Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Органичен начин на живот - мисия възможна!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Органичен начин на живот - мисия възможна!

Първоначално публикуван от sinbad Преглед на мнение
    От фитнеса съм се нагледал на бивши напомпани дебеловрати,а като спрат да зобят и тренират стават лоени топки. 3 мата лекари у вас одобряват ли здравословния ти начин на хранене?До кога ше блъскаш? до колко годишен?Сам си отговори.И дали вкусните прахчета не вредят повече от кренвирша и нитратните зеленчуци?
    Споко. Света е шарен. И от едните и от другите може нещо да произлезе - махатма Ганди, Арни Щварци.
    Нека ги рупа прахчетата. Аз съм на свинско и винско. Намам 70кг. И не ми трябват.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Нормално. Виждал съм в дворове лехите със зеленчуци да са потънали в лайна, не тор, а именно лайна. Има разлика между двете. Но на бабките по пазарите, на които се радвате, това им убягва - толкова са учили.
      За да получиш качествен продукт, трябва да вложиш и малко акъл, а не само да бухаш с мотиката. Така че не мислете, че щото е от село, е органично и качествено. ...
      Което се е вярно е вярно, птичият тор е най богат на нитрати, дядо бог да го прости докато беше жив ако се налагаше торене с пресен тор взимаще птичи и го заливаше с вода да ферментира, той го наричаше шербетуване и едва тогава се слагаше на зеленчуците.
      А доколкото ми е известно птичия тор е първия промишлено добиван(нитратен) тор и продаван на фермерите.
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Re: Органичен начин на живот - мисия възможна!

Вчера без да искам се загледах в съдържанито на едно кашкавалче
        на което гордо се мъдри надписа Кашкавал от Краве мляко.

Съдържание : краве мляко, мая, сол
        сухо вещество минимум 52 процента.

Интересно след като това сухо вещество (каквото и да е то) е над 50 процента (не е ясно колко може и да е 90)
        не би ли било по правилно да е
        Кашкавал от сухо вещество със следи от мляко

Което не ми попречи да си го хапна - просто ми стана весело

Коментар

Ако така Уважаваните от мен Администратори и Супер Модератори разрешат
          бих искала в тази тема да сподели всеки от нас, от какъв хранителен продукт, който наскоро е ял е доволен, да споделим мнения, търговски марки, от които сме доволни!
          Какво ще кажете?
          Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
          Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

Ако е във вкусово отношение е много субективно.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

И въпреки това, нека опитаме!

Коментар

Аз пък не искам да се обличам в кожи, да ям сушено месо, да се къпя в реката, да ходя пеш и да паля огън с кремък. На мен си ми харесва научно-техническия прогрес и 21 век. Пък и лаптопите и интернет ама хич не са органични....като бай Петко селския глашатай.....

Коментар

А туй, бре?! Натиснете снимката за да я уголемите

Име:120px-Recycling_symbol_svg.png
Прегледи:1
Размер:5.0 КБ
ID:5212171
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    Ако е във вкусово отношение е много субективно.
                    В момента маам боб от наща нива с люти чушки пак наши е не е лошо

Иначе обичам и сланина на шишчета вредна билаГлупост неземна ела да я изпечеме и да се налапаме.....
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Ако органични храни са такива, на които човек най-малко е повлиял, докато са дошли на трапезата, то за мен най-органична е океанската риба. Все още. А пък аз мога да я ям и на закуска, толкова я обичам. Там няма марка на производител и съответно ментета. Или?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Ако органични храни са такива, на които човек най-малко е повлиял, докато са дошли на трапезата, то за мен най-органична е океанската риба. Все още. А пък аз мога да я ям и на закуска, толкова я обичам. Там няма марка на производител и съответно ментета. Или?
                        За съжаление и да няма е на път да проима.
                        В момента в САЩ са на път да одобрят закон с който позволят на фермите за сьомга да създават и отглеждажт генетично модифицирана такава ..... щели по този начин да борят глада по света разбираш ли.
                        Само дето за цената на съответната не се говори че ще намалява а и в Дарфур рибните магазини са по два на всеки ъгъл....

Това ме подсеща за наскорошното изказване на Бил Гейтс по повод намаляване на броя човеци населяващи Земята.
                        Последно редактирано от Slick; 25-09-10, 06:39.

Коментар

Убедена съм, че определен кръг от хора ни контролират чрез средствата за масова комуникация, чрез храната, която ни се продава и се произвежда, да не говорим за изкуствено създадените вируси, епидемии, изкуствено възникналите военни спорове, с цел просперитет на оръжейната промишленост!
                          Аз лично, се старая много да не се замислям, защото имам слаби нерви!
                          Но истината е повече от ужасяваща за обикновен трудов гражданин като мен!

Според последното издание на Бюрото за преброяване на населението на САЩ от 18 юни 2008 през 2050 година населението на света се очаква да бъде към 9,5 милиарда.
                          Други прогнози сочат, че увеличаването на населението на света ще достигне до окончателен застой, но не се знае кога и как. Предполага се, че към 2050 хората на Земята ще бъдат между 9 и 11 милиарда души и след това ще започнат да намаляват поради драстичното намаляване на раждаемостта[4]).. Други сценарий за прираста на човечеството предполагат, че катаклизми породени от постоянната нужда от ресурси ще доведе до внезапен спад на населението поради пренаселване и недостиг на храна или дори да се стигне до хипотетичната световна катастрофа описана от Томас Малтус.

Коментар

Ako се отплеснем на тема световна конспирация ще стане... като всеки път.
                            За храните конкретно, плашещо много хора наоколо пипнаха рак на дебелото черво. Гадна работа, и май една от основните причини е храната. Така че аз мисля локално, а пък глобално да действа който ще, а и може
                            Храносмилателната ни машина е много универсална и не трябва да я ограничаваме в някакви рамки, етикети и вманиачености.
                            Масово хората плюскат кренвирши и бял хляб, та да останат пари за ракия. И после се увисват на здравната осигуровка на тия, дето живеят здравословно.
                            Друго - винаги гледам да ям неща, които са диаметрално противоположни на това, което се рекламира най-активно в момента. Но не се лишавам от нищо. Почти.

Коментар

Чували ли сте за Моравско село?

В София в няколко биомагазина продават техни плодове и зеленчуци!

Семейният екохотел “Моравско село” между Банско и Разлог е класиран на шесто място в света, в класацията на вестник “Таймс” и в сайта www.hostelbookers.com. Подредени са 10-те най-добри и в същото време най-изгодни хотели на планетата, даващи възможност за зимни спортове!
                              Цялата площ на хотела е сертифицирана и 2007 година е първата за хотела с биологичен сертификат. В началото се контролираше от IMO.ch това е Швейцарска сертифициращ компания, а сега неин представител е „Балкан Биосерт”!

Коментар

...... Гледам , че продават в магазините някаква "кафява сол" - тя нещо подобно на тази, за която говориш ли е? ......

Така наречената "кафява сол" е възможно да е калиев хлорид - KCl, значи това е диетична сол напълно безвредна при поглъщане но само в случай, че не страдаш от язви или гастрит, ако имаш някакви открити рани по стомашната лигавица не ти препоръчвам да я консумираш, напълно възможно е диетата да има летален край.
                                ПС//Аз ползвам такава за салати с оглед факта - че съм с наднормено тегло, ама съм си здрав.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X