Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Органичен начин на живот - мисия възможна!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кольо коментира
    Днес, 07:56
    Това дали си здрав или болнав зависи най-вече от конкретния организъм. И от храната де, но нейното влияние сравнено с генетичното предразположение е много по-малко, до степен пренебрежимо.
    Показах ти аз как съм а един познат е на другата крайност-много внимава да не изяде някоя сланинка заедно с чистото месо, не яди кренвирши и други подобни саламоподобни, кожата на пилето се отделя с особено внимание, абе-маниак в храненето.
    Което не му пречи да се разболява от грип ли, или каквото е там сезонно по няколко пъти на година.

А за това дали ще ми затворят тема-нямай съмнения, затваряли са ми, трили са ме много пъти, че и в банята съм бил. За инакомислие.
    Та можеш да си мислиш каквото си искаш, но това не означава, че непременно си прав.
    https://offroad-bulgaria.com/forum/%...15#post6593183

Кольо е тръгнал на кръстоносен поход срещу всеки, дето само намекне, че не яде кренвирши РоКоКо (рога копита кокали). 10 години вече напред - на нож. Затова избрах да вдигна конкретната тема. Второто мнение в нея е на Кольо.
    Да питам конкретно. Препоръчайте някоя марка сирене. Да не е с калциев дихлорид, предпочитам натриев хлорид (проста немодерна готварска сол). Някакви кофти неща излизат за Маджаров, не мога да преценя удар от конкуренцията ли е. Ама в БгРаботодател има само кофти мнения за условията на работа при него. Неговото сиренце ми харесваше, поне на вкус. Май ще го сменям.
    Последно редактирано от ikirov; 24-04-20, 09:59.

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Напълно споделям мнението на Кольо по въпроса .

• ikirov
      ikirov коментира
      Редактиране на коментар
      -Хапваш ли, хапваш ли блажно дядо попе?
      -Това е чисто месце, бе мискинино!

Реклами ненавиждам, ама тая специално превърта тъпомера, затова ми се е набила. Не, че им вярвам, не, че ги купувам.

Хапваш ли кренвирши като бачо Кольо? И то от 4 лева килото, щото другото е ненужно разхищение. И имитация на млечен продукт, че се маже лесно на порязаницата.

• BulAf
      BulAf коментира
      Редактиране на коментар
      Много сме тия дето го правим - И мноooго ще има да ни чакате да Умрем

/И ви се радваме на ''здравословния'' начин да се храните . Mиналата година, на е такива ''bio'' олигофрени продадохме няколко тона баш био ябълки (от изоставено насаждение, червясали, струпясали, дребни като сливи …) на двойна на нормалните цена /

• Ел Би - единственото държавно предприятие за млечни продукти. И сиренето много обичам и кашкавалчето, а за кис. мляко да не говорим...

Коментар

• ikirov
      ikirov коментира
      Редактиране на коментар
      Питам за някой с вътрешно инфо. То и горекоментирания го харесвам на вкус, ама напоследък яко поток с притеснителни данни.

• Първоначално публикуван от bg2001 Преглед на мнение
    От: Органичен начин на живот - мисия възможна!

Ората в САЩ това го направиха на милиардна индустрия,а вие се подигравате тук.Там си има магазини ,в които се продават розови вафли и сини коки-коли,но и цените са народни,а има и такива,в които се продават т.н "био" храни за по-заможни граждани.Надявам се при нас да не стане така.
    Хм, вече и тук ги има

Коментар

• BulAf коментира
      Днес, 11:14

Много сме тия дето го правим - И мноooго ще има да ни чакате да Умрем

/И ви се радваме на ''здравословния'' начин да се храните . Mиналата година, на е такива ''bio'' олигофрени продадохме няколко тона баш био ябълки (от изоставено насаждение, червясали, струпясали, дребни като сливи …) на двойна на нормалните цена
      Хайде за едно да се разберем.
      Ясна ми е причината за неприязънта ви, свързана с всякакви опити за контрол над живота ми. То комуняги то военни то данъчни - всеки иска да се докопа до тялото ми и мозъка ми, ей тъй да си имат безплатен роб.
      За чистата храна - няма проблем, яжте боклуци дето и котката ги неще. Само стига с тия обиди, то олигофрени сме били, будали и каквото още.
      Не е твоя работа с какво се храня, аз не те обиждам за твоя избор, айде спри се накрая да сипеш с кофата. Одъртя и пак не разбра, че хората сме различни, не всички са на твоя акъл.
      И туй дето им правиш сметка на парите е още по-грозно. Тия сметки са за който винаги е бачкал на подаяния.

Коментар

• BulAf
        BulAf коментира
        Редактиране на коментар
        Шаранa се е бъхтал един час за тях - ние никак
        Баламите нямат свършване - само трябва да имаш правилната кукичка, да ги уловиш за джуката
        Последно редактирано от BulAf; 31-05-20, 23:04.

• ikirov
        ikirov коментира
        Редактиране на коментар
        Бул Аф. Не ти го пожелавам да те настига, ама кмб е от водещите държави в класацията на злокачествени заболявания. Мухай цял живот на Ганю боклуците дето ти ги продава, пък се надай да си в желязно здраве. А дано, ама надали. Дори в болницата като не мога да шавам и пак отказах кренвирш за обяд, ако трябваше от глад щях да мра и пак не съм опитвал такова. Котките го нещат бе, не преувеличавам.
        Де що има отпадък по света го смилат и ви го продават, после кой е шаран може да се досетиш сам.

• Alexr
        Alexr коментира
        Редактиране на коментар
        Теста с котката не е съвсем адекватен. Не случайно се появи вица "Производителите на кренвирши, след като разбраха, че потребителите масово купуват само тези, дето ги яде котката им, включиха в състава на кремвиршите мишки."
        Ловенето на будали с правилните заклинания е голям бизнес. Само като един пример - безглутенова сода за хляб. Продава се в специализираните магазини за органична храна, на цена нещо като х10 до х20 на нормалната. Само дето аз не мога да си представя по какъв начин в содата за хляб може да попадне глутен. И за любителите на Е-тата, содата за хляб е Е500. Това за да не се плашите като я видите в съдържанието на някой продукт.
        "Хималайската сол" е с произход Пакистан, има някакви Хималай в спорните с Индия територии, или бившата съветска Средна Азия, където Хималаи няма. И на въпроса дали е обогатена или замърсена с магнезий, не получавам отговор, а опулване.
        А сега сериозно - за нехимичена храна мога да призная само тази, която сам съм си я произвел. Всичко друго един господ знае как е станало.
        А термина "органична храна" ме дразни. Там където ми предлагат такава, питам къде мога да си купя минерална храна.

• Я, каква тема имало отпреди 10 години. Междувременно с напредването на науката се изясниха доста неща, например реабилитираха свинската мас

Много препоръчвам една книга по въпроса:

Митове и истини за храненето

Авторът е доктор по биохимия и всяко едно твърдение е подкрепил с много солидни научни проучвания. Ако не знаете какво представлява наука базирана на доказателства и как работи - тази книга не е за вас. Също така ако не правите разлика между мнение и факт, и ако си мислите, че всяко мнение има еднаква тежест отново не е за вас
      "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X