Обява

Свий
Няма добавени обяви.

физико-икономически въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: физико-икономически въпрос

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Теси имат едни инфрачервени печки, като комфорт поне за мен са една класа над конвекторите. Били те и Адакс.
    Това ли?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.png
Прегледи:1
Размер:181.8 КБ
ID:5611559

Я сподели каква му е идеята. Че нещо не вдявам - хем конвектор, хем инфрачервен. Мойте си стоят зад пердето (дантелено) и не се и виждат много-много, това може ли? Не се и нагряват до над 60-70 градуса. Това как се държи?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Така. Поръчано е, утре идва. И имам два бързи въпроса
      - как да позная дали е правилния реотан тръбен (да неби покрай прИмоцията да са пробутали нещо друго?
      - на каква височина от пода е оптимално да се монтира
      Този модел няма как да е с грешен нагревател, освен ако някой не ги произвежда без да знаем. За другото си пише вътре, реално не може да се каже, зависи от условията в конкретната стая, поне педя...

Ако става дума за същите инфрачервени за които си мисля - аз лично не съм им фен. Предпочитам нормален конвектор, но то си е до човека. И инфрачервените са доста добри като качество. Китайски са, но то Български няма, за Европейски е възможно да има... ама не се сещам.
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
        Ако става дума за същите инфрачервени за които си мисля - аз лично не съм им фен.
        Я раздуй кво има вътре и важи ли номера с пердето?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Това ли?
          [ATTACH=CONFIG]740396[/ATTACH]

Я сподели каква му е идеята. Че нещо не вдявам - хем конвектор, хем инфрачервен. Мойте си стоят зад пердето (дантелено) и не се и виждат много-много, това може ли? Не се и нагряват до над 60-70 градуса. Това как се държи?
          Писали сме едновременни с предния пост. И този и другия тип инфрачервени. Нормалните недей да ги държиш зад пердето, че ще пожълтее от горещия въздух, минава 100 градуса, освен ако не си с дългите модели. С този е същата работа - ще замине пердето много преди конвектора. Най-малкото нормалния върви и прах...
          Общо взето пред себе си топли, в страни - по-малко. Малко по-икономично(като енергия) може да се мине с такъв, но като го спреш въздуха и стаята са студени. Подходящ е за по-зле изолирани помещения.

П.П. Нищо особено няма вътре... спирам да пиша!
          Телефон - в профила!

Коментар

Това ли?

Приблизително това.

Не, не може зад пердето. Повече е инфрачервен, отколкото конвектор. Можеш да го пипаш във всеки момент.

Идеята е че успява да ти сгрее и пода, за разлика от конвектора.

Коментар

Моите 5 стотинки:
              Младост,63 кв.жилище. Изолация и троен стъклопакет.
              Комшийче от съседния вход,същите параметри на жилището.Той е на топлофикация,аз с 2 инвертора Шарп. Сметка само за топло през зимата около 160 лв. При мен при постоянно включен климатик на 23 гр. не съм имал сметка по - голяма от 85 лв... ( климатици,ел.уреди,компютри...)
              First Man, then Machine!
              Lada Niva
              Honda XR 400

Коментар

Нормалните недей да ги държиш зад пердето, че ще пожълтее от горещия въздух, минава 100 градуса,
                От 10 години са зад пердето. Нищо му няма. Но, нито те, нито изходящия въздух минава 100 градуса. За ADAX иде реч. И според разбиранията ми това е по-добре - "по-бавна" конвекция, топлото седи по-ниско, а и предполагам по-малки загуби, когато са под прозорец, където им е мястото, пак според мен.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  ....22С се гонят в помещението, изолирано, 4 сезона стъкло, стиропор 3мм на тавана, изложение юг-югоизток, София, 4,5х3х2,7 м
                  Мчииии, в тая стая и да пръднеш ше се стопли бре! Бих сложил конвектор с овлажнител на въздух, ако може и терморегулатор.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

От 10 години са зад пердето. Нищо му няма. Но, нито те, нито изходящия въздух минава 100 градуса. За ADAX иде реч. И според разбиранията ми това е по-добре - "по-бавна" конвекция, топлото седи по-ниско, а и предполагам по-малки загуби, когато са под прозорец, където им е мястото, пак според мен.
                    Като ми кажеш Адакс, още повече 10 годишен е все едно да ми кажеш Нисан - ама Патрол, ГТР, Съни или друг? От дългите е явно, те са много разтоварени с голяма топлоодаваща площ и са малко по-различни от нормалните. При тях нагревателя е прав, не е прегънат на 2 както е при другите им модели и при повечето конвектори като цяло. При 2 пъти по-голяма дължина(макар и свит в широчина) имаш почти 2 пъти повече площ за конвекция и от там по-добро топлоотдаване. Не е проблем да ти направя перфектен конвектор, супер работещ и разтоварен, дълъг 5 метра, но няма никакъв смисъл - ще е в пъти по-скъп с минимална разлика в ефективността, не е рентабилно да се прави.

Не, не е добре да е зад перде, напротив много е зле. Гони се максимална конвекция - на топлото мястото му е във въздуха и от там в стените, не да си седи при нагревателя. Максимална конвекция - максимално топлоотдаване на въздуха. При затваряне на отвори(покриване) качваш всички температури по самия конвектор вместо енергията да отива във въздуха - което е идеята на отоплението, отделно, че му съкращаваш живота.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Пердето е дантелено. Все едно го няма. Не съм забелязал никакви разлики със зад него и под прозореца, и на друга стена, напълно открит, освен че в единия случай се поти прозореца (когато не е зад него).

Стандартен ADAX са, ето такъв:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:adax-vp.jpg
Прегледи:1
Размер:77.2 КБ
ID:5611573

Дължината на 2-киловатовия. 370x1350x85 му е размера, предполагам ня тялото (гледам от нета - не ми се мери сега).

Като купувах вторите 2 (имама общо 3 - 1400, 1700 и 2000W) ги купих точно заради това - както и да са работили, можеш да ги пипаш където искаш без да се изгориш. Не можеш да си задържиш ръката, но и неможеш да си направиш мехури. Според мен работят на не повече от 65-70 градуса.

Иначе не са нищо особено нито като конструкция, нито като електроника. Особено като електроника са меко казано нищо особено. Но пък работят - на единия имах прекъснала писта - влуди ме докато я намеря - сменях триак, мощен резиссотр в захранването, няколко пъти сменях диод, сменяш и чип (4 кинта в магазина). И все работеше по 2 дни и пак изгасваше. А то фабричен дефект - некачествена платка - на едно място пистата изтънена до крайност, явно с времето се е появила пукнатинка, и ту дава контакт, ту-не.

Иначе, имат и още по-дълги и ниски - киловат и половина, дълъг близо 2 метра. Имато и "висока" серия, ама там цените са неоправдано свирепи, според мен. А иначе тия, дето ги имам аз, същите ги продават и сега. Не съм гледал дали имат промяна в нагревателя. При мойте е едни единствен, прав, в долната им част, по цялата дължина. Нагоре е само "комин".

Ще загледам Tesy-то при удобен случай. Както казах - не знаех че правите с тръбен нагревател. Ще ми е интересно да сравня.

Коментар

Трябва чавка да ви е изпила ума, за да си мислите да купувате изобщо някакъв уред с марка ТЕСИ...
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Пердето е дантелено. Все едно го няма. Не съм забелязал никакви разлики със зад него и под прозореца, и на друга стена, напълно открит, освен че в единия случай се поти прозореца (когато не е зад него).

Стандартен ADAX са, ето такъв:
                          [ATTACH=CONFIG]740415[/ATTACH]

Дължината на 2-киловатовия. 370x1350x85 му е размера, предполагам ня тялото (гледам от нета - не ми се мери сега).

Като купувах вторите 2 (имама общо 3 - 1400, 1700 и 2000W) ги купих точно заради това - както и да са работили, можеш да ги пипаш където искаш без да се изгориш. Не можеш да си задържиш ръката, но и неможеш да си направиш мехури. Според мен работят на не повече от 65-70 градуса.

Иначе не са нищо особено нито като конструкция, нито като електроника. Особено като електроника са меко казано нищо особено. Но пък работят - на единия имах прекъснала писта - влуди ме докато я намеря - сменях триак, мощен резиссотр в захранването, няколко пъти сменях диод, сменяш и чип (4 кинта в магазина). И все работеше по 2 дни и пак изгасваше. А то фабричен дефект - некачествена платка - на едно място пистата изтънена до крайност, явно с времето се е появила пукнатинка, и ту дава контакт, ту-не.

Иначе, имат и още по-дълги и ниски - киловат и половина, дълъг близо 2 метра. Имато и "висока" серия, ама там цените са неоправдано свирепи, според мен. А иначе тия, дето ги имам аз, същите ги продават и сега. Не съм гледал дали имат промяна в нагревателя. При мойте е едни единствен, прав, в долната им част, по цялата дължина. Нагоре е само "комин".

Ще загледам Tesy-то при удобен случай. Както казах - не знаех че правите с тръбен нагревател. Ще ми е интересно да сравня.
                          Ясно. Ако е един прегънат на две -добре, ще е малко по-разтоварен което е добре. Ако е прав - лошо. Изходящ въздух нагоре - много лошо, ако са направили добра конвекция опушва стени(с прах), ама пък е малко по-дълъг и ще ги опушва по-малко. В случая Теси-то е по-добър като конструкция само по-снимка, за другото - точно такъв не съм разглеждал и не мога да оценя адекватно. За температури - на панела при нормална работа би трябвало да можеш да си държиш ръката продължително, за излизащия въздух от горе - минава 100 градуса - можеш да си сложиш ръката но за кратко. За другите, дългите - както казах не е рентабилно. Не мога да разбера какво се прехласвате по Адакс толкова, всички имат сходни на техните вече. Всяка марка си има силните и слабите страни, няма нищо перфектно на този свят. 7 години гаранция дават вече 3 марки поне. Проблема е, че няколко процента от потребителите изтезават уредите и не можеш да даваш прекалено дълга гаранция заради тях, иначе при нормална работа и 20 години може да издържи. Твоя вече е сервизен - терморегулатори и други споделени от теб проблеми. Изкара ли 7-те години гаранция? Че лично аз съм заложил, че след 7г. ще имаме по-малко от 3% сервизни.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Изкара ли 7-те години гаранция?
                            Тоя специално е на към 13 години вече, манипулацията я вършух миналата зима. Като ги купувах, бяха с 5 години гаранция. Всичките си я изкараха.

Не духа нагоре Само така изглежда. Духа леко напред - просто от снимката не се вижда. И въздуха не е 100 градусов - слагам си ръката на междините на отворите, през които излиза, и пак нищо. А там температурата е колкото на въздуха.

По нищо не се прехласвам. Както казах - като ги купувах исках да са нискотемпературни (иначе казано - тръбен нагревател с ламели), с електронен регулатор. На пазара тогава аналог нямаха.

Опушва стената, Ама за същото време и телевизора я беше опушил. Неизбежно е- накъдето и да духа, конвекция има и между него и стената. Пък и с пердето отпред - още по.

Коментар

В навечерието на нееднократно повдигане на тока вие заблудихте Търтея да си купи нагорещена ламарина. Нищо, ще си купи и климатик.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                                В навечерието на нееднократно повдигане на тока вие заблудихте Търтея да си купи нагорещена ламарина. Нищо, ще си купи и климатик.
                                А климатика какво харчи?
                                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                                Drag Grand Canyon Daily
                                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                                LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X