Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi S6 VS Subaru Forester

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Audi S6 VS Subaru Forester

Е какви сте лоши. Добре не иска да ги мисля много...

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Не съм в час, ама не е ли сложно упражнение турбо+газ, или скъпо, а пък евтините алтернативи - съмнително ТНТНМ ?
    2000лв
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Не съм в час, ама не е ли сложно упражнение турбо+газ, или скъпо, а пък евтините алтернативи - съмнително ТНТНМ ?
      Аз карах един турбо Форестър направен на газ, много ми хареса.

Коментар

Отдавна вече газта на турбомоторите не е драма. Аз за себе си след мнооого сменени коли съм разбрал, че трябва да си купувам това което ми харесва, че понякога най-надеждните се трошат, а най-ненадеждните излизат здрави и, че колкото и да ми харесва след няколко месеца ми омръзва и искам нещо различно.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
          2000лв
          На мен това упражнение на подобна кола ми струваше ~1200лв преди две години...

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
            На мен това упражнение на подобна кола ми струваше ~1200лв преди две години...
            Супер. Къде ти го направиха и на каква кола?
            Drag Grand Canyon Daily
            LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              Отдавна вече газта на турбомоторите не е драма. Аз за себе си след мнооого сменени коли съм разбрал, че трябва да си купувам това което ми харесва, че понякога най-надеждните се трошат, а най-ненадеждните излизат здрави и, че колкото и да ми харесва след няколко месеца ми омръзва и искам нещо различно.
              Много истина има в тези думи... Но единствения начин да го разбереш е в края на мача.

Коментар

Аз съм за Аудито.И двигателят е правилният(ма и с 8 цилиндрови двигатели). Имам такова от 6г. Много здрава, проста и евтина за обслужване кола. Говоря за първите S4/S6. Отпред са на Макферсон и нямат проблемни алуминиеви носачи.Отзад окачването има няколко гумено-метални втулки и това е. Вози като голяма/ тежка кола.Много е стабилна,високите скорости не са проблем .Има само един вграден недостатък - двигателят е редови и е разположен надлъжно и доста напред, което предизвиква склонност към недозавиване. Просто трябва да го знаеш и като му свикнеш става безпроблемно взимането на завой със всякаква скорост.Двигателят е всепризнат за най-добрият правен някога от Ауди. Много здрав. Турбото е на търкалящи лагери , което е голям плюс. Сериозни проблеми от газификация не са открити.Най тунингованият двигател на Ауди(моят също е леко модифициран).В БГ има такъв със сериозни доработки и мощност над 1000кс.Единствено може да имаш проблем с бобините(индивидуални за всяка свещ) но се намират втора ръка на прилична цена,а лулите към тях стават от БМВ 5 серия и цената им е 5 пъти по ниска от тази на Ауди.Съединителят е "прост" не двумасов и е на нормални цени-около 450лв. комплекта. Салона независимо дали е кожа или текстил е много добре изработен и износоустойчив. Доста от екземплярите имат екстри, които и в момента се срещат само в луксозни модели. Разхода е 11/100 на магистрала с включен климатик и скорост в разумните граници.. За градско не мога да ти дам точна цифра-зависи от стила на каране, но под 13 няма да падне.Ако се заяждаш ЧЕСТО по светофарите( а колата предразполага) разхода отива над 20/100.Говоря за бензин и за София. Ръчната СК е по-добра и здрава.Автомата "яде" много коне, сваля динамиката и вдига разхода с 1,5/100. Гледай да е 6-степенна защото има доста екземпляри с 5-степенни кутии. За сега това се сещам. Субаруто Форестер е просто по-нисък клас кола. Легасито представителя на Субару в този клас. Доколкото съм чел турбо Форестера не отговаря на очакванията като динамика за този мотор, разхода на гориво е чувствителен, боксер двигателят си е специфичен в доста отношения, а и не съм сигурен дали газифицирането е лесно. Ако не си на зор след 20 дена се прибирам в БГ о може да ми звъннеш да ти дам да провериш как се кара 20 годишно Ауди Ur S4. След 10-ти Септември Тел. О888 Ч92 892 Николай.

Коментар

Първоначално публикуван от NIC Преглед на мнение
                  Аз съм за Аудито.И двигателят е правилният(ма и с 8 цилиндрови двигатели). Имам такова от 6г. Много здрава, проста и евтина за обслужване кола. Говоря за първите S4/S6. Отпред са на Макферсон и нямат проблемни алуминиеви носачи.Отзад окачването има няколко гумено-метални втулки и това е. Вози като голяма/ тежка кола.Много е стабилна,високите скорости не са проблем .Има само един вграден недостатък - двигателят е редови и е разположен надлъжно и доста напред, което предизвиква склонност към недозавиване. Просто трябва да го знаеш и като му свикнеш става безпроблемно взимането на завой със всякаква скорост.Двигателят е всепризнат за най-добрият правен някога от Ауди. Много здрав. Турбото е на търкалящи лагери , което е голям плюс. Сериозни проблеми от газификация не са открити.Най тунингованият двигател на Ауди(моят също е леко модифициран).В БГ има такъв със сериозни доработки и мощност над 1000кс.Единствено може да имаш проблем с бобините(индивидуални за всяка свещ) но се намират втора ръка на прилична цена,а лулите към тях стават от БМВ 5 серия и цената им е 5 пъти по ниска от тази на Ауди.Съединителят е "прост" не двумасов и е на нормални цени-около 450лв. комплекта. Салона независимо дали е кожа или текстил е много добре изработен и износоустойчив. Доста от екземплярите имат екстри, които и в момента се срещат само в луксозни модели. Разхода е 11/100 на магистрала с включен климатик и скорост в разумните граници.. За градско не мога да ти дам точна цифра-зависи от стила на каране, но под 13 няма да падне.Ако се заяждаш ЧЕСТО по светофарите( а колата предразполага) разхода отива над 20/100.Говоря за бензин и за София. Ръчната СК е по-добра и здрава.Автомата "яде" много коне, сваля динамиката и вдига разхода с 1,5/100. Гледай да е 6-степенна защото има доста екземпляри с 5-степенни кутии. За сега това се сещам. Субаруто Форестер е просто по-нисък клас кола. Легасито представителя на Субару в този клас. Доколкото съм чел турбо Форестера не отговаря на очакванията като динамика за този мотор, разхода на гориво е чувствителен, боксер двигателят си е специфичен в доста отношения, а и не съм сигурен дали газифицирането е лесно. Ако не си на зор след 20 дена се прибирам в БГ о може да ми звъннеш да ти дам да провериш как се кара 20 годишно Ауди Ur S4. След 10-ти Септември Тел. О888 Ч92 892 Николай.
                  Мерси за инфото. Автомата и него го пробвах и останах меко казано разочарован. Просто друга кола, по-мудна и с липса на динамика.
                  Drag Grand Canyon Daily
                  LZ1JYM

Коментар

Говорихме доста по темата, аз ще дам две стотинки по темата (ще говоря само за аудито, нямам опит със субару).
                    Разликата с нормална А6-а/100ца са някои неща по окачването - макферсони, мисля носачите бяха същите като на а6-цата. Спирачките са по-големи. Това са и по-скъпите части - накладки и макферсони. ТАмпоните по окачването са стандартни. За 300 хил. км по нашите пътища на такава кола мисля че тампоните на носачите са сменяни 1 (един) път. Амортисьорите бяха стандартни и струваха около 100-ина лв./бр за маркови. С копирането на едно чипче мисля става 260-270 лв. без да се докосва абсолютно нищо по механиката. Ако искаш да пипнеш механиката вече става интересно и много забавно .
                    Има много приятни екстри ако успееш да туриш ръчка на такъв екземпляр - по-мек волан при по0ниска скорост - става и само със смяна на рейка. Климатроник, автоматичните съткла... При s4, което е по-грозно и старо имаш ръчно 100% заключване на задния диф. При S6 - електронен контрол с/у пробуксуване.
                    Ръчната скоростна кутия и кардани дифове и полуоси държат на мнооооого серизно натоварване >400 кс. >550 нм вътрящ момент. Скъпото в тази кола са задния стоп, калниците, двигателя и скоростната кутия. Доколкото си спомням разлика във финалната предавка между 5 и 6 скоростна кутия няма, усещането и ускорението обаче е леко различно. За куатрото няма въобще да коментирам...

Като цяло мнооого приятна и непретенциозна кола. Има дребни специфики при газифицирането - трябва да е хубава самата газова уредба - т.е. висок клас. Иначе си карат без проблем (свидетел съм на няколко екземпляра на пробег от 100 до 300 хил. км. на българска газ)
                    Георги Гатев

Коментар

Мерси Жоре. Забрави да кажеш за багажника с двойно дъно, които позволява монтаж на газова без намаляне на обема.
                      Drag Grand Canyon Daily
                      LZ1JYM

Коментар

-Всички твърдят, че кефа цена няма!!!,Търсиш динамика и "предсказуемост" в завоя, с по "лесен" за подръжка двигател и налични резервни части.- Аудито е по- близо до истината(а и си падам по коли с междуосев дифиренциал). Избора е "лесен"-парите в "джоба"-правиш по едно "кръгче" и която ти "залепне" като обувка-Вземаш и- и- и- Черпиш птиятелите !!!

Коментар

Re: Audi S6 VS Subaru Forester

+1 за Аудито, стига да намериш запазено
                          "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            ...съм разбрал, че трябва да си купувам това което ми харесва, че понякога най-надеждните се трошат, а най-ненадеждните излизат здрави...
                            А как само ме разубеждаваше за алфа-та..

Аудито лично на мен повече ми харесва на външен вид.. Но на скоро сменяхме един дизелов мотор 3.0 куатро.. От там обаче съм скептично настроен към цялата марка..

Коментар

Е само ето тая красота се предлага с 2.2 мотор...а продавача е член на Менса , съдейки от писанията:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3sv0qi
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Драг и газ в едно изречение е оксиморон...
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X