Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Органичен начин на живот - мисия възможна!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Органичен начин на живот - мисия възможна!

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Лично аз не съм ял по вкусни домати от тези в градината - без торове.
    Имали сме домати и по килограм единия.

За това, че става по малко продукция и по калпаво изглежда си абсолютно прав.
    Ако не се пръскат се разболява и т.н.
    Но вкусовите качества са несравними.

Който е ял домашен домат знае.

Ако кажеш, че и бройлерите са по вкусни от домашна кокошка тогава признавам, че много се различаваме във вкусовете.
    Аз съм го постигналНо малко хора ще устоят на зораИска се яко бачкане и акълИ ядеш само собствено производс
    тво
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

От: Органичен начин на живот - мисия възможна!

За абсолютното тегло на доматите не споря-зависи от сорта и начина на отглеждане.
      Но все пак-ако се сложи тор в нормални количества-домата ще е по-едър, и с по-добър вкус.
      Не може едно недохранено растение да даде по-вкусен плод от такова с нормално хранене, а оттам и развитие.
      Пример-купете си дини-едри и добре изглеждаши, и други-дребни, криви, гадни...
      Коя диня е по-вкусна?
      Винаги съм избирал най-голямата диня от купа. Това след като спрях да отглеждам собствени. Та знам добре разликата във вкуса.

Относно бройлерите-става въпрос за различни породи, а не за различен вид хранене.
      А понякога(подчертавам-понякога) бройлерите наистина са по-вкусни отъ домашно отгледаните пилета, защото са много млади- по технология бролера трябва да е готов за клане на 56-я ден от излюпването. С обикновените домашни пилета не става. Но Пиле от бройлерна порода, но хранено с домашна храна( пшеница, царевица, овес(пресят след смилането), ечемик(също пресят),кюспе( не е домашна храна, но си е напълно естествена), с добавена зелена храна(коприва, щир, тученица)-за витамини има по-добър вкус от пиле хранено със същата храна, но на 6-8 месеца. Това според мен. А вкуса е като.... всеки си го има собствен.
      Още един пример-майка ми се беше увлякла по бройлерни пуйки. Първата година станаха по 15-26 кг.
      Три глави. Бялото месо(гърдите) бяха по 2-3 кг. Чисто месо. Но като се опече или сготви- един тежък дъх се разнася из къщата. Както и да е-изядохме ги, но повече никога не повторихме технологията с антибиотиците витамините.
      Но пък и пуйките не ставаха по 25 кила за три месеца.
      Това е пример как не трябв ада се прави.
      Сега на село имаме две прасета, и си ги храним с напълно естествена храна. След месец-два ще им теглим ножа, и ще си ги изядем с кеф. Ама имали холестерол- да си имат!
      Не били заклани по "хумаен" начин-да си се колят сами ако знаят ка е хуманно да отнемеш живот.
      Жал ми е да ги коля, след като цяла година съм ги гледал, ама пък за какво съм ги гледал?
      И все от тоя род мисли-аз си живея по естествен начин. Не знам дали е еко и био, но засега само пълнея.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тия боилери може и да са по-вкусни, ако не им бият толкова вода веднага лед оскубването. Тя голяма кокошка не тежи толкова. Баси гадовете.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Добре е да се смени водата на пилешките бутчета, когато заврят, инак човек поглъща цялата химия с която са помпани

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
            Добре е да се смени водата на пилешките бутчета, когато заврят, инак човек поглъща цялата химия с която са помпани
            Ужас, до къде я докарахме ... едно време на "водата" дето варяхме пилетата й викаха бульон .. че разправяха и хранителен бил, даже и на болни се препоръчваше .. а сега - на боклука.
            Мда ... ако искаме супа - дай две кубчета Кнор или Маги (малки л...йна). Чудна Е ... Е-15, Е-186 и Ееее кво ли не.
            При това положение предпочитам да прескоча пилетата.

А иначе темата не е лоша - за тези които търсят нещо по-различно и евентуално природосъобразно. Естествено няма да се хареса на тези които не си дават мръвката и чашката (и аз съм от тях, да не помислите друго). Като цяло съм отворен към нови неща и винаги искам да пробвам нещо ново.
            Бях на гости на приятели тези дни - освен, че са вегани, те се хранят само със сурови продукти. Да Ви кажа при правилно приготвяне ... едва ли може да познаете дали храната е била термично третирана или не. Супата беше от пасирани сурови тиквички и бе много сходна на вкус с таратор, само дет в нея нямаше мляко. А десерта ми взе акъла! "шоколодов мус" - беше приготвен от фурми, авокадо и какао - вкуса беше невероятен. Просто човек трябва да гледа по-широко на нещата , а пък ако му харесва и се чувства добре - чудесно, ако ли не - по старому. Повечето хора са започнали този вид хранене не от желание, а от здравословни причини и са намерили начин да съчетават продуктите така, че да са вкусни и същевременно полезни. Аз смятам, че това е една идея екстремно ако искаш да си та 100% суровояд, но с удоволствие заменил с нещо по-здравословно - (както примера който съм дал по-горе) наместо да се тъпча с излишни мазнини.
            Последно редактирано от Slick; 16-09-10, 00:30.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
              Ужас, до къде я докарахме ... едно време на "водата" дето варяхме пилетата й викаха бульон ...
              Абсолютно съм съгласен, обаче последния път като пих такъв "бульон" и ходих болен три дни.. Питах продавачката после , дали не е някаква гадна партида, та тя ми отвори очите. Каза че отдавна втората вода е Бульона

Коментар

на съфорумката Julieta бих препоръчал да потърси (ако вече не го е направила) информация за семена от Чия (Chia seeds), както и авокадо. Като добавка към съставките които ползва при хранене.

Коментар

Re: Органичен начин на живот - мисия възможна!

Колеги пак не сте разбрали
                  Темата не е за вегетарианство и да не ядем мръвки и да си пием Биричките,
                  Темата е за по натурални продукти.
                  Колбаси от месо, домати които да не са с вкус на трева, пилешка пържола от пиле и т.н.

Рецептата е за малкия и тя подвежда - той е на диета без глутен и казеин - подходящи са нещата за вегани - но на него му трябва и месо и то по възможност повече

Коментар

Темата се развива интересно, но бих искала да ви кажа, че аз нито съм вегетарианка, нито веганка, нито суровоядка! А за чията знам това-
                    1. има 2 пъти повече протеин от другите зърна
                    2. има 2 пъти повече антиоксиданти от боровинките
                    3. има 5 пъти повече калций от млякото
                    4. има 2 пъти повече калий от бананите
                    5. има 3 пъти повече желязо от спанака
                    Много ще се радват ако темата ви е накарала да се замислите дали да направите на детето прясно изцеден сок или да му купите нещо набедено за полезен сок от близкия магазин!
                    Не, че има нещо абсолютно чисто и био, но поне да се стремим да не е чак толкова отровно за организма ни!
                    Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
                    Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

Абсолютно всички производители в провинцията,
                      отглеждащи животни, плодове и зеленчуци са БИО производител.

Това е най близо до "Органичен начин на живот"
                      Позволи ми да не се съглася. Отдавна производителите в провинцията НЕ СА БИОПРОИЗВОДИТЕЛИ! Няма как да са след като фуражите за животните са бъкани с антибиотици и химии(да не споменавам за ГМО царевица и т.н.), а торовете и емулсиите за растениевъдството не падат по-долу. Просто нещата са така многостранно свързани, че мнението за био-чистотата на селската продукция е откровена заблуда.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                        Тия боилери може и да са по-вкусни, ако не им бият толкова вода веднага лед оскубването. Тя голяма кокошка не тежи толкова. Баси гадовете.
                        Водата е най-малкия проблем. От самото си излюпване до кланицата пилетата са третиране с толкова химия, че само като им помиришеш месото и смърди. Иначе няма как да оцелеят. Който се е занимавал с отглеждане на пилета ще разбере за какво говоря. Същите тези лекарства са доста сериозно перо разход за всеки производител, но без тях няма избиване.
                        Та какво казвахте за пилетата?

Коментар

Донякъде си прав, те за това измислиха БИО сертификати (не че пак парички не се взимат).
                          А доколко е БИО след взимане на сертификат и до колко пак не се взимат под масата е съвсем друга тема.
                          Всичко купено за колкото и да е пари е възможно да не е това което си мислиш, че е.
                          За това дворчето вместо с трева е засято с малко доматки, краставички, и т.н.
                          Нищо, че доматите зреят в момента
                          Последно редактирано от Daniel; 16-09-10, 09:31.

Коментар

Добякъде си прав, те за това измислиха БИО сертификати (не че пак парички не се взимат).
                            А доколко е БИО след взимане на сертификат и до колко пак не се взимат под масата е съвсем друга тема.
                            Всичко купено за колкото и да е пари е възможно да не е това което си мислиш, че е.
                            За това дворчето вместо с трева е засято с малко доматки, краставички, и т.н.
                            Нищо, че доматите зреят в момента
                            Точно така е. Имам приятели прозводители и на месо, и на зеленчуци - никой от тях не може и да си представи дори да произведе нещо без химия, просто не става. А тези дето произвеждат домати отдавна го правят само в оранжерии - остави другото но самите дъждове станаха толкова киселинни, че искаш ли да си изкарваш прехраната с това задължително трябва да си под найлон. Иначе нъцки.
                            Природата ни е толкова химизирана и отровена, че биопроизводството от самото си начало е компрометирано. Биоживотновъдство може да има все още нейде из ляносите на Пантанал или в аутбека на Австралия , ама в Европа - не. За биозеленчуците след изобретяването на ДДТ-то всичко свърши.

Коментар

Адмирирам темата!
                              Случи ми се да разговарям със съпругата на едър птицевъд в нашия край-отглежда около 70 000 кокошки за яйца.Смеската я кара от 100 километра,близо до Варна е производителя.
                              Та стана въпрос защо жълтъка на домашното яйце е НАСИТЕНО ЖЪЛТ,а на техните е БЛЕДО жълт.
                              Госпожата /и двамата съпрузи са на по 73-4 години вече но бачкат по 16 часа на ден/ ми каза така:
                              Кокошката в клетката получава всичко чрез смеската-витамини,минерали,соли...за нея няма слънце.Тя си седи на изкуствена вентилация заедно с още 14 999 други в халето и само спи,яде,и снася.Ако се случи да ги прехранят,се появяват яйца с двоен жълтък.Докато кокошката на двора я пече Слънцето,хапва червейче-белтък,някое насекомо,взима си в клюнчето малко пясък,тоест тя сама си намира необходимите й съставка ,за да снесе истинско яйце.
                              Та мисълта ми е,че колкото по-близо до естествената среда,толкова по-органично ще живеем.Има един филм-ХРАНА май се казваше,дето със скрита камера показват как се гледат пилета в сащ-не е за хора със слаби нерви.В темата за филми съм го препоръчал.
                              И благодаря на Джорджо за съвета за солта-спирам да купувам от "хубавата".

Коментар

Проблема е, че нама и хубави семена,
                                освен отровената почва и т.н. в градината има няколко корена от тези домати
                                със зелените жилки вътре - твърди като дърво
                                това нещо (защото не ми прилича на домат) дори и в домашни условия не става за ядене

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X