Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво -Freelander, X-trail, Forester, Kuga, Rav-4, Tiguan, Outback?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво-Freelander;X-trail;Forester;Kuga;Rav-4;Tiguan;Outback

A защо не погледнеш Santa Fe. Все пак е най-продаваният автомобил в SUV2 категорията в BG. Имам такъв вече почти година,като семеен автомобил и мога да кажа,че съм мноооого доволен. В около 50см сняг (неотъпкан)върви с съвсем лека намеса на TCS и с помощта на 4WD LOCK(oсобено полезен бутон ).Двигателят също е добър-2.2CRDi,common rail 4-то поколение,156/189 к.с. перфектен автоматик,нисък разход. Сега зимата ми даде разход 8.7(борд.комп) и 8.9 по изчлисения пълно-празно. В пъти по-широк е от другите,особено на задния ред. Има си всички с-ми за сигурност,който се очаква да има в един модерен автомобил. Климатроника е мн. добър,зв.уредба също. На третия ред се събирам без особени проблеми. Според Auto Bild(забележете!!! немци да хвалят корейци) спирачният път е 38м от 100км/ч.(топли) и 37м от 100км/ч. (студени) натоварен с максимален допустим товар под формата на чували с пясък. Хвалбата е,че корейците били напреднали много по отношение на спирачките и как ABS-a и ESP-то били с много добри настройки. Тествал съм ESP-то и мога да кажа,че точно когато колата започва да поднася,се усеща как се намесва с-мата.
    Има 4 от 5 звезди на EuroNCAP краш тестовете.

Преден удар-12,3т.(от 16т.)
    Страничен-16т.(от 16т.)
    Страничен удар в стълб-1т.(от 2.)

Фрилендръра си е ЛР. Двигателя е много добър-2.2HDi на Peugeot-Citroen/Ford. 156 коня,нисък разход,безшумен. 4х4-то предполагам е добро,защото е Haldex предпоследно поколение. Ама все пак е предно с вкл. на задното. Отвътре е уютно. Имаше тест в OFF-ROAD BG между стария и новия Freelander. Беше положително настроен теста.
    Последно редактирано от Dino; 04-03-09, 22:22.
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
      ......
      Фрилендръра си е ЛР. Двигателя е много добър-2.2HDi на Peugeot-Citroen/Ford. 156 коня,нисък разход,безшумен. 4х4-то предполагам е добро,защото е Haldex предпоследно поколение. Ама все пак е предно с вкл. на задното. Отвътре е уютно. Имаше тест в OFF-ROAD BG между стария и новия Freelander. Беше положително настроен теста.
      Мой приятел има ФР2 с 2,2 дизела и двамата стигнахме до извода, че сбъркахме колите (имам Митцубиши Аутлендър 2,2 HDi).
      Ако се трябваше да я купувам колата щеше да е или Х3 3,0 dS, GLK 320 CDi или Q5 3,0 TDI други те просто са тотален компромис кажи речи с всичко.

Успех с избора!

ПС: Към колегата, който ще купува пробвай ги всичките и която ти легне на сърцето.

Коментар

Първоначално публикуван от Dusesun Преглед на мнение
        Мой приятел има ФР2 с 2,2 дизела и двамата стигнахме до извода, че сбъркахме колите (имам Митцубиши Аутлендър 2,2 HDi).
        Ако се трябваше да я купувам колата щеше да е или Х3 3,0 dS, GLK 320 CDi или Q5 3,0 TDI други те просто са тотален компромис кажи речи с всичко.

Успех с избора!

ПС: Към колегата, който ще купува пробвай ги всичките и която ти легне на сърцето.
        Колега,
        Х3 3,0 dS, GLK 320 CDi или Q5 3,0 TDI са прекрасни автомобили , но струват поне 100000 лв.,че и повече, а аз не търся кола в такава ценова категория, не мога да си го позволя.В моя случай търся нещо до 60000 лв.
        Пуснах и една тема за коли, не СУВ-чета , но нямам отговор .Аз искам да е с четворно задвижване, прилични екстри, като мотора не ме вълнува дали е дизел или бензин.Има модели, които са по-подходящи с дизел, други с бензин, въпроса е да доставят удоволствие от шофирането и естествено да са сравнително здрави.

Коментар

Първоначално публикуван от bubaru Преглед на мнение
          Колега,
          Х3 3,0 dS, GLK 320 CDi или Q5 3,0 TDI са прекрасни автомобили , но струват поне 100000 лв.,че и повече, а аз не търся кола в такава ценова категория, не мога да си го позволя.В моя случай търся нещо до 60000 лв.
          Пуснах и една тема за коли, не СУВ-чета , но нямам отговор .Аз искам да е с четворно задвижване, прилични екстри, като мотора не ме вълнува дали е дизел или бензин.Има модели, които са по-подходящи с дизел, други с бензин, въпроса е да доставят удоволствие от шофирането и естествено да са сравнително здрави.
          ОК приемам забележка
          От това, което си изброил бих взел или Тигуана или Нисана, освен това сега в Нисан имат промоции и цените са много добри.
          Обаче не мога да те разбера, защо отхвърляш Хонда Ц-РВ тя като качество на интериора и двигатели също е много добра.

Коментар

Първоначално публикуван от bubaru Преглед на мнение
            ...
            Пуснах и една тема за коли, не СУВ-чета , но нямам отговор...
            В А4-куатро няма ли да се вместиш?
            За мен е най-доброто. Пусто само няма клиренс.

Коментар

Освен това той май-че си е само с предно, отзад се включва само при превъртане, което значи, че на сухо и мокро си се управлява , като кола с предно а аз точно това не искам
              Не е точно така. Тая зима на лед с хубави гуми се държа прекрасно колата.

Санта Фе също е добър избор, въпреки, че е доста по-скъп от тези, които си изброил. Все пак Ектрейл, Рав 4, ЦР-В можеш да слезеш на 39000 без ДДС (ако си фирма). В крайна сметка ще я избереш по цвят и по складова наличност . Няма и да сбъркаш. Лошото е, че каквото и кола да вземеш след месец два вече е просто транспортер от точка А до точка Б. Най-готиното е възможноста да се снабдиш с такава и процеса на самия избор.
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
              ВАЗ 2131

Коментар

Хич не си прав. Моето СФ го взех за 60к със ДДС,а без тва са 48000. Цената на един X-Trail. RAV4 няма опция за данъчен кредит,знам защото потах като купувах „джип“. А Санта Фе-то е най-широко от всичките все пак. И почва от 58000,добре оборудвано-климатроник,7места,10в.в.,ESP,радио-CD-касета с 10 тонколони и др. За 58000!!! С ДДС. Без-46400
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Хич не си прав. Моето СФ го взех за 60к със ДДС,а без тва са 48000. Цената на един X-Trail. RAV4 няма опция за данъчен кредит,знам защото потах като купувах „джип“. А Санта Фе-то е най-широко от всичките все пак. И почва от 58000,добре оборудвано-климатроник,7места,10в.в.,ESP,радио-CD-касета с 10 тонколони и др. За 58000!!! С ДДС. Без-46400
                  Сега навсякъде правят големи отстъпки! При Санта Фе-то май е до 7000 лв. Аз също закупих пред 2 месеца Санта Фе, пак заради същото - 7 места /пълноценни/, по-голям вътрешен обем от конкурентите! Пък и това ми е третия нов Хюндай и съм доволен от качеството!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Санта Фе:
                    58000 / 1.2 = 48333 без ДДС

Нисан Екстрейл:
                    Тук освен промоционалните цени пише, че и ползва данъчен кредит.
                    http://www.nissan.bg/article_files/kareNavara.pdf
                    40375 / 1.2 = 33645 без ДДС

Хонра ЦР-В:
                    45360 / 1.2 = 37800 без ДДС + 1200 (допълнителни седалки и Технотест) = 39000 без ДДС

Тоест Санта Фе е с 44% по-скъп от Екстрейл и 24% по-скъп от Хонда ЦР-В. Това са фактите, всеки сам си преценява.
                    Vitara 2.0 V6
                    Honda CRV (Gen 1)
                    ВАЗ 2131

Коментар

В момента Хюндай има 20% намаление за налични на склад коли! А и трябва все пак да се погледне оборудването! Че то една кола може да струва и 30 хил. лева и 60 хил. лева в зависимост от оборудването!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

А фактите,че 4х4-то на ЦРВ-то е пълен bull shit? Или,че Х-Trail няма трети ред,а дори на втория е тясно????????????? Аз седнах в нисана и отзад хич не ми беше широко,докато в СФ-то и ЦРВ-то като си наглася седалката(шофьорската) както ми е удобно,отзад има МНОООГО място,друг е въпроса,че ЦРВ-то си е с чисто предно задвижване. Карах едно такова за няколко месеца(на един приятел,който беше в чужбина) и при най-малкия сняг/кал веднага спираш. За опит-имам достатъчно за такъв тип терен. Не говоря за яма с кал с размери 3х3х3,а за кално баирче.

Всеки да си прави сам изводите.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

В момента Хюндай има 20% намаление за налични на склад коли! А и трябва все пак да се погледне оборудването! Че то една кола може да струва и 30 хил. лева и 60 хил. лева в зависимост от оборудването!
                          Възможно е, всички правят отстъпки. А и аз не съм коментирал, че СФ е лошо или каквото и да е ... Просто наблегнах на това, че сметките на Дино не излизат както и твърдението му, че цената е едва ли не еднаква. Най-малкото като смяташ "без ДДС" делиш на 1.2, а не умножаваш по 0.8. Това го знае всяка магазинерка. Като става дума за оборудването, кажи ми базов модел СФ срещу базов модел ЦР-В, каква *съществена* екстра има в повече СФ. И без кожена тапицeрийка на скоростния лост ...

А фактите,че 4х4-то на ЦРВ-то е пълен bull shit? Или,че Х-Trail няма трети ред,а дори на втория е тясно????????????? Аз седнах в нисана и отзад хич не ми беше широко,докато в СФ-то и ЦРВ-то като си наглася седалката(шофьорската) както ми е удобно,отзад има МНОООГО място,друг е въпроса,че ЦРВ-то си е с чисто предно задвижване.
                          На мен 4х4 на ЦР-В ми върши перфектна работа. Имам на разположение и Витара с рама с бързи/бавни, блокажи. Предполагам е по-проходима от твоето СФ, но рядко се ползва на черно и кално Витарата, тъй като Хондата си е достатъчно проходима за ходене за риба и парапланеризъм. И зимата Хондата е безупречна, разбира се с читави гуми, говоря за ЛМ 25 Бриджстоун.
                          Последно редактирано от ixeos; 05-03-09, 22:54.
                          Vitara 2.0 V6
                          Honda CRV (Gen 1)
                          ВАЗ 2131

Коментар

Колеги, не искам да ви се бъркам в разпаления спор, ама.....нито Санта Фе е в избраните автомобили, нито Хонда CR-V....той човека пита за едно, вие почвате да спорите за две други, щото всеки един от вас кара една такава....
                            Придържайте се към темата

Ако bubaru е готов да даде 50к за МПС само по съветите на някой от форума, на мен ми се вижда доста странно. Изборът на автомобил е мноого субективен.
                            Според мен в тези критерии първенци като избор, който бих направил са Субару Форестър или Нисан X-trail.
                            Per aspera ad astra.

Коментар

Читавите гуми са задължителни. Не намесвай Витара,аз/някой друг/ не съм повдигал въпроса за офф-роудъри,а според мен Санта Фе-то е в пъти по-проходимо от CRV. Аз пък си смятам ДДС-то ей така. Ц-20%Ц=Ц без ДДС,където Ц=цена. Ами същественото базово оборудване не е чак толкова съществено,но в ценовата листа на CRV,това са екстри с/у допълнително заплащане.
                              Volkswagen Bora AKL

Коментар

А фактите,че 4х4-то на ЦРВ-то е пълен bull shit? Или,че Х-Trail няма трети ред,а дори на втория е тясно????????????? Аз седнах в нисана и отзад хич не ми беше широко,докато в СФ-то и ЦРВ-то като си наглася седалката(шофьорската) както ми е удобно,отзад има МНОООГО място,друг е въпроса,че ЦРВ-то си е с чисто предно задвижване. Карах едно такова за няколко месеца(на един приятел,който беше в чужбина) и при най-малкия сняг/кал веднага спираш. За опит-имам достатъчно за такъв тип терен. Не говоря за яма с кал с размери 3х3х3,а за кално баирче.

Всеки да си прави сам изводите.
                                А каква е разликата в системата 4x4 на Санта Фе и Хонда-та?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X