. RTL вероятно е менте на RTR, което също е китайско, но що годе читаво за любителска градинска техника. Имам такава ел. косачка за под 100лв. и се справя успешно с 1200 м2 бурени. 1000W е, но моторна коса за 170лв.??? Освен това кауфланд не е правилно място за покупка на инструменти и подобни.
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Здравейте и от мен. В момента и аз се оглеждам за някаква бюджетна моторна коса до ололо 200 лв. Миналата година имаше на Райдър около 170 лв., имат сервиз - познавам лично собственика му и според него не са никак лоши. Мисля, че гаранцията беше 2 години. Някой има ли отзиви, че скоро ще трябва да се коси и мисля да скачам с един китаец.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Никой няма да ти даде мнение. Вземай смело- ще имаш някакви дребни недоразумения(по- скоро неудобства), които с малко техническа грамотност се отстраняват.
                  Поддържам си мнението за всички подобни инструменти използващо се за "хоби" цели. Кой както иска да го разбира.
                  Имам Хускварна и Гризли. Разлика не виждам а цената на хуска е 3 пъти повече, а гризлито е по-мощно.
                  П.П. Големите вериги доста умело извиват цените на производителите.

Коментар

Re: Помощ при избор на моторна коса

Ползвам моторна косачка Brigs&Stratton 3,5 к.с., която ми е набор (1969!)
                    Напълно безаварийна и безотказна. Сервизирам я, като веднъж на две години, ако се сетя и сменям маслото. Бръмчи поне по час седмично на сичката газ.
                    Така, че има и друго, освен Щил и Хускварна. Определено предпочитам този (Опел) пред (Мерцедеса) на един колега, който 10 мин се бори с въжето, докато запали и ножът явно е от калай и се изтъпява за норматив.
                    Старите Щил и Хускварна, също са хубави, но и при тях вече икономистите и търговците са изместили инженерите.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От: Re: Помощ при избор на моторна коса

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      Ползвам моторна косачка Brigs&Stratton 3,5 к.с., която ми е набор (1969!) ...
                      Не съм запознат с историята на фирмата но това твоето май е бмв сравнение с мерц.
                      fermer 10 Разходи се и виж по веригите другите китайци какво предлагат. Може с 50-60лв. нагоре да има нещо което поне претендира да е марка.

Коментар

Вчера прежалих 170 пари и да става квото ще ,сглобихме машинката и от раз запали слабичка ми се вижда но аз в гората няма да ходя,между другото ви подведох несъзнателно /за което се извинявам/ от към марка машинката не е RTL а RTR и не е с 2 години гаранция а с 3 , да попитам требе ли и някаква разработка или да я напъна и този тризъбия нож нещо тъп ми се вижда наточвате ли го и по какъв начин .Пробвах го с корда справя се перфектно нещо моторчето не се форса както трябва но ще го мислим

Коментар

Първоначално публикуван от fermer 10 Преглед на мнение
                          Вчера прежалих 170 пари и да става квото ще ,сглобихме машинката и от раз запали слабичка ми се вижда но аз в гората няма да ходя,между другото ви подведох несъзнателно /за което се извинявам/ от към марка машинката не е RTL а RTR и не е с 2 години гаранция а с 3 , да попитам требе ли и някаква разработка или да я напъна и този тризъбия нож нещо тъп ми се вижда наточвате ли го и по какъв начин .Пробвах го с корда справя се перфектно нещо моторчето не се форса както трябва но ще го мислим
                          Колега от къде я взе, че и аз мисля да си купя такава .Гледах че има и в Практикер някакви промоции едната 170 а другата 200лв.Ако можеш сподели малко повече как се държи и пр...Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
                            Колега от къде я взе, че и аз мисля да си купя такава .Гледах че има и в Практикер някакви промоции едната 170 а другата 200лв.Ако можеш сподели малко повече как се държи и пр...Благодаря предварително.
                            Взех я от кауфланд впечатления не мога да дам тъй като не съм работил сериозно с нея и мога да те подведа ,бе късмет 170 лв срещу 3 г гаранция мисля че си струва товае неангажиращото ми мнение , успех.

Коментар

И аз като колегата скочих смело със 180 лв. и вече имам същата RTR, но при мен е с 2 години гаранция, както споменах по-горе познавам собственика на сервиза и предпочетох да я взема от него. За сега окосих около 1,5 - 2 дка, на този етап съм много доволен. Разход на бензин около 1,2 л. за час работа, но не съм давал повече от средната газ да се разработи малко. Саморасла слива с диаметър около 20 мм я отнесе с малко повече газ без да се затрудни с диска, а той едва ли е най-качествен. За сега съм доволен. Колега, относно диска - моят си е заточен фабрично, е не е като бръснач но си реже добре и трева и коприва, че и други включвания
                              Ford Maverick II 2.3 XLT
                              Ford Mondeo MK5

Коментар

Колеги имате ли вече отзиви за тези RTR коси?
                                И аз се сдобих с една такава, даже 4в1 комплект, но още не съм я припалвал.
                                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X