Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложение за дуел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Коментари (освен, че май си си забравил очилата):

т. 1 - Единствен съдия.

т. 5 - V0 до 300 m/s, като след взимане на оръжието, всеки има право да си настрои предпочитана допустима скорост сам.

т. 8 - неограничен брой топчета за прострелка преди всяка игра.

т. нова - допуска се 5 минутна пренастройка на пушката преди всяка игра, като не се надвишават допустимите стойности.

т. нова - за едновременно попадение се броят попаденията в рамките на 1 секунда, като игра завършила по този начин не се преиграва, а точките от нея се губят.

т. 9 - еднакви топчета за двамата, в цвят - какъвто има. Играчът и секундантите му имат право да подадат контестация към избора на топчета, която да бъде вписана към официалния резултат.

т. 10 - игра завършила, поради изтичане на времето не се преиграва, а точките от нея се губят.

т. 11 - при съмнение за поражение, но с неспукано топче, се извиква "проверка" и боят се прекратява, като никой от участниците не променя позицията си. Проверката се осъществява от съдията.

т. нова - при проява на неспортсменско и некултурно поведение, съдията дава служебна загуба за играта, а при повторна проява - за срещата.

Коментар

т. 1 - Единствен съдия. - Не се приема от мен

т. 5 - V0 до 300 m/s-ОК
      -като след взимане на оръжието, всеки има право да си настрои предпочитана допустима скорост сам. -Не приемам! Никакви ключове по джобовете!

т. 15 - неограничен брой топчета за прострелка преди всяка игра.- ОК

т. 16 - допуска се 5 минутна пренастройка и обслужване на пушката преди всяка игра, като не се надвишават допустимите стойности.- ОК. Предлагам проверка на скороста на топчетата, преди всяка игра.

т.17 - за едновременно попадение се броят попаденията в рамките на 1 секунда-ОК
      ...като игра завършила по този начин не се преиграва, а точките от нея се губят.- ОК

т. 9 - еднакви топчета за двамата, в цвят - какъвто има. Играчът и секундантите му имат право да подадат контестация към избора на топчета, която да бъде вписана към официалния резултат. - Голяма бюрокрация стана, НЕ ПРИЕМАМ! Топчета по избор!!!

т. 18 - игра завършила, поради изтичане на времето не се преиграва, а точките от нея се губят.-ОК

т. 11 - при съмнение за поражение, но с неспукано топче, се извиква "проверка" и боят се прекратява, като никой от участниците не променя позицията си. Проверката се осъществява от съдията.-НЕ
      - Поражение с неспукано топче не приемам, съмнения могат да възникнат само, ако топчето се спука преди това и опръска участника. Следва арбитраж.

т. 19 - при проява на неспортсменско и некултурно поведение, съдията дава служебна загуба за играта, а при повторна проява - за срещата.- ОК

т. 20 - Всяка ситуация, по която участниците са постигнали споразумение и решение, помежду си, НЕ ПОДЛЕЖИ НА АРБИТРАЖ.

т. 21 - състезателя изпразва джобовете си преди старта. Единственото, което има право да носи е шомпол, без парцалче!

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
        Добре написано, имам само следното предложение. Терена да ви го покажа още отсега като ще има забрана за трениране на него. Идеята е и вие да го харесате и да сме сигурни че правим отлична организация. Че нали сте първи трябва всичко да изпипаме. Не смятам че има проблем или някой от вас ще хукне да тренира тайно. Вие и двамата сте хора които държат на думата си.
        ОК. Нямам против, дори и само двамата с Обера, да го одобрите!
        На мен ми стига и времето преди старта.
        А ако видя следи от топчета...???!!!

Коментар

Първо вникни какво съм писал, а после опонирай.

т. 1 - секундантите и съдийската комисия станаха 10 човека.

т. 5 - пред съдиите, а не по време на играта.

т. 9 - никъде го няма това с топчетата по избор. Като вземеш да си донесеш някакви джанки, които чупят хопъри и срещу каквито съм играл... Съдията осигурява топчетата. Щото ако ти искаш топчета по избор, аз пък ще искам пушка по избор...

т. 11 - ако мислиш, че си ударен на място, което не виждаш, но не си сигурен, дали си омазан. Пипането с ръка да провериш е на косъм от бърсането.

т. 21 - малко е пресилено. Нали има съдии и секунданти. Пък чалъми за нечестна игра винаги има, ама ако сме с презумпцията, че ще е лъжем...

Коментар

Нищо не разбрах!
            Кой ще счупи пръв бутилката в главата на другия?

Майтап, чистете условията, че и вие ще забравите накрая правилата и пак ще стигнете до моето - демек бутилката!

Коментар

Ми, аз няма да мога да счупя бутилката в ничия глава. Все пак, това е дебелостенен стоманен или алуминиев съд, сертифициран за 200 бара. Обаче, няма да върна никой доброволец...

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                Първо вникни какво съм писал, а после опонирай.
                т. 1 - секундантите и съдийската комисия станаха 10 човека.
                т. 5 - пред съдиите, а не по време на играта.
                т. 9 - никъде го няма това с топчетата по избор. Като вземеш да си донесеш някакви джанки, които чупят хопъри и срещу каквито съм играл... Съдията осигурява топчетата. Щото ако ти искаш топчета по избор, аз пък ще искам пушка по избор...
                т. 11 - ако мислиш, че си ударен на място, което не виждаш, но не си сигурен, дали си омазан. Пипането с ръка да провериш е на косъм от бърсането.
                т. 21 - малко е пресилено. Нали има съдии и секунданти. Пък чалъми за нечестна игра винаги има, ама ако сме с презумпцията, че ще е лъжем...
                Вник, вник, вник......!

По т1.
                Къде, до сега се споменава съдийската комисия”???????
                Нямам против и сто съдии да има, да докладват на главния съдия, но при спор ще гласуват, само секундантите и главния, както вече обясних..

По т.5
                Ами, изразявай се по-ясно!
                Нагласяш си налягането, пред секундантите и гл.съдия, до макс.300м/с..

По т.9
                Аре ся, ти чети внимателно! - ЦВЯТ ПО ИЗБОР
                Като го няма никъде(избора), за което не си прав,
                осигури(те) няколко вида топчета- ярки, тъмни, камуфлажни.
                Иначе, наистина ще дойда с мои "джанки",
                най близкия размер, който имам са 14/0!!!
                Пушка по избор?...Ха, Ха! По това ли ще си ги мерим?!
                А не искаш ли ти да си с ИЖ 12кал. пък аз с карабина......?

По т.11
                Така се вдява, както си го написал сега. Ако беше разбираемо нямаше да се налага да го пишеш пак. Само не си казал, как спираш играта!!!
                С вдигане на ръка...?!
                За пипането с ръка съм съгласен.
                А ако всеки път когато те улучат вдигнеш ръка и кажеш,” спирам играта щото имам съмнение, че ме чукна топче, а това тук разпльоканото е от по-късно”???

За т.21, ОК отпада.

И не се заяждай, ами и ти вниквай,
                щото тия правила после може да ти послужат!!
                Или седни и пиши!

Аз, когато става въпрос за правила съм сериозен и делови.
                Хайде да се бламим другаде, но не и в постовете с правилата, а ?!

Коментар

т. 1. - бе, нали и аз това казвам - само един съдия, пък секундантите се не губят.

т. 5. - приета

т. 9. - в момента се играе със зимни топчета, които нямат различни цветове в рамките на един модел и марка. Да омешем марки и т.н. не е целесъобразно. Щом като сме с еднакво оборудване, и топчетата трябва да са еднакви. Оприличих ти изборът на топчета с избора на пушка, ама вместо да се замислиш, се хилиш.

т. 11 - викаш "Проверка!" и вдигаш ръка, като ако след този момент противникът те улучи - не се зачита. Това има смисъл ако си ударен в гърба, обаче не си сигурен дали топчето е спукано. Естествено и съдията следи играта и като види размазано попадение, веднага те вади от играта.

т. нова - противникът не може да изисква от съдията принудителна проверка.

Коментар

т. 1. - бе, нали и аз това казвам - само един съдия, пък секундантите се не губят.
                    Но споровете се решават не само от него, а с гласуване и на секундантите. Главния съдия има два гласа.

т. 9. - в момента се играе със зимни топчета, които нямат различни цветове в рамките на един модел и марка. Да омешем марки и т.н. не е целесъобразно. Щом като сме с еднакво оборудване, и топчетата трябва да са еднакви. Оприличих ти изборът на топчета с избора на пушка, ама вместо да се замислиш, се хилиш.
                    Абе, човек не разбра ли, че в гората не виждам тия топчета с цвят лайнян. Или си осигуряваш преимущество?! Не мисля, че ще се бием в зимни условия, така че ще кандисам на тоя вариант, само в краен случай!!!

т. 11 - викаш "Проверка!" и вдигаш ръка, като ако след този момент противникът те улучи - не се зачита. Това има смисъл ако си ударен в гърба, обаче не си сигурен дали топчето е спукано. Естествено и съдията следи играта и като види размазано попадение, веднага те вади от играта.
                    По принцип съм съгласен, но има един много слаб момент, за кръшкане, който съм посочил по-горе. Помисли!

т. нова - противникът(играчът) не може да изисква от съдията принудителна проверка, освен за себе си.
                    Така ли трябва да се разбира. Ако да, съгласен!
                    Ако не, обяснявай...!

Коментар

т. 1 - на кои секунданти и по колко на човек? Някъде беше споменал 3ма, но мисля, че е прекалено.

т. 9 - в момента има предимно зимни и са за предпочитане по ред условия, напр. летните са изостанали количества, които не е ясно къде и как са съхранявани, но от опитите ни в гората знаем, че имат косури. А, кво значи, че не ги виждаш?! Аз да не виждам в ултравиолетовия спектър... Ще подберем най-ярките възможни топчета, но еднакви и за двамата.

т. 11 - винаги има възможост за кръшкане - при удар под коляното клякаш, при удар отпред се мяташ на земята и още един куп такива. Ама, ако сме се събрали да се мамим... А, я ми кажи, ако те мелна в гърба, какво ще направиш? Веднага ще излезеш или ще искаш да разбереш дали имаш петно?

т . нова - да се разбира, че не може противникът да вика, че си убит и да иска намеса на съдията.

Коментар

Момци, мероприятието наближава - време е за залози!

Коментар

т. 1 - на кои секунданти и по колко на човек? Някъде беше споменал 3ма, но мисля, че е прекалено.

-Tрима са идеално!!!

т. 9 - в момента има предимно зимни и са за предпочитане по ред условия, напр. летните са изостанали количества, които не е ясно къде и как са съхранявани, но от опитите ни в гората знаем, че имат косури. А, кво значи, че не ги виждаш?! Аз да не виждам в ултравиолетовия спектър... Ще подберем най-ярките възможни топчета, но еднакви и за двамата.

- Ами, може да съм "далтонист", например, или с астигматизъм!!!
                          Като имам рентгенов поглед, що не мога да разбера,кво мислиш...?!

ОК. Най-ярките, или шарени и т.н., еднакви за двамата!!!

Коментар

Обер, що мълчиш, или вече преживяваш депресията, която те очаква след дулела???!!!

Коментар

Ми, кво да кажа, бе? Правилата ги изчистихме, като за първи опит. Остава да видим по веднъж терена и да си назначим час и дата.

Само не разбрах ще има ли залози и кой ще е банката. Или всичко ще е нелегално за по-интресно?

Това, което ще ми липсва на първия дуел е стрелбата с пистолети, ама те ще останат за следващия претендент.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                                Това, което ще ми липсва на първия дуел е стрелбата с пистолети, ама те ще останат за следващия претендент.
                                А, немаш проблема и с пистолетите, само дай правила!!!???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X