Обява

Свий
Няма добавени обяви.

физико-икономически въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: физико-икономически въпрос

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    С цел?
    1. Потенето при читав стъклопакет и стая с такава квадратура е пренебрежимо малко (да не кажа никакво, освен в кухнята, когато тенджерата под налягане фучи).
    2. Загубите на топлина са най- малки.
    3. Комфортът е поносим, освен ако не си точно до прозореца.
    4. Топлиш си твоята си стена, която е към другата ти стая (е, ако не е стълбището на блока).
    5. Да! Топлината се "събира" в горния ъгъл, срещу прозореца, но изолацията на тавана е наистина сериозно предимство, а вратата няма да я оставя за дълго там.
    6. Като правило, под прозорците няма окабеляване и контакти. Подходящото захранване, без да ти се моткат кабели е другаде (е тук само гадая).
    Ще помисля и за други неща, но бих експериментирал.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
      6. Като правило, под прозорците няма окабеляване и контакти. Подходящото захранване, без да ти се моткат кабели е другаде (е тук само гадая).
      Правилото си е съвсем резонно - в общия случай когато стават бели с мокро, стават около прозореца. Вкъщи и имам "заводски" контакти на по 50 сантиметра от стените с прозореца, и от свете и страни. Никакви кабели не се търкалят - стоят си плътно до перваза, това щото ме мързи да ги набутам под перваза. Начин има.

Търтьо, ако това има поставка, ползвай я и експеримантирай. Ако не - направи си. Макар че според мен рано или късно ще ги сложиш под прозореца. За Адаксите продават - в началото държах единия на поставка.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
        Не бих оставил китайски отоплител да работи без надзор. Всяка година се задушават хора оставили китайска духалака да работи докато спят.
        Въпросът май е решен с климатик, нещо ми се губи какво е, но има гаранция.
        Инак можеше да ви обясня за конвекторите. Остава за самоподготовка - като за начало обърнете внимание, че става дума за конвектор, не за инфрачервена печка или за пластмасова духалка.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
          ...Инак можеше да ви обясня за конвекторите...
          Давай де.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Китайските конвектори са именно конвектори. Може би имат малко инфрачервено излъчване надолу и нагоре през отворите за въздуха, но то и Адакс са така. Адакс имат други нагреватели с по-малко излъчване, но много по-голяма площ. Същата работа, трябва да се сметне за яснота в цифри.
            Винаги съм се чудил защо Адакс искат да си слагат радиаторите на 30 см от пода, или колкото беше това, а не по-ниско. Мисля че пак е заради проблемите с болнавите скандинавци. Което на фона на градския ни въздух, климата и алтернативата с фучащ климатик е незначително и отпада. И без това е причина за повече разход на ток, ако се обмисли колко ще са студени краката на отопляващия се.
            Тези 30-левовите са оставили към 10 см и съответно се изсмуква студеният въздух чак до 10 см ниво.
            Това е основното. Ако пропускам някаква причина за по-малка консумация на Адакс за единица стоплен въздух, пишете.
            Последно редактирано от lodkar; 18-09-14, 23:51.

Коментар

След доста мислене и препрочитане, разбрах че краката на топлещия се ще са студени. Драги ми лодкарю, бихте ли ни светнали с думи прости, ако може, кое отопление би ни стоплило краката? Без подово, ако може.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Прилично оразмерен климатик по необходимост развърта въздуха от тавана до пода и не оставя големи температурни разлики. Зер е горе високо и ако не го прави нищо няма да стопли. От друга страна точно това въртене на въздуха е основният източник на шум и на температурен дискомфорт при тези уреди.

Подовото е много хубаво нещо, ако е водно с термопомпа или котел с дрва - даже още по. Но струва едни пари.

Коментар

След доста мислене и препрочитане, разбрах че краката на топлещия се ще са студени. Драги ми лодкарю, бихте ли ни светнали с думи прости, ако може, кое отопление би ни стоплило краката? Без подово, ако може.
                  Понеже писах за конвектори Адакс и китайски такива - отговорът на въпроса ти е "китайските". За подово и климатици пишат други хора в тази тема.

Коментар

...бихте ли ни светнали с думи прости, ако може, кое отопление би ни стоплило краката? Без подово, ако може.
                    Навярно всяко добре оразмерено и правилно поставено отопление на добре изолиран апартамент върши работа...
                    За справка - във Варна 100кв.м. (4 стаи + бокс) тухла, без външна изолация но добре построен и закътан апартамент (югоизток/северозапад) зимата го топля с инверторни климатици Мидея 3х9BTU и една 12BTU...
                    Жена ми е много топлолюбива и зимата температурата вътре е между 24-25С. Ходя по тениска и бос по ламината и плочките. Под ламината и под плочките има изолация...

Приблизително същия по размер апартамент (3 стаи + трапезария) в Берковица топля с 2х12BTU + една печка тип камина (без въздушни и водни ризи - само за кеф)... Зимата около 2 дни усещаш, как под/таван/стени/мебели 'дърпат' топлина докато се загреят. След втория третия ден - и там се ходи спокойно бос по пльочките Обаче с изолация навсякъде, особено северните стени...
                    Спомням си като малък какъв студ съм брал в същия апартамент зимата - в момента в който изгасне кюмбето и трябва да си под юргана
                    Освен това се усещаше явно течение студен въздух от северните стени. Сега там северните стени са с външна 5-7см изолация и вътрешна около 10см...
                    И съответно нужната енергия за топлене е минимална, а комфорта - несравним..
                    Зимата в този апартамент често като реша, че жарта е малка и сложа няколко габъра в печката и температурата надминава 40С (особено до тавана)...
                    След такъв 'експеримент' предходната Коледа я изкарахме на отворена врата по потници, а вън имаше сняг
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Малко тема за размисъл. Конкретния модел на Търтея е с решетка отпред. Потока на топлия въздух е напред около 30-60см. и с парабола нагоре и леко напред. При моделите без решетка е друго, при тези с отвори отгоре -трето. С решетка се получава най-добро "обдухване" на стаята, отделно има чисто функционални предимства, но е малко по-скъпо за производство. От там нататък има значение и самия дизайн на решетката...

П.П. Потока на топлия въздух се вижда най-лесно като се капне малко масло по нагревателя и после гледа дима.
                      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                      Телефон - в профила!

Коментар

С това съм в офиса от около година, добро, икономично, безопасно, бързо и ефективно!
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:imgres.jpg
Прегледи:1
Размер:5.3 КБ
ID:5611658

http://www.veito.bg/ch1800-rw.php
                        260лв. го плащах, усещане за топлина моментално. Нека не изглежда като явна реклама, заслужава внимание. Ей ти физико-икономически отговор!
                        Последно редактирано от smng0303; 19-09-14, 11:05. Причина: Карбон инфраред хеатер!

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                          Въпросът май е решен с климатик, нещо ми се губи какво е, но има гаранция.
                          Инак можеше да ви обясня за конвекторите. Остава за самоподготовка - като за начало обърнете внимание, че става дума за конвектор, не за инфрачервена печка или за пластмасова духалка.
                          Става дума за бесен китаец, сглобяван в час по трудово. Едно "късо" е достатъчно да стане белята.

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
                            Става дума за бесен китаец, сглобяван в час по трудово. Едно "късо" е достатъчно да стане белята.
                            .....изберете българското!

Коментар

Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение
                              С това съм в офиса от около година, добро, икономично, безопасно, бързо и ефективно!
                              [ATTACH=CONFIG]740610[/ATTACH]

http://www.veito.bg/ch1800-rw.php
                              260лв. го плащах, усещане за топлина моментално. Нека не изглежда като явна реклама, заслужава внимание. Ей ти физико-икономически отговор!
                              Това за светене, или за топлене? Щото съм имал и такова, точно в офис. Додето му мине топлото през дебелите дрехи от едната страна, другата ми страна дзиндзирика, а въздуха в помещението си стои студен.

Коментар

Ползвам за топлене, помещението е вътрешно, добре изолирано около 16m2 височина 3m . Работя 6 мес. с моряшка тениска и 6 мес. с тънък, дълъг ръкав, вярно че едната ти страна грее повече. Въпрос на избор, помещението изстива бързо след изключване на захранването! Има една идеална амплитуда(от-до) в която се сработваме. И за тази зима, ще се ползва . Дистанционното е с 4 степени, рядко превключвам на 2-ра, отстой на 1м.
                                Последно редактирано от smng0303; 19-09-14, 14:34. Причина: Икономия и внушение, усещане за топло

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X