Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ресурса на двигателите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ресурса на двигателите

Има събрано масло в съд под налягане. Преди да запалиш натискаш копче и маслото смазва лагерите. Веднага след паленето съда набързо се напълва и е в готов за следващото палене.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
      Най-добрия начин за палене на студен мотор, си е използването на маслен акумулатор. Само дето не знам някой да го ползва. Не познавам и човек дето е чувал за такова нещо освен Венци Петров. Поне с 10 човека съм говорил, уж компетентни, а ме гледат като натровени.
      А ????????????????????????? К'во туй нещо?
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

Нещо като прокачката на големите антични двигатели. Предвид, че е тъжноо двигателят ми да ме надживее, не бих се занимавал
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз и прокачка имам, ама е доста едра.

Коментар

Това за някой античен корабен двигател ще да е.
            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
            Дий Снайдер

Коментар

Прави някакво налягане в маслените магистрали и като врътнеш търка на мазно,доколкото знам,а дали е така и как точно е може някой да обясни.

Коментар

Еее, на ЯМЗ 240 руснаците са го направили с допълнителна маслена помпа, с електромотор. Тези двигатели се слагат на тракторите К-701 и танковете Т-72(в доста модифициран вариант).
                На танка не помня как беше, но на трактора имаше бутон и ЦК ключе. Натискаш бутона, и той задейства електромотора на предварителното подкачване на маслото. Гледаш манометъра, и когато налягането се вдигне до нормалното-превключваш ключето, бутона преминава в режим "стартер". Паленето винаги е на добре омазан двигател.
                На танковете беше нещо подобно-първо се подкачва масло, после се пали...

Нищо ново под слънцето, въпросна решение и име...

Пък аз бях решил, че маслото...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Хи , ще сложа една препратка :http://www.rbracing-rsr.com/oilsystems.htm
                  С
                  амо да вметна , че днешните масла по дефолт са в пъти по добри от тези преди 15 години, а това се отразява на двигателите ни. Би трябвало новите масла да увеличават живота им. А какво, как и от къде се внася в БГ си е загадка. Докато се ровех в нета видях , че за танка има ел. помпа .

Коментар

Първоначално публикуван от Vincentsk Преглед на мнение
                    Като се говори за ресурс, бях чел в АутоБилд съвети за зимно шофиране. Там се споменаваше, че трябвало в най-големите студове човек да не изчаква колата да загрее на празен ход, а да се тръгне възможно най-бързо (като време, не скорост), за да можело малсото от картера да стигне и по цилиндрите, като се повишат оборотите. Други казват, че трябвало доста време да се чака на празен ход, като е изключено повишаването на обороти. Според мен второто е по-логично, но кое наистина е правилно, за да не се намаля от ресурса на двигателя?
                    Аз не ги знам тези от Ауто Билд ама Ники Лауда навремето съветваше в студено време първите 100м да се кара на първа предавка,следващите 100м на втора предавка и т.н.
                    Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                      Хи , ще сложа една препратка :http://www.rbracing-rsr.com/oilsystems.htm
                      С
                      амо да вметна , че днешните масла по дефолт са в пъти по добри от тези преди 15 години, а това се отразява на двигателите ни. Би трябвало новите масла да увеличават живота им. А какво, как и от къде се внася в БГ си е загадка. Докато се ровех в нета видях , че за танка има ел. помпа .
                      Като се замисля, и аз до сега трябваше да съм милионер, пък глей кво стана.

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                        Това за някой античен корабен двигател ще да е.
                        Мислиш че съвременните нямат?

Коментар

Да ви питам. Представете си маслото в двигателя при -20 градуса (обикновено прилича на желе) което го нагнетявате в маслените магистрали. Ще може ли стартера да развърти двигателя за да запали? ЦЪ! Тази система с подкачките на масло е била най-вероятно ефективна за по топли климатични райони когато маслото не е имало съвременните противозадиращи свойства.
                          Хора ,сега сме 21век , ерата на масла като Нигрол отдавна отминаха макар че до сега цитираното масло два пъти ми се е падало в различни новозакупени автомобили.
                          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Нищо ново под слънцето, въпросна решение и име...
                            В железопътните дизели се ползва почти без изключения. Те изкарват много и има много интересни технически решения в тях. А пък не са атмосферни, а са с турбо и интерколери, дори и доста старите....

Камионските мотори за в морето могат да ги настройват с до близо 30% над максимума им в серийни камиони.Примери има.Причини вероятно също.

Темата е интересна.
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                              Да ви питам. Представете си маслото в двигателя при -20 градуса (обикновено прилича на желе) което го нагнетявате в маслените магистрали. Ще може ли стартера да развърти двигателя за да запали? ЦЪ! Тази система с подкачките на масло е била най-вероятно ефективна за по топли климатични райони когато маслото не е имало съвременните противозадиращи свойства.
                              Хора ,сега сме 21век , ерата на масла като Нигрол отдавна отминаха макар че до сега цитираното масло два пъти ми се е падало в различни новозакупени автомобили.
                              Точно така. Съвременното масло на -20 е като желе,а ония в Сибир на -40 го клепат на наковалня и го пъхат в лагерите.

Коментар

На желе ма друг пьт,това ако е 20/50 масло на -30 леко може да се сьглася,но пробвай едно 0/40 и пак си говорим.

На някои големи лодкарски/ над 1200 коня,нулата си е там /дизели си има подгрев на блока и помпа за маслото - пьрво,че почти няма студен старт и второ маслото се развьрта преди да го запалиш,танк не сьм карал,но нещо подобно ще да е.
                                Има го и варианта ако е голям студ да се запали пьрво генератора който да подгрее мотора и след това палиш.Подгряването може да ти отнеме и цяла нощ,да не се чуди някой за какви подгревки става вьпрос.

За капак се ползва масло което е разработено за НЕНАТОВАРЕНИ мотори работещи на НИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ - като почнеш да дьрпаш мрежа или да влачиш 5 вьдички в продьлжение на часове и той бачка за 6-7 % натоварване,а му трябват 80% та с часове стои студен или по-точно под нормална работна температура та му трябва и такова масло.

Кой му се чете да потьрси ДЕЛО 400 на Шеврон 15/40
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X