Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi S6 VS Subaru Forester

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Audi S6 VS Subaru Forester

ОФФ: Съвсем не по темата да кажа, че напоследък в теми като тази все повече има мнения, които граничат със сектантщина.А си написал нещо негативно за Тойота или Субару, а са те изяли с парцалите. Направо да се чуди човек как съществуват производителите на всички други кенефи по цял свят. Най смешното е, че всичко е скрап и рано или късно се превръща пак в такъв. Поздрави на всички.
    Subaru Legacy 2.5
    Suzuki GS500 E

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
      Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      (това 7.5 за мене е блян или некоректно измерване, но карай)
      Със 110 на автопилот магистрално! Засечено е пълно-пълно..не знам за по-"коректно" измерване..а и разликата до твоя разход е 1 литър, така че говорим за сходни порядъци!
      Пълно до пълно е коректно, но при колко пъти пълно до пълно го засече това 7.5? Би трябвало да знаеш, че ако си го постигнал веднъж, това по никакъв начин не е представително. Най-малкото може да е грешка при пистолетите на бензиностанциите. 5 пъти разход от 7.5/100 при еднакви условия е вече нещо.

Аз постигнах 8.5/100 веднъж, за пробег от около 200км. каране по първокласни пътища, изцяло по знаците, което значи 50-80, много рядко 90. Просто ми беше интересно какво ще даде автомобила тогава и успях да си възпитам нервите за тези 200км. Във всички останали ситуации, минималния разход, който постигам на този автомобил (Аутбек 3.0, 2001г.) е 9/100.

Иначе, както писаха и други колеги - не, че разхода е толкова от значение, за мен са интересни самите измервания за целите на статистиката.

П.П. Джими, извинения за спама. Костура ще е от мен...

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
        Не съм усетил да са залепнали за пътя благодарение на боксера и AWD-а. Нещо бмв с м-окачване ми се струва по-стабилно от Форестера с нисък център на тежеста, don't you think????
        Страхо, с много от доводите ти съм съгласен, но сравняваш ябълки с круши. А и ако си мисля за едно конректно м-бмв (за което може би говориш), с парите за едно такова бмв, ще си купя няколко форестъра, почти за всеки ден от седмицата.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
          Пълно до пълно е коректно, но при колко пъти пълно до пълно го засече това 7.5?
          Неколкократно засечено, но пак казвам- 110 на автопилот само магистрала, със 100 октана, с 95 не знам! Иначе обичайното извънградско 8.5-9, градско София с климатик 12.8-13!

Съгласен съм,че разхода не е от определящо значение, просто защото след като си си купил такъв автомобил, си направил сметка! По-горе, обаче беше посочен Голф, който харчи 13-14 извънградско, което ме озадачи...Грандовете осмаци съобщават за такъв разход!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Това с харченето не е меродавно, защото е важно колко харчи с моя крак на педала. А аз съм сигурен, че тези литри дето ми ги обявявате са с 2 до 5 литра нагоре при мен. За Аудито се разбрахме, че нормално е 12-13 газ извънградско и 20 градско, което мен ме устройва. Сега реално знае ли някой колко гори 2.0т, защото аз си мисля, че разликата да е най-много 1-2 литра надолу.
            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
            Drag Grand Canyon Daily
            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
            LZ1JYM

Коментар

Яро, визирах което и да е м-окачване(включително и на мойта), както и Sline и АМГ не само на конкретната м5-ца .
              M57D30T1
              W450

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                Това с харченето не е меродавно, защото е важно колко харчи с моя крак на педала. А аз съм сигурен, че тези литри дето ми ги обявявате са с 2 до 5 литра нагоре при мен. За Аудито се разбрахме, че нормално е 12-13 газ извънградско и 20 градско, което мен ме устройва. Сега реално знае ли някой колко гори 2.0т, защото аз си мисля, че разликата да е най-много 1-2 литра надолу.
                Аз имам такъв Форестър. Карам го почти година. Разхода е:
                бензин - среден - 11/100 (за около 10000 км); минимум - 8,5/100, макс - 13/100.
                газ - среден - 13/100 (за около 10000 км); минимум - 11/100, макс - 14/100.
                Не карам икономично. Засичам винаги пълно-пълно.

Досега съм сменил:
                - ангр. ремък и ролки;
                - радиатор охл;
                - съединител;
                - два тампона отзад;
                - свещи и кабели;
                Единствено съединителя е малко по-скъп (600 до 900 лв). На версията без турбо е наполовина.
                Монтирал съм газов инжекцион BRC - 1350 лв. Доволен съм от газовата.

Различен тип автомобил е от Ауди-то. По-къс, по-тесен, по-нисък клас, с по-голям клирънс. А6 е сравнима по-скоро с Легаси или Аутбек.
                За мен лично, Форестъра е моят автомобил. Доволен съм като цяло. Ускорява добре, стабилен е, сравнително здрав е, поддръжката не ме притеснява, става за пикници, риболов, ски, функционален е, обема засега ме удовлетворява.
                Не съм заклет фен на никоя марка. Всяка марка има добри и лоши модели. Имал съм предимно японски автомобили - Тойота, Хонда, Субару. Немските марки също много ми харесват, но за съжаление предимно скъпите.

Надявам се, че съм бил полезен.

Коментар

В момента търкалям Форестер и още едно Субару, за зимни условия-асфалт или черн път покрит със сняг или лед е най-доброто до момента. Никакви забележки до и малко над зимните ни ски курорти. Предишното зимно возило беше Г-класа 2.5 тди автоматик. Радвам се че се отървах от него. Иначе форестера си е спартанска кола с малко шантава динамика в градски условия... но изборът е заради всичко останало. Така или иначе не бих купил автомобил без да го натисна 150-200 километра през зимата, съветвам те на каквото и да се спреш да го покараш хубаво преди покупката и решението ще дойде само

Коментар

Ето по-горе съм написал как е градско в Сф и при нормално извънградско
                    Първоначално публикуван от zlost Преглед на мнение
                    Разходът е нормален като за кола с постоянно 4Х4 и 170к.с. - 12.5-14 градско и 9-9.5 извънградско.
                    Шантавостта на динамиката, особено в градски условия, идва предимно от прекалено късите скорости, почти като на състезателна кола. А това между нагъсто поставените светофари не е особен кеф. През цялото време, докато карах Форковците, си повтарях, че следващата кола (може и Субару) ще е по възможност автоматик или атмосферка с дълга 3-та, която да поеме едно нормално междусветофарово ускорение. За разход под 9/100 - постигал съм подобен само веднъж на път за Гърция - след границата, със спазване на ограниченията (80-90км/ч) и без включен климатик (беше 8 сутринта). Нормалният ми среден разход - 60% градско + 40% извънградско (не магистрали) е 11.5-12/100. И това на бензин. Никога не ми е идвало на акъла да слагам газ на турбо машина.
                    За г-н Джамбазов - въпросът ми за газ на ЛС 400 беше принципен. Ако някога се сдобия с такава или подобна машина (Ледженд), никога няма да направя такава простотия да й сложа газ.
                    Поздрави!
                    Последно редактирано от zlost; 24-08-13, 09:01. Причина: добавяне

Коментар

• От: Audi S6 VS Subaru Forester

Не е работата само до тая цифричка в спецификациите...турбо боксер карал ли си?
                      Да. Преобладаващата част от заводските модификации и не малко с афтър маркет доработки или както е модерно напоследък да се нарича - тунинг.

Каква ти е мисълта? Че много вървят когато не им "текат" гарнитурите на главите? Гледам че цяла темичка си имате във форума по тая болна тема...
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Че много вървят когато не им "текат" гарнитурите на главите?
                        И кога текат пак върви Субару-то ..и ремонта е по-евтин от на Двойния кенеф 1000-те носача или малоумното окачване на Олроуд-а, но за сметка на това се прави веднъж! И на Субару малоумен мотор няма да видиш..всички стават, за разлика от многобройните недоразумения при двойния кенеф!
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

И кога текат пак върви Субару-то ..и ремонта е по-евтин от на Двойния кенеф 1000-те носача или малоумното окачване на Олроуд-а, но за сметка на това се прави веднъж! И на Субару малоумен мотор няма да видиш..всички стават, за разлика от многобройните недоразумения при двойния кенеф!
                          Колега, изказването ти тук не касае конкретно обсъждания модел на ауди.
                          Разбирам, че Субару правят само не-малоумни мотори, но дай приемери с недоразумения при този модел на ауди. Ти колко си го карал и правил?
                          Георги Гатев

Коментар

Колегата изобщо не е разбрал за кой модел Audi става въпрос .
                            ето един малоумен и дърт мотор на Audi ...
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SNV34517.jpg
Прегледи:1
Размер:163.4 КБ
ID:5513251
                            Последно редактирано от Stefan Dimov; 24-08-13, 21:28.

Коментар

То сякаш Порше пише

Коментар

Все ВАГ....
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X