Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложение за дуел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Мен ме кефи да е като между гадни типове на "главната" пред салуна по залез - 15-20 метра с вадене от кобура по сигнал. По 6 топчета на човек.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
      Мен ме кефи да е като между гадни типове на "главната" пред салуна по залез - 15-20 метра с вадене от кобура по сигнал. По 6 топчета на човек.
      ОК!
      А мен ме кефи френско-руския вариант, гръд срещу гръд, по един изстрел, последователно, до умиргане!!!! От същата дистанция!
      Значи правим и двата...???!!!

Коментар

Правим и двата, пък който се наложи остава за следавщите дуельори.

Коментар

Руско-френският вариант е стрелба под ред - първи изстрел има предизвиканият. Не виждам какво те притеснява точността (която изобщо не е толково лоша, колкото си мислиш)? По тяхно време са се гърмяли с "тъпкачи", чиято точност също не е била върхът. То, даже май д`Антес е целил Пушкин в крака, ама...
          Руският вариант е смесица от немски и френски - братушките са подходили толкова творчески, че той спокойно може да се отдели като отделен. Колкото до останалото - дуелните пистолети от ХIX век са били доста точно и смъртоносно оръжие (на 15 крачки опитен стрелец спокойно можел да ти отнесе главата), а колкото до Пушкин - Дантес си го стрелял съвсем истински - обидата за Пушкин е била доста сериозна и дуелът явно би трябвало да завърши с нечия смърт.

Руските правила според мен са по-хард Обаче, ако се използват те, трябва всеки да има по едно топче - двама опитни бойци малко трудно ще пропуснат на 15 крачки. Така че според мен това ще е повече игра на нерви

Ето тука може да се видят правилата (руските) за дуел:

http://ru.wikisource.org/wiki/%D0%94...BE%D0%B2%D0%B0

Коментар

Предлагам в варианта "Див запад", да се стреляме,
            както предложи Обера.
            А в "Дуел на честта", с по едно топче,
            последователно, до попадение.

Само, че по колко пъти и как ще смятаме общо точките от трите изпитания?
            Обер, предложи нещо ти тоя път!

Коментар

Няма 3. Или едното или другото. Ще трябва да сметнем някаква тежест за точките, за да се получи баланс.

Уестърнският вариант е по-интересен и има повече напрежение, според мен.

Коментар

Няма 3. Или едното или другото. Ще трябва да сметнем някаква тежест за точките, за да се получи баланс.

Уестърнският вариант е по-интересен и има повече напрежение, според мен.
                Пак, НЯМА, много го любиш т'ва наречие!
                Нали ша са пуцаме, първо 7 игри за знаме, после дуел "див запад", после "Дуел на честта"...???
                Или пак ми говориш на испански, а аз те разбирам на руски???
                Дай, да се видим на 6 очи(+Венци) и да си поговорим, на "български".
                Щото мойта клавиатура не се разбира с твоя екран и обратното!!!

Коментар

Това да стоим и да се целим един друг с права ръка от 15 метра е умряла работа. Пистолетите са твърде точни за такава дистанция. Или трябва да я увеличим или да вадим от кобур по сигнал - тук играта на нерви е много по-голяма. Иначе просто гърмим по мишени. Пък може да вадим не по сигнал, ами кой когато не издържи.

Коментар

Пък може да вадим не по сигнал, ами кой когато не издържи.
                    Т'ва, до като ни са припикае ли, или.....???!
                    Хайде, да си говорим, "наистински", идеи много, твойте най-добри, ама да видим кво ще се получи...!

Коментар

Само ми губиш времето с въпроси. Като отидем на терена ще ти демонстрирам и единия и другия вариант.

Коментар

Само ми губиш времето с въпроси. Като отидем на терена ще ти демонстрирам и единия и другия вариант.
                        Хайде, да си говорим, "наистински", идеи много, твойте най-добри, ама да видим кво ще се получи...!

Коментар

Re: Предложение за дуел

Ако бяхте каубои, а ние кибици, отдавна да сме се върнали в кръчмата и да сме се натаралянкали, докато вие двамата отвънка обсъждате правилата и се пазарите с гробаря, дето ще зарови загубилия!
                          А и вместо да ви чакаме, защо да не изгледаме един кан-кан!

Коментар

1.Tуй си е наша, българска работа, да не сме кравари???!!!!
                            Първо яко псувание, люто заканвание, много бутание
                            и ако останат сили .......биение!!!

2.Принципа на 5-те П-та - Предварителната Подготовка на Представлението Предотвратява Провала

3.Подочух, че май Обера е забягнал в чужбина???!!!

4.Взел съм мерки, по български - зад гърба му!
                            Видях терена,
                            пих с главния съдия,
                            запознах се с хора от кръга му
                            и подроних авторитета на Обера пред тях,
                            пускам "жълтинки" по медиите срещу него!!!

5. Наел съм парапсихолог-телекинез-ясновидец,
                            който по време на дуела ще му въздейства от разстояние
                            и ще разгадава ходовете му.

Та, нещата са доста по-сложни от "спагети уестърн",
                            както виждаш, на високо професионално ниво, бих казал!!!

Коментар

Щом има спагети , ще си траем и ще си плюскаме...
                              Ако има и бира, сме изцяло за победителя /той ще плаща сметката/!

Коментар

Казвайте кога ще бъде да идвам и да документирам събитието

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X