Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1537123-4-rr-a.jpg
Прегледи:1
Размер:33.1 КБ
ID:5237352

+1 за Каракачанеца... Ето го моя, на тази снимка е на 1,5 години, на вилата, храни се през ден, охранява пуснат в дворовете на 2 къщички, завързан пробвахме на синджир и 10 м. арматура, ама го намерихме тази пролет, почти удушен, къщичката на родителите ми разбита, той беше прегризал дървената ограда м/у дворовете ни, през пролуката се промушил и не успял да се пребере назад, заради синджира... от тогава само усилваме външните огради, щото малко е като диво прасе, засилва се и през мрежата минава... Много ми е верен, само при мен стои, не влиза в къщичката, а спи пред нея, няма сняг няма студ... За миг не съжелявам че го избрах тогава... Има моменти в които само заради него, за да го видя ходя... Като чуе атв-та и мотори и няма удържане... според майка отива да ни посреща със сина ми... Но е труден за възпитание... Особенно ако му се развее някоя комшийска к...а, няма спирачки... и синджира къса.... ))
    Като караме с атв-тата минаваме през с. Змеево до Ст Загора, там има овчарник и собственика развъжда Каракачанки, разкошни са, а как се грижат за стадото което никак не е малобройно, само по филмите съм го виждал това. Ако имаш интерес ще намеря телефон на собственика...

Коментар

Kрасавец!
      Някой няма ли мъжко кутре някъде по-наблизо, че Змеево...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
        Внимание няма да му липсва, баща ми всеки ден отделя време за кучето.
        Разходките из гората също са гарантирани остана да науча повече за нрава обучението.

При това положение - каракачанец.
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от asdimar Преглед на мнение
          [ATTACH=CONFIG]281521[/ATTACH]

+1 за Каракачанеца... Ето го моя, на тази снимка е на 1,5 години, на вилата, храни се през ден, охранява пуснат в дворовете на 2 къщички, завързан пробвахме на синджир и 10 м. арматура, ама го намерихме тази пролет, почти удушен, къщичката на родителите ми разбита, той беше прегризал дървената ограда м/у дворовете ни, през пролуката се промушил и не успял да се пребере назад, заради синджира... от тогава само усилваме външните огради, щото малко е като диво прасе, засилва се и през мрежата минава... Много ми е верен, само при мен стои, не влиза в къщичката, а спи пред нея, няма сняг няма студ... За миг не съжелявам че го избрах тогава... Има моменти в които само заради него, за да го видя ходя... Като чуе атв-та и мотори и няма удържане... според майка отива да ни посреща със сина ми... Но е труден за възпитание... Особенно ако му се развее някоя комшийска к...а, няма спирачки... и синджира къса.... ))
          Като караме с атв-тата минаваме през с. Змеево до Ст Загора, там има овчарник и собственика развъжда Каракачанки, разкошни са, а как се грижат за стадото което никак не е малобройно, само по филмите съм го виждал това. Ако имаш интерес ще намеря телефон на собственика...

Аз се интересувам от тел.на собственника от с.Змеево,някога служех в Ст.Загора и в поделението се сдуших с един образ дето имаше няколко каракачанки ,и повреме на отпуските съм ги наблюдавал и интересувал за породата!Пазеха едно доста голямо стадо от кози,и като се смесят с тях отдалече не се веждат но ако някой имаше смелоста да наближи стадото ставаше страшно/изпитах го на собствен гръб/от тогава съм влюбен в тази порода!

Бях свидетел как една каракачанка/ мъжка/прояви доста търпение към един злобен доберман...но уви хапештия доб.бързо умря ,неможахме да го спасим!
          Искам да си взема добър екземпляр от качественни родители!
          Сега имам два мъжкара на моята работилница но наемодателят ми не си е грижил мн.добре за тях и не са в добър вид!Иначе уникални пазачи !

Сетих се и за друг случай с каракачанска овчарка...В една свинеферма на селото ми изваждат нереза/около250 кила/да си свърши съпружеските задължения но уви мина в обсега на синджира на кучето и беше тръшнат на земята за секунди,е не умря от това но беше мн.стресиран и неможа да си свърши работата...горкия може и да е отишъл на ченгела!

Каракачанката е страхотно куче с първичен характер!
          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Имам 2 каракачанки и един немец.Категоричен съм-вземай немеца,няма по вярно и умно куче от него

Коментар

Колеги,незнам ваще защо лаят,може да е от обстановка и стопанин.Братчеда има едно ,дръжи го в клетка 3х3 и един навес с една черга вътре.Лятото около него растат едни метли и бурени и не се вижда.Аз съм пробвал,приближавам се до клетката,без звук скача на телта с отворена уста.Единствено лае,когато сина му ревне,тогава става страшно,направо песа издивява,явно го има за негов.А един познат има също каракачанка,само че черна и доста по дребна.Тя също не лае,а напада,едни мангали бяха влизали у тях да крадат и ги беше наръфало яко.За козината ,братчеда неговото го остригва напролет, и до зимата си има чисто нова козина,защото се въргаля в калта и му се събират едни валма с кал и сбита козина и прилича на магаре Мойто куче ,немска овчарка , е доста по безопасно и дребно от каракачанка.Макар че лае много ако някой влезе в нас,ако някой външен се приближи до него предполагам ще прескочи клетката без проблем,но не съм пробвал.Абе пази ми гаража безгрешка.
              За мене вързаното куче не е куче,защото е елементарно за утрепване.Затова или в клетка или свободно.Аз няма условия да го пускам свободно,защото ще изпоеде някой сигурно.

Коментар

Те голяма част от породистите и уличните проявяват голям интерес към братята роми!Доскоро си мислех че най голямото предизвикателство на псетата е ромче на каручка....но не оказа се -циганин на колело!
                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Tо хубаво хвалите какъв пазач бил каракачанеца, ама дали бащата на колегата, дето търси ще може да го удържи ако стане някоя беля по време на разходка?
                  Щото мойта балдъза ми е разказвала случка как едва успяла да спре навремето един кавказец на сантиметри от гърлото на дете на улицата! На разходка били навън и едно дете просто минало с колело покрай тях и кавказеца му скочил директно към гърлото!
                  Баща ти дали ще успее да го удържи при подобна ситуация?

Коментар

Ако въпросът е към мен, то баща ми живее на вилата на полето и най-близката друга вила, която се посещава периодично е на 300м.
                    Кучето никога няма да се разхожда в града, а вероятно между разходките ще бъде вързано на дълъг синджир и 20 метров тел покрай оградата.
                    Идеята е да е пазач, какъвто беше предишния.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
                      Tо хубаво хвалите какъв пазач бил каракачанеца, ама дали бащата на колегата, дето търси ще може да го удържи ако стане някоя беля по време на разходка?
                      Щото мойта балдъза ми е разказвала случка как едва успяла да спре навремето един кавказец на сантиметри от гърлото на дете на улицата! На разходка били навън и едно дете просто минало с колело покрай тях и кавказеца му скочил директно към гърлото!
                      Баща ти дали ще успее да го удържи при подобна ситуация?
                      А какво прави куче като кавказец в град като София?
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                        А какво прави куче като кавказец в град като София?
                        На този принцип можем да се питаме и за питбули, бултериери, ротвайлери, добермани и немски овчарки също така.
                        Не е до порода, до възпитание е, само че доста хора вземат пухкава топчица и после произвеждат някой лигльо, който не признава нищо и никой като порастне, един който си хареса той понаслушва и до там.
                        Стопаните, ако може така да се нарекат, вдигат ръце и го хранят/разхождат, съответно белите са неизбежни.

Коментар

Мнение на petrof >как едва успяла да спре навремето един кавказец на сантиметри от гърлото на дете на улицата .
                          Нормално отгледано и възпитано куче никога няма да нападне без причина деца. Кавказеца на автара ми ежедневно го разхождах по два пъти в Морската градина и съм нямал случай, деца да са искали да го помилват, а той да им се нахвърля. За възрасни хора, достатъчно е само да започнат да жестикулират по-енергично срещу мен и получават съответното предупреждение. За мен няма лоши кучета, а стават злобни заради лошо гледане и липса на възпитание.

Коментар

Пламене, кавказци са доста по първични, така да се каже...... И искат доста по-голяма лична территория за да се чувстват добре.

Много ми е криво когато виждам овчарско куче, принудено да живее в град. А ако се гледа в апартамент, ми иде да набия собственника му. Не за друго, а защото реално осакатява и измъчва животно.

Коментар

Золи, всяко животно иска свобода и територия, отглеждането на едри породи в града е грях, който си признавам без бой.
                              Приучаването им да са "урбанистици", да се съобразяват с това, което не е тяхната желана среда, също.
                              Имах предвид, че човешкият егоизъм и егоцентризъм не касае само една порода кучета.Смяташ ли, че далматинец, сетер или пойнтер умират от кеф в града, апартамент или къща - все си е ограничение за животното.

Коментар

Съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X