Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Органичен начин на живот - мисия възможна!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Органичен начин на живот - мисия възможна!

Първоначално публикуван от Julieta Преглед на мнение
    Сега сложих във фурната да пека един експериментален кекс, ще направя снимки и ще кача да видите резултата!
    А за това какво е казал съпругът ми - той ви е добре познатия администратор на форума - Даниел Петров!
    Аз ни бих искала нито да изпадам в крайности, нито да рекламирам продукти, наложи ни се преди около година да подложим детето си на диета без глутен и казеин като използваме чисти да ги наречем продукти, рокрай него аз започнах да използвам сертифицирана козметика , сапуни, шампоани, исках да споделя с вас удоволствието от използването на тези продукти!
    Повечето от тях се правят ръчно, в провинцията, в много малки количества!
    За кекса само от снимки няма да добием пълна представа.
    А какво означава"сертифицирана козметика", от кого и за какво я е сертифицирал?
    Жена ми си гледа несертифицирани зайци, съседи ми храни в неговата несертифицирана кочина несертифицирано прасе, хапвам си от градината домати, имаше и краставици, но преминаха, имам си съвсем незаконно и несертифицирано лозе 300 корена, което тази година въпреки всички пръскания с отрови нищо не роди /роди, ама пометна/ макар и с химия не можах да се преборя с природата, и сега търся да си купя грозде за вино.

Та така си живеем в дълбоката провинция...произвеждаме си много малки количества, че недостигат и си пазаруваме, няма да стоим гладни, нали.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Е в това е истината - аз също съм от провинцията, от 2 годишна нашите ме караха да им помагам да берем тюнюн, но сега по темата!
      Аз Светльо точно към това апелирам, да похапваме зеленийки от градината, прасенца от село, никога няма да забравя как се навиваше кожичката на прасето върху печката на баба, от тия старите печки за готвене на дърва!
      А за козметиката ето малко инфо
      Кои са главните нехранителни органични сертификационни органи ?

Soil Association е най-известният сертификационен орган в Англия, но има много други уважавани в ЕС, UK, и останалата част от света. В Англия едни от най-важните са Organic Food Federation и Organic Farmers & Growers, в Европа EcoCert сертифицира органична козметика, a BDIH в Германия, действаща със стандарт “Controlled Natural Cosmetics”, който стриктно контролира съставките, позволени в козметичните продукти, за да е сигурна, че заслужават да бъдат наречени “натурални”. За Америка е (USDA). В Италия действаща е AIAB.
      Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
      Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

От: Органичен начин на живот - мисия възможна!

Един несебърски съсед,
        си купи 40 декара земя на 3-4 км. от Сл.бряг с граница на имота р. Ахелой.
        -Засял от почти всички плодни дръвчета.
        -Лехи с почти всички зеленчуци и подправки.
        -Торене само от близките овчарници и коньошни и никакви химични торове.
        -Употреба на препарати само в краен случай.
        -Месо и млечни продукти, само от близките ферми.

Малка къща на 1 етаж и направо от тревата в хола.
        И казва: "не ми се прибира в града-все ме влече там".

Така си представям и сигурно това ще е "Органичен начин на живот".

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
          От теб мога ли да си купя черноморска? Отдавна търся. Извинявам се за предишното мнение (видях, че модератора го е изтрил) - нещо бях недоспал...
          Аз не произвеждам и не продавам сол. Проектирам и правя машини за добив и обработка. Разбира се, ако става дума за някакво малко количество, примерно килограм, мога да "изнеса", въпреки, че и до ден днешен у дома се готви със сол, купена от кварталния магазин, която обаче е искрящо бяла и не се овлажнява... когато обърнеш солницата надолу, не е необходимо дори да я раздвижиш с резки движения, за да посоли, защото солта започва буквално да тече... За вкуса и по-точно за разликата във вкуса, изобщо не си струва да споменавам.
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Re: Органичен начин на живот - мисия възможна!

Абсолютно всички производители в провинцията,
            отглеждащи животни, плодове и зеленчуци са БИО производител.

Един несебърски съсед,
            си купи 40 декара земя на 3-4 км. от Сл.бряг с граница на имота р. Ахелой.
            -Засял от почти всички плодни дръвчета.
            -Лехи с почти всички зеленчуци и подправки.
            -Торене само от близките овчарници и коньошни и никакви химични торове.
            -Употреба на препарати само в краен случай.
            -Месо и млечни продукти, само от близките ферми.

Малка къща на 1 етаж и направо от тревата в хола.
            И казва: "не ми се прибира в града-все ме влече там".

Така си представям и сигурно това ще е "Органичен начин на живот".
            Това е най близо до "Органичен начин на живот"

Коментар

Ето го и кекса - топъл още!
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                Абсолютно всички производители в провинцията,
                отглеждащи животни, плодове и зеленчуци са БИО производител.

Това е най близо до "Органичен начин на живот"
                Ако допълня, че същия има голяма лодка и много мрежи и такъми за морски риболов
                и че морските дарове са от "първа ръка" на трапезата му...
                кръгът се затваря напълно...

Коментар

То проблема е следния според мен.
                  Много сложни названия за простите неща в живота
                  БИО продукти, органични продукти - хапвайте си по възможност всичко домашно от градинката.
                  омега 3 масни киселини - хапвайте сурови ядки - орехи, бадеми и т.н защото са полезни.
                  Всичко тези глупости и сертификати са за най простичките неща - домашно отгледани без пестициди и химикали.

За това пъстървата от реката е по вкусна от продаваните "бройлери".

Ето го и кекса - топъл още!
                  Този кекс е за малкия и е без глутен - демек няма брашно съдържащо глутен, пшеница, жито и т.н., няма мляко и мая, няма генно модефицирани продукти.

Ако допълня, че същия има голяма лодка и много мрежи и такъми за морски риболов
                  и че морските дарове са от "първа ръка"
                  Страшно са полезни рибните мазнини - старото си рибено масло.
                  Малкия в момента пие такива.
                  Последно редактирано от Daniel; 15-09-10, 11:26.

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                    ...
                    Този кекс е за малкия и е без глутен - демек няма брашно съдържащо глутен, пшеница, жито и т.н., няма мляко и мая, намя генно модефицирани продукти.
                    Не знам как е на вкус, но изглежда така, че поради обедния час, едва успявам да преглътна, за да не се удавя в собствената си слюнка...
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Сложих сега да пека и бисквитките от рецептата , която по-горе съм дала!
                      Ще закача и техни снимки, а вкуса им е много приятен, поне за мен!

Ето ги и бисквитките!
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Daniel; 15-09-10, 12:28.

Коментар

Да пускам ли друга тема или може тук да си потърся партия да си разделим едно селско прасе по фризерите? Преди години Бащата на Марияна ходеше всяка есен до някое село и ни зареждаше с половин прасе (не е колил половинки прасета - половин за нас, половин за Брат й) и добре ни беше. Но сега нямам и идея откъде да търся, а и фризер за цяло нямам. Ако има желаещи за делба... или пък продаващи - да си признават веднага.
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Не знам как е на вкус, но изглежда така, че поради обедния час, едва успявам да преглътна, за да не се удавя в собствената си слюнка...
                          на малкия Ники също му хареса
                          изяде 4 бисквити и две дебели парчета от кекса.

Оптах го и аз в интерес на истината е много вкусно но все пак предпочитам нещо расло на кокал
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1120317.jpg
Прегледи:1
Размер:142.7 КБ
ID:5208960

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                            Аз не произвеждам и не продавам сол. Проектирам и правя машини за добив и обработка. Разбира се, ако става дума за някакво малко количество, примерно килограм, мога да "изнеса", въпреки, че и до ден днешен у дома се готви със сол, купена от кварталния магазин, която обаче е искрящо бяла и не се овлажнява... когато обърнеш солницата надолу, не е необходимо дори да я раздвижиш с резки движения, за да посоли, защото солта започва буквално да тече... За вкуса и по-точно за разликата във вкуса, изобщо не си струва да споменавам.
                            Малко офтопик - със солта гледам да спазвам принципа на масата да не се слага солница - колкото има в храната и толкова. На салатите - вместо сол маслини. Гледам , че продават в магазините някаква "кафява сол" - тя нещо подобно на тази, за която говориш ли е? Друго за което се сещам - тази едрата морска сол (пак гледам че е внос) - тя пак ли е зверски обработена химично ?
                            Александър

Коментар

А знаете ли, че една краставица например торена само с оборски тор, но доста обилно съдържа доста повече нитрати отколкото същата краставица, но торена с обикновен амониев нитрат(ау, какво стърашно име). Но нали е торена с естествен тор-ще си я похапнете сладко, сладко...
                              А пшеницата от която се прави хлябът? Знаете ли колко ще е добивът от нея от един декар, ако не се тори с минерални(изкуствени) торове-150-200 кг от декар сравнено с 500-600 при торената пшеница. Сметнете колко пъти трябва да е по-скъп хляба в магазина. Така е за всичката земеделска продукция. Който си отглежда сам доматите в градината знае, че без торене доматите стават поне два пъти по дребни, и не толкова вкусни. Торовете са храната на растенията. Ако не се хранят както трябва-и продукцията им е калпава. Също като при децата-ако не се хранят добре и достатъчно-детето слабее, и не е жизнено.
                              Та торовете не са лошо, даже напротив, стига да не се прекалява с употребата им.
                              Отделна е темата за вредността на нитратите.
                              Всъщност много от приетите за постулати твърдения за начините на хранене са плод на слухове и легенди, и понеже на някого му е харесало как звучи, или е намерил някаква логика в дадено твърдение-започва да се налага това твърдение. Ама дали е вярно-карай да върви...

А знаете ли, че прословутата със съдържанието си на желязо коприва всъщност съдържа точно 10 пъти по-малко желязо отколкото се твърди? При анализа е сбъркана сметката с един разряд, и десетичната запетая е сложена грешно...
                              Има още много примери за съвременните заблуди относно полезно и вредно, но стига съм ви досаждал.
                              Просто мислете преди да приемете каквото и да е от съвременния живот за истина.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Лично аз не съм ял по вкусни домати от тези в градината - без торове.
                                Имали сме домати и по килограм единия.

За това, че става по малко продукция и по калпаво изглежда си абсолютно прав.
                                Ако не се пръскат се разболява и т.н.
                                Но вкусовите качества са несравними.

Който е ял домашен домат знае.

Ако кажеш, че и бройлерите са по вкусни от домашна кокошка тогава признавам, че много се различаваме във вкусовете.
                                Последно редактирано от Daniel; 15-09-10, 20:18.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X