Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Предния поуст го казах с ирония,не че наистина те карам , аз се кефя на моето ФВ,и не ми дреме за новите,аз и без това ще карам кола 2009 година чак 2020 сигурно,така че за сега не ми е чак толкова притеснено,коя била по издръжлива
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
      Предния поуст го казах с ирония,не че наистина те карам , аз се кефя на моето ФВ,и не ми дреме за новите,аз и без това ще карам кола 2009 година чак 2020 сигурно,така че за сега не ми е чак толкова притеснено,коя била по издръжлива

Аз съм сигурен,че твоят Пасат например ще издръжи два пъти повече от един Тигуан. Просто такива бяха годините- по-издръжливи коли. Сега всеки гледа да те набута в сервиза,освен марките,които пробиват и печелят клиенти сега. Даже един китайски GWM ми хареса.Почти 4 звезди(3.98 ) по ЕВРО краш системата,абс,4 въздушни възглавници,добър интериор и това на цена около 40000лв. Е вярно,че двигателя е 3.0 комън реил,турбо с 90 коня,ама какво да се прави.
      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Цената на вторичния пазар след време ще покаже ,коя е по-издържлива,по-предпочитана, и от гледна точка на инвестицията-коя ще запази по висока себестойност.

Коментар

Това изобщо не показва коя е по-издръжлива,а че предубежденията на хората още са си каквито бяха преди 10 години,без причина за тях,вече. Просто човека е така устроен, веднъж като вземе нещо и край-това е най-доборото,най-качественото,най-хувабото. Аз имах Пежо и съм голям фен на лъвовете,но качеството им е под всякаква критика. Сега вече е доста по-добре (308,новия Партнер,някои 307-ци) и въпреки това пак гледам малко скептично. Природа... Че едно време ФВ бяха ако не най, то в топ 5 на най-качествение, сори ама вече не е така. Жалко,но факт. Един Тоуран ,който е от най-проблемните ФВ-та да струва 50000+,аахахахахахахахахахах. Като гледам май никой освен Хюндай груп не дава 10 години гаранция,нали? А в Европа е по 7. При нас 5. Не съм видял фолкс с такава гаранция. Вярно е ,че корейците имат да научават още- нямат такива модерни системи като паркинг асистент и тн,но най-важните неща ги имат-ESP,ABS,TCS,EBD,BAS... И голяма чудо,че пластмасата на санта фе-то било по-твърда. Аз да не седя върху таблото. Интересуват ме седалките,а в тигуана са като бетонни. И двете коли си имат клиенти,и двете са добри в едно и не чак толкова в друго.
          Последно редактирано от Dino; 12-08-09, 12:55.
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
            Като гледам май никой освен Хюндай груп не дава 10 години гаранция,нали? А в Европа е по 7. При нас 5. Не съм видял фолкс с такава гаранция.
            KIA даваха на cee'd и sportage, май. Как е сега - не знам. Бях се засилил да си купувам cee'd, та затова помня.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами то КИА е от Хюндай груп.
              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                Ами то КИА е от Хюндай груп.
                Ааа, може. Не знам тия подробности. Ама ceed-а си ме кефи и до сега. Пък не съм чул някой да се и оплаква.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А какво точно покрива тази 5-7-10 годишна гаранция? Щото то по принцип повечето коли си имат 10-12 години гаранция на боя, ръжда и т.н. Колко точно е гаранцията на ходовата част? А на двигателя? Не знам защо, ама все си мисля, че тези 10 годишни гаранции са измислени, за да си гарантират 10 години, че ще им плащаш за всяка смяна на масла и филтри, че иначе отпада гаранцията ако не се извърши в официален сервиз...
                  Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от imageo Преглед на мнение
                    А какво точно покрива тази 5-7-10 годишна гаранция? Щото то по принцип повечето коли си имат 10-12 години гаранция на боя, ръжда и т.н. Колко точно е гаранцията на ходовата част? А на двигателя? Не знам защо, ама все си мисля, че тези 10 годишни гаранции са измислени, за да си гарантират 10 години, че ще им плащаш за всяка смяна на масла и филтри, че иначе отпада гаранцията ако не се извърши в официален сервиз...
                    Сега видях. 7 години пълна гаранция, и 5 години на окачването.

Иначе, за годишните посещения в техни сервизи - еми естествено. Направили са си сметката, че и да има дефекти, парите за тях ще се избият от задължителните годишни посещения. При всички е така.

За някой може да е приемливо, за друг - не. Всеки си преценява.

Коментар

На мен най-любопитното в Тигана е това двигателче с двойно турбо 1.4 TFSI, от което помпат 150 коня и което поне по спецификации прави 9.3 до 100 км/ч. Някой има ли предположения колко живот има тоя двигател в километри преди да настъпи пълен разпад? Все пак дърпа кошник тон и половина. И защо не са използвали един конвенционален атмосферен двулитров мотор както правят всички други? Какво е предимството да караш със зверски претоварен двигател 1.4?
                      Vitara 2.0 V6
                      Honda CRV (Gen 1)
                      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                      ВАЗ 2131

Коментар

Еми правят по някой нов двигател, и пробват. Колко ще издържи - еми въпрос на конструкция. А дали има защо - не знам. Може би пъргавина. Бих покарал да го видя що за стока е, но надали някога ще ми се случи. Малката кубатура значи малки буталца, и малки ходове. Това може и да действа в обратна посока.

На мен ми е интересно да му видя кривата на въртящия момент и мощността. Сигурно е интересна.

ПП:Ето я, при това не за последната модификация. Това е за 90kW вариант.

На мен ми изглежда добре. Двигател на годината за 2009-та. Казват че биел туин турбо дизела на BMW от миналата година, по доста параметри. А като гледам е и лек и компактен.

Графиката е от тук: http://www.greencarcongress.com/2007...w_90_kw_v.html

Бутала като на 1.6, но с по-къс ход, поне до колкото разбирам. Това го прави малко по-нисък. Съответно по-лесен за завиране някъде. Пък и бил икономичен, гадът.
                        Последно редактирано от sparkybg; 12-08-09, 14:01.

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                          На мен най-любопитното в Тигана е това двигателче с двойно турбо 1.4 TFSI, от което помпат 150 коня и което поне по спецификации прави 9.3 до 100 км/ч. Някой има ли предположения колко живот има тоя двигател в километри преди да настъпи пълен разпад? Все пак дърпа кошник тон и половина. И защо не са използвали един конвенционален атмосферен двулитров мотор както правят всички други? Какво е предимството да караш със зверски претоварен двигател 1.4?
                          Надали ще живее дълго. Ако е с бутала от 1.6,а с по-къси ходове това пак е зле,защото ще трябва да прави повече обороти. Вместо да му сложат наистина един 2.0атмосферен,пък и турбо да беше.
                          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от imageo Преглед на мнение
                            Поне при Хюндай покрива аболютно всичко,а отделно са корозия си е 12 или 15 години не съм сигурен. Е то всички гаранции,за да ги има трябва да обслужваш при тях. Ако не ти харесва си я поддържаш там една-две години и после другаде,ама поне го има варианта с 5/7/10 години,нали?
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Това не е съвсем по темата, ама някой има ли наблюдения върху издържливоста на 2.2 i-ctdi? В смисъл да е взел кола с такъв и да я карал 200+ хиляди км.
                              Vitara 2.0 V6
                              Honda CRV (Gen 1)
                              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                              ВАЗ 2131

Коментар

Имал съм удоволствието да карам Голф 6 с 1,4 TSI-160 к.с. с 7-DSG
                                изключително пъргав и икономичен,неподозирано висок въртящ момент в ниските обороти за 1,4 .с право си е спечели наградата ,все пак са го оценяли специалисти в сферата на ДВГ.Двигателя е с агренажна верига с турбо и с компресор.В ниските дебит от въздух дава компресора задвижван от ремък а в средните и високите турбото - вече набрало дебит от изгорелите газове.Колко живот ще има -предполагам достатъчно технологиите и материалите,които се използват няма да са от миналия век по устоичиви са на температура и износване освен това и маслата са по качествени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X