Обява

Свий
Няма добавени обяви.

физико-икономически въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: физико-икономически въпрос

+1 за климатика. От 2003 г. съм с китайски Панасоник - 9 ВТU за 16 кв.м. стая. До момента работи безотказно и зиме и лете.
    Така, че според мен и май-лошия климатик е поне два пъти по-икономичен и от най - хубавия конвектор, без да отчитаме и възможността да охлажда лятото.

Коментар

Ако трябват адакс ще си продавам старите. Вече съм на парно и резерва климатик. Преди бях на климатик и резервен вариант адакс имам 3 по 2 кв и мисля едно 1,5 кв. Всичките работят.

П.П. Ако сметнете за неуместно, моля изтрийте. Така или иначе, като ги наснимам, ще ги кача като обява.
      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        То има един реотан и един потенциометър.
        Мнда. Не точно реотан и не точно потенциометър. Ако ще - взимай с електронно управление. Има защо - после виж какъв реотан има в Адакс-а, и какъв в Теси-то. От над 10 години съм с адакси, само в едната стая подобен на теситата и всички останали. Ми на тоя посления 2 пъти му сменям регулатора, щото механичен. Отделно дето реотана му работи на няколко пъти по-висока температура от тоя на адакса - те ти и физиката.

За Теси - имаме колега от форума, дето работи там, или е работил, ама не му знам ника. Пихме си бирата на събора с него. Питай Кольо - комшия му е и ще се сети.

НЕ ВЗИМАЙ от тия, дето имат и вентилатор - безсмислени са - шумят колкото духалка.

ПП: С 3-те милиметра (ако наистина са милиметри) стиропор на тавана само си си играл ненужно. Ефект се забелязва от 20мм нагоре.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добър инверторен климатик, за да може да се спи и при включен. А имам усещането, че не трябва и въздухът да препуска по кьошетата, та може и леко преоразмерен. Първоначално е дебело, зависи и от условията за монтаж, и колко ти се разбива.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            ПП: С 3-те милиметра (ако наистина са милиметри) стиропор на тавана само си си играл ненужно. Ефект се забелязва от 20мм нагоре.
            Е то предимно и най-вече беше за красота стиропора.
            При мен е с двойна плоча с въздушни междини - изобщооо яката ралта

А колегата от Теси се обади, да му благодаря и тук
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

..
              А колегата от Теси се обади
              и ми каза .......
              Допиши горното !
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Мнда. Не точно реотан и не точно потенциометър. Ако ще - взимай с електронно управление. Има защо - после виж какъв реотан има в Адакс-а, и какъв в Теси-то. От над 10 години съм с адакси, само в едната стая подобен на теситата и всички останали. Ми на тоя посления 2 пъти му сменям регулатора, щото механичен. Отделно дето реотана му работи на няколко пъти по-висока температура от тоя на адакса - те ти и физиката.

За Теси - имаме колега от форума, дето работи там, или е работил, ама не му знам ника. Пихме си бирата на събора с него. Питай Кольо - комшия му е и ще се сети.

НЕ ВЗИМАЙ от тия, дето имат и вентилатор - безсмислени са - шумят колкото духалка.

Е то предимно и най-вече беше за красота стиропора.
                При мен е с двойна плоча с въздушни междини - изобщооо яката ралта

А колегата от Теси се обади, да му благодаря и тук
                Обясних му на лични какво му трябва, при това в момента го е намерил на промоция. В случая сходен Адакс ще му стъпи над двойно по-скъп, а Атлантика ще му е почти двойно, но е дори по-лош.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                  Обясних му на лични какво му трябва, при това в момента го е намерил на промоция. В случая сходен Адакс ще му стъпи над двойно по-скъп, а Атлантика ще му е почти двойно, но е дори по-лош.
                  Ако не е някаква яка тайна, моля сподели и с нас, форум е все пак а и зима иде.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    Ако не е някаква яка тайна, моля сподели и с нас, форум е все пак а и зима иде.
                    В случая Tesy CN03 200 EIS. 2000W, Тръбен нагревател, електронно управление, адекватно работещ термодатчик(за разлика от повечето на пазара), надежден. Не искам да обяснявам защо точно този и да пиша подробности в интернет и за това му писах на лични.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                      Тръбен нагревател, електронно управление, адекватно работещ термодатчик
                      Тоест, еквивалент на Adax-а, поне технически. Остава и пластмасата, през която излиза топлото, да изкарва поне 10-ина години, преди да се разпадне, и всичко ще е на 6.

Ще имам предвид, благодаря за информацията. Най-малкото, не знаех че правите с тръбен нагревател.

Преди 10 години Adax нямаха алтернатива в това отношение. Другото е че нямат пластмаса никъде, освен около термурегулатора (който, да си кажем честно, не е върха на технологията и качеството - на всичките съм им сменил потенциометрите вече). Но самото тяло и нагревател практически няма от какво да изгорят. Имам чувството че нарочно правят регулатора кекав. За сметка на това го продават скъпо - вътре частите са за 10 кинта буквално, със все изработката. А се продава за 10 пъти по толкова.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз благодаря, че
                        е трябва да купувам нещо за тази зима.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Тоест, еквивалент на Adax-а, поне технически. Остава и пластмасата, през която излиза топлото, да изкарва поне 10-ина години, преди да се разпадне, и всичко ще е на 6.

Ще имам предвид, благодаря за информацията. Най-малкото, не знаех че правите с тръбен нагревател.

Преди 10 години Adax нямаха алтернатива в това отношение. Другото е че нямат пластмаса никъде, освен около термурегулатора (който, да си кажем честно, не е върха на технологията и качеството - на всичките съм им сменил потенциометрите вече). Но самото тяло и нагревател практически няма от какво да изгорят. Имам чувството че нарочно правят регулатора кекав. За сметка на това го продават скъпо - вътре частите са за 10 кинта буквално, със все изработката. А се продава за 10 пъти по толкова.
                          Пластмасови са кутията за управление която е външна, едни изолационни държачи на радиатора на триака, изолационните държачи на носачите(специална пластмаса) и декоративните ъгли. Другото е метал. От модел до модел на различните производители има голяма разлика. Дори един и същ модел има разлика в качеството при различните мощности.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Така. Поръчано е, утре идва. И имам два бързи въпроса
                            - как да позная дали е правилния реотан тръбен (да неби покрай прИмоцията да са пробутали нещо друго?
                            - на каква височина от пода е оптимално да се монтира
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Теси имат едни инфрачервени печки, като комфорт поне за мен са една класа над конвекторите. Били те и Адакс.

Търтьо, да знаеш че ще си вземеш И климатик.

Коментар

- как да позная дали е правилния реотан тръбен (да неби покрай прИмоцията да са пробутали нещо друго?
                                Като погледнеш през процепите кво има вътре (в долната му част) - сам ще разбереш.

- на каква височина от пода е оптимално да се монтира
                                RТFM! В сайта има PDF-и.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X