Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложение за дуел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
    Предлагам следните две регламентирани оръжия:
    - 98 с въздух, 8/14" цев по желание и 30 топчета на среща;
    - пистолет с 10 топчета в пълнителя и още 10 резервни на среща;
    За пистолета още се чудя дали да е "руски" или "уестърнски" форматът.
    Две еднакви 98-ци, 8" цев, въздух, щатни мерни прибори.
    Секундантите ги проверяват и калибрират,
    после жребий и на кой-квото се падне.
    Топчетата, също се проверяват от секундантите.
    За броя, не мога да преценя, зависи как и колко ще играем!
    Т'ва за пистолетите, не го разбрах!
    Като второ оръжие ли, или като оръжие, за определен вид изпитание, го предлагаш..???!

Коментар

Смятах предизвиканият да избере кой комплект с топчета да вземе, но и жребият става.

Пистолетът като отделна дисциплина, тип "Wild West" или "Пушкин и д`Антес".

Коментар

Смятах предизвиканият да избере кой комплект с топчета да вземе, но и жребият става.

Пистолетът като отделна дисциплина, тип "Wild West" или "Пушкин и д`Антес".
        T.e., заставаме един срещу друг и по даден сигнал почваме пуцалката,
        или първо стреля единия, после другия, до като се улучим???
        Много случайност има в такава стрелба, при такова "прецизно оръжие" с топчета и ако има вятър....???!!!

Коментар

Руско-френският вариант е стрелба под ред - първи изстрел има предизвиканият. Не виждам какво те притеснява точността (която изобщо не е толково лоша, колкото си мислиш)? По тяхно време са се гърмяли с "тъпкачи", чиято точност също не е била върхът. То, даже май д`Антес е целил Пушкин в крака, ама...

Вариантът "Див Запад" предлагам да е със 6 "патрона". За разлика от горния да е по сигнал с вадене от кобур и стрелба. Лично на мен повече ми харесва, но може да ги има и двата варианта, като предизвикваният си избира.

Остава да преценим дистанциите и за двата случая.

Коментар

Последното никак не ми харесва. Къде е идеята? Щом толкова искате да направите ретроспекция на Пушкиновия край добре но дайте да помислим за нещо по реално...

Аз предлагам полигон който позволява на съдийте да гледат отгоре а за вас вътре да има разнообразен терен и препятствия. И да направите 7 игри като всеки път си разменяте местата от които стартирате. Да се определят и общ брой топчета за всеки например на игра по 30 и толкова... Така хем ще е интересно хем ще има връзка с реалността. А ако толкова ви е мерак да разиграете дуел добре накрая и това ще гледаме...

И полигона да е с размер не по голям от 100 х 100 метра за да не е въпрос на маратонски умения...
            VPetrov.photography

Коментар

Това с пистолетите го давам като екстра - за рефлекс и прицелване. Предпочитам уестърнския вариант - да видим колко сме бързи.

Основното ще е с пушките. Обаче предлаганият терен ми се вижда малък, за ефективна засада. Трябва нещо по-голямо, където да имаи малко тичане и малко камуфлиране.

За топчетата смятам, че един автоматен пълнител е добре като количество - 30 парчета на игра.

Това за полигона с препядствия и зрители и съдии отгоре ще стане, но по-нататък.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Последното никак не ми харесва. Къде е идеята? Щом толкова искате да направите ретроспекция на Пушкиновия край добре но дайте да помислим за нещо по реално...

Аз предлагам полигон който позволява на съдийте да гледат отгоре а за вас вътре да има разнообразен терен и препятствия. И да направите 7 игри като всеки път си разменяте местата от които стартирате. Да се определят и общ брой топчета за всеки например на игра по 30 и толкова... Така хем ще е интересно хем ще има връзка с реалността. А ако толкова ви е мерак да разиграете дуел добре накрая и това ще гледаме...

И полигона да е с размер не по голям от 100 х 100 метра за да не е въпрос на маратонски умения...
                Това, напълно съвпада с представата ми за този дуел от самото начало!!!
                Идеята с пистолетите, нещо не ми допада в тоя старовремски вид. Съществува "дуелна стрелба", което е същото,
                но се стреля в мишени.
                Пробягват се, примерно 10м.,
                там стои зареден пистолет(или пушка) с 9 топчета + съдия,
                стреля се по 3бр. мишени, пред всеки(да речем празни бутилки от 1.5л. вода), на дистанция 15м..
                Който пръв порази мишените е победител.
                Всеки съдия следи кога ще паднат и трите мишени на подопечния му и спира стрелбата с натискане оръжието надолу.
                Ако и двамата свършат топчетата, за победител се излъчва този, който е поразил повече мишени.

Това се играеше едно време, като дисциплина от ЛОТ(Летен Отбранителен Трибой), в отбори по трима души.
                Бягаше се 50м., после лягаш, на всяко место има по три патрона и пушка кал.22, а до всеки състезател съдия.
                Среля се на 50м. в 3бр. падащи мишени от биатлон(за всеки състезател по една), като можеш да стреляш в всички противникови, в какъвто ред искаш. На който падне мишената е "убит", съдията го спира моментално. Останалите "живи" могат да използват патроните на убития и пушката му. Голямо прескачане по шалтетата падаше!
                Дисциплината беше последна, най-емоционална и обичана от всички.
                Има и много тактика, защото може и тримата да стрелят първо в мишената на най-точния противник, за да го елиминират сигурно, и други варианти, на баражи, смяна на места и т.н.!
                Няма да си казвам класиранията от Републиканското по ЛОТ, през 1979, 80, 81г., да не откажа Обера!!!

Коментар

Аз пък днес ви харесах един полигон който мисля че е перфектен. И предлагам на двама ви да се видим другата седмица на място да го видите. Сигурен съм че ще ви хареса, мястото е No1...
                  VPetrov.photography

Коментар

Добре, бе. Като не искаш да се гърмим с пистолети - няма. Има с кого да се стреляме с тях по-нататък.

По мишени не е интересно с топчета. Направо с бойно, ама там вече става друго. Отдавна спрях да хабя олово и барут по висящи листове, бутилки и т.н.

Това, за което двамата с Венци говорите е почти турнир по speedball, само че за отбори с по един участник. Ще пробваме, ще видим. Със сигурност засега се опитвате да ограничите два елемента, в които не бих казал, че съм слаб - тичането и засадите. Обаче, ако ще вървим на speedball ще настоявам за 30 топчета в хопъра и 30 резервни в кутия. Все пак никой не влиза в бой само с един пълнител.

Коментар

Това с пистолетите го давам като екстра - за рефлекс и прицелване. Предпочитам уестърнския вариант - да видим колко сме бързи.
                      Ako много държиш ОК! Но мнението ми , че с пейтбол пушка,
                      точното прицелване е само мит си остава!
                      Много разчиташ на късмета си!!!

Основното ще е с пушките. Обаче предлаганият терен ми се вижда малък, за ефективна засада. Трябва нещо по-голямо, където да имаи малко тичане и малко камуфлиране.
                      Ако ще се камуфлираме и дебнем както трябва, ще се наложи да си носим и суха храна, за три дена!!! А публиката...???!
                      Ако ще правим състезание по търчане, да се беше обадил преди 20години!!!

За броя на топчетата съм съгласен!

Коментар

Добре поне броя на топчетата се уточни, аз предлагам да видите терена пък после ще кажете дали става или не. Аз съм очарован...
                        VPetrov.photography

Коментар

В момента е много по-важно да изчистим регламента и условията, защото се заформят и други мераклии.

Това, което остава със сигурност е, че като основното оръжие се ползва 98 с въздух и 30 + 30 топчета на игра.

За пистолетите - ще го пробваме първо дали е интересно и може да го добавим като бонусна дисциплина. Другият вариант е общият брой игри да е четен и при равенство се отива на пистолетите, като се вади и стреля по сигнал.

За точното прицелване няма да споря с теб. Там си говорете със Събин.

Коментар

Това, което остава със сигурност е, че като основното оръжие се ползва 98 с въздух и 30 + 30 топчета на игра.
                            Бре, що са ти толкоз топчета на игра, като са много точни???!!!
                            И защо постоянно правиш препратки към Събин...???!

Предлагам, 200бр. за седем игри.
                            След седмата, по 30 на игра.
                            Нали си точен, що ти трябват резерви и обновяване на всяка игра?
                            Ами пести си мунициите, прави им сметка!
                            Или ще се "поливаме" с топчета!!! И след всяка игра ще броим, к'во има в холдера и колко се допълват??
                            Двеста броя, при двубой, са съвсем достатъчни за 7 игри!!!

Нека го видим терена, въпреки, че съм съгласен с произволно място, стига, да не е добре познато на Обера!
                            За това сте секундантите...!

Коментар

Правя препратки към Събин, щото неговата пушка е тунингована за точност и резултатът е впечатляващ за нещо, което стреля с топчета. Моята е тунингована за далекобойност, но за масиран огън. Споменавам го, за да не се изкаваш, че се разчита на късмета.

А, защо мисля, че трябват повече патрони ли? Ми, щото никой не се подготвя за бой само с един пълнител, а щом като нашият ще е близък, това много повече прилича на престрелка с картечни пистолети, отколкото с карабини.

Като искаш с малко топчета, може и с пистолетите - там щеш, не щеш си с по 10 в пълнителя. Пък пистолетът може да се ползва и не само в условията на "онези" дуели.

Коментар

В момента е много по-важно да изчистим регламента и условията, защото се заформят и други мераклии.
                                А, да се разберем от сега!!!
                                Турнира се нарича Grand Amateurs Duel(GAD).
                                По името на неговия инициатор,
                                автор, подбудител, съорганизатор, коопериран продуцент,
                                сценарист, главен режисьор,
                                сърежисьор по каскадите и специалните ефекти, каскадьор,
                                изпълнтел на главната роля - номиниран за наградата Осран.
                                ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!!!.....Иначе бием!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X