Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ровъри, умни електроники, ... Крава на лед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Ровъри, умни електроники, ... Крава на лед

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Не величая УАЗ-ките, но пък на живо съм виждал каква смешка е на плажа Мерцедес МЛ на пясък /бяхме заедно с Иван Попов и др./ и също така съм гледал туарега в с. Лозево /ендуро Шумен/ на Дъглас от форума какви смешки са. Но това не означава, че УАЗ-като, МЛ, или Туарег са лоши машини. Всяка от тях има своето основно предназначение, което е различно от основното предназначение на другите марки и модели.
    Разбрахте, нали, че и картофите с бомби могат да се вадят, но не това име предназначението.
    ML-а няма особени причини точно на пясък да е зле, освен може би в задкормилното устройство. На пясък много газ = закопаване. В това отношение наистина УАз-а е малко по-дуракоустойчив... и да искаш няма от къде да я вземеш излишната мощност.

Пък и нека не забравяме, че поне при тези автомобили си има копче за изключване на ESPто или както там са го кръстили. Самият тракшън контрол в такива случаи помага, а не пречи. Нека не бъркаме термините.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Тия шъшкънии се изключват само на най-скъпите модификации. И за това е писано ...

Коментар

Около 30на пъти изгледах клипчето, дори и на цял екран,но къде видяхте вързано въже за Ровера - не знам...Има силна компресия и от пикселизацията се получава зрителен ефект,но въже няма...
        Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Тия шъшкънии се изключват само на най-скъпите модификации. И за това е писано ...
          Тракшъна наистина не се изключва почти никъде(ако не му махнеш бушона), ама той не пречи, а помага. Само дето яде накладките. ESP-то прави такива мизерии, но то може да се изключва на почти всичко. Само по-старите леки автомобили от нисък клас не го могат.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Е та ако си има отделен бушон за всяко, не става ли побългаряване с ключета?

Ама тогава пък сигурно съвсем ще откаже да те вози, а ще ревне за сервиз.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Е та ако си има отделен бушон за всяко, не става ли побългаряване с ключета?

Ама тогава пък сигурно съвсем ще откаже да те вози, а ще ревне за сервиз.
              Отделен бушон може и да няма, но този на ABS-а обикновено спира всичко, просто защото тези системи използват неговите датчици. Ако си решил да побългаряваш, едно ключе на него и готово, можеш да си спреш цялата електроника.

Обаче в това да си спреш точно тракшън контрола няма никакъв смисъл. Все едно, ако имаш LSD диф или виско в паралел на централния, да се чудиш как да го спреш и да се нервираш, че не може. Разбира се, той ще е проблем, ако влиза в конфликт с някакъв твърд блокаж. Затова и ако за пример вземем точно Роувърите от заглавието, например при Диско 2 след 2003та, което има хем тракшън между преден и заден мост, хем и твърд блокаж на централния, тракшъна се изключва автоматично при пускане на блокажа...

Коментар

Възможно ли е това - http://www.youtube.com/watch?v=STt7D...eature=related

п.п Според мен ефекта от ъгъла на заснемане е шокиращ. Клипчето е пълен антипод на "виновника" за тази така интереста дискусия.
                Бъдете здрави !
                Последно редактирано от wolf70; 21-01-09, 20:34.
                Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Оооо,шокиращо си е Мисля че ъгъла на снимане си е нормален(ако се вгледате в дърветата отзад,вертикални са на сниманото).Уникално.Нямам думи.А не съм голям фен на тази марка...но съм безпристрастен.Не забравяй,че на първия клип е доста по тежкия и по шик (воуг) то и името му е "мода",а това е ехееее.Още преди да излезе на пазара,се говореше за качествата и възможностите на това диско.

Коментар

Какъв ефект на ъгъла, как му остана едната гума във въздуха и после зе да подскача предницата... аз сигурно щях да напълня гащите една грешка в тази ситуация и 50-60 х.евро щяха да се търкалят презглава. Но това е да си с подходящи гуми също

Коментар

Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
                      Възможно ли е това - http://www.youtube.com/watch?v=STt7D...eature=related

п.п Според мен ефекта от ъгъла на заснемане е шокиращ. Клипчето е пълен антипод на "виновника" за тази така интереста дискусия.
                      Бъдете здрави !
                      Добре е. Само хората, дето стоят накриво не трябваше да ги има. И после, първоначалния заход на баира. Там най ясно се вижда колко е наклона.

Коментар

Направо съм възхитен, ако това не е някакъв монтаж разбирасе
                        LZ1PER

Коментар

Не е монтаж. Мястото е скалата Koos se Klim /Tsogwe, Moеgatle Lodge, Южна Африка. Представлява нещо като комплекс с 21-километрово офроуд трасе и бунгала. Мястото е страхотно за почивка според мен. Това им е сайта - http://www.moegatle-lodge.co.za/
                          Ето още едно клипче, този път с Range Rover - http://www.youtube.com/watch?v=n8Nfv...eature=related
                          Както и едно неуспешно с Defender - http://www.youtube.com/watch?v=ivlz6jRWmfg

Коментар

Ъгълът е сбъркан, но с малко. Не повече от 5-6 градуса. Не виждам нищо странно обаче. Тези неща ги могат дори повечето паркетници с виско и тракшън контрол. С подходящите гуми и достатъчно мощен двигател естествено. На сухо системите си работят перфектно, все едно имаш 3 автоматични блокажа, но без негативите за трудното завиване. Електрониката се сдухва само на кал и други подобни понякога.

Иначе специално Диско 3, от към проходимост, дори едни от най-големите фенове на марката - Топ Гиър - не го долюбват Рейнджовете от това поколение май са по-добри, за разлика от предишните, където предимствата са на страната на Дискавъритата.

Коментар

На първото клипче в калта, Диското си е вързано с въже, аа скоро бях на очен за преглед, та съм си добре

някой да не ме прати
                              sigpic УАЗ-452

Коментар

Е щом Рендж Ровъра го видя като Диско, верно трябва да се прегледаш.
                                Последно редактирано от kinex; 29-01-09, 10:06.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X