Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Американка на 10 години - коя и защо?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Американка на 10 години - коя и защо?

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    ...Темата е за разискване- кое кара толкова много хора да си купуват очевадни съндъци?...
    Ако темата е това - можеш да я считаш за приключена.

Знаеш че тук хората купуват това което им се предлага с най-изгоден лизинг, и това за което има дилър в даден радиус километри. В големите градове, както и по двата бряга доходите са по-високи, и има дилъри за всичко. Измъкнеш ли се от там - дилъри на щатски коли има на всяка керемидка, просто не са фалирали при никоя криза и при никое спадане на качеството понеже местния просто купува пикап, а щатските пикапи си остават читави.

Знаеш че най-продаваната нова кола в Щатите е Ф150-ката, с над 800000 продажби годишно. Първият не-пикап в класацията е или Акорд или Камри, с примерно 300-400000 бройки годишно.

Натам работата е ясна, дай да я оставим до тук. Не е нужно повече да се излагаме пред форумните специалисти по американския пазар и качество
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

'псолютно сьгласен и с това горе.Огледало за моя е около 800 долара,на моргата ги има за по 60,НО има ги на моргата.Нека отидем в Мисури или Северна Дакота и за 2 огледала ще ти вземат толкова колкото за 10 годишен Форд,че и няма да го чакаш да ти го порьчват от Германия.

Аз таковата,имах в предвид това което виждам тук и на другия бряг,това което се видя в Западна Европа и в България едно време.Никога не сьм си и мислил да сьпоставям какво минава ранна Декемврийска сутрин в Аляска примерно и защо не карат Хонда Хибрид там.

Ииииииииии да си допьлня - тия пикапи които виждате на камерата горе са работни добичета,с това се бачка и рядко някой го кара само защото е голямо и има леген на задника.При цена от 4.15 на галон дизела и 4.50 на бензина един натоварен пикап,че може и празен да е в градски трафик ще ти дадеоколо 30% по-ниськ разход за дизела,като сложим и цената на горивото и става ясно ЗАЩО е такава картинката.
      Картинката - Американски джипове и пикапи,поне половината са дизели.Японците - дизел не вкарват,не им дават,вкарат ли големи дизели ЖАЛНА ИМ МАЙКА на поне половината американски пикапи ако да са яки и с традиции.

Това по мои наблюдения и разговори с притежатели на Американски пикапи,заклетите Японски карачи не ги броя.
      Последно редактирано от BENZBOSS; 29-05-12, 17:32.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Чета, чета и нищо не разбрах.
        Колега, базиран в Америка, пита в Български извънпътен форум с какво да си кара децата на училище?
        Там няма ли УСАмама?
        Района на Сан Хосе, детевозите са Тойоти 80 сток.
        Сигурно 50 видях и всичките до една бяха с детски седалки отзад.

Коментар

За 5 - 6 000 го взимаш,караш 7-8 години и после продаваш пак за толкова,я види буца през живота си я не.Пьлно е с тия,всичко над 200-250 000 мили,бензин масло и филтри,кой знае какви гуми не искат даже.

Няма го дизел както знаеш от моя рев в другата тема.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            КАДИЛАК ЕСКАЛЕЙД?
            Това дето го караше Буш? Беше голяма работа по онова време, но като се замислиш защо тогава беше популярно, ще си отговориш на въпроса защо сега не е. Цялата му популярност се гради на имиджа му. В Америка колкото по-голямо толкова по-хубаво, нали. Пък и да има нещо каубойско в стила, нещо за Джон Уейн и бизони.
            Ама в Европа е различно, виж имиджа на Ауди за сравнение, или дори Рейндж Ровера с дизайнер Виктория Бекъм. Пак има демонстрация на сила и размер, но с други асоциации.

А "вътре", т.е. двигателя и това как вози, при Ескалейда е скапана работа (в сравнение с едно БМВ или Рейндж Ровър например).

Затова не успяха да пробутат Ескалейд в Европа, въпреки че направиха и хибрид. В Европа се цени не само имиджа отвън, но също и качеството, и най-вече икономичността.

Ескалейд ми дава 50% по-голям разход на гориво, по-голяма застраховка, по-голямо обезценяване като дойде време да го сменя с друг. Като возене мога да го сравня с возене на слон, без да влагам майтап. Ако трябва да го паркирам като ходя на пазар, ще трябва да ползвам паркинг за автобус. Някой вече спомена и тесните пътища.

Ако съм в Америка сигурно бих карал Ескалейд, но в Европа ще е главоболие да го притежаваш.

Коментар

Да ти обясня малко за компотите и компютрите...тука има цял отдел дето мисли как да забърше лаината дето са изсрали.....няма как да кажат в пресата са се осрали ,казват само че леко са пръднали...все пак става дума за кинти и то в огромно количество.
              .
              Относно твоето чудене - бройките произведени и продадени от GM, Крайслер и т.н. автомобили - чудя се, кой ли балък ги изкупува всичките тия боклуци...
              Много добре си набарал думичката и ключовата дума е балък.... промиването на мозъка на американецо е в пълна сила....много са лъжите дето пляскат за да вземат кинтите на балъка...ама страшно много, мога да ти запиша няколко реклами наример дето твърдят че кола кат твоита с форма на тухла четворка,с 4 литра мотор и с автоматична кутия , гори 6 л на 100км...

Към колегата Ради – БМВ и Мерц имат фабрики в Мексиканерско само че продукцията е за латинска америка ,много малко отива в УСА,отделно броя на частите дето са маде им Мексико в тия нешица е малък, по голямата част идва от някъде си – циганите сглобяват готови възли и агрегати и наи вече в тия фабрики има надзиратели и то немски .....
              Пипне ли мексиканерец – качеството е клозет- важи и за немските коли ,не съм казал че е само за УСА, но проблема е че Мексиканерско е основен ковач на части за американчетата.....кервани тирове вървят от мексико до тукашните заводи .

За малко да забравя – за 10 години дето живях в немско съм видял много повече от една кола на седмица да се движи с 160........сега като се е дигнал бензина може би е понамаляло ,но и тука в Мичиган е така- тия с големите гробове -Форд Ф150 ,там всякакви ГМЦ и от сорта дето са с 5, 6 литра бензинови мотори и естествено автоматик -карат с 60 мили в час, не с 70, че боли задника с тоя бензин –може и да е по ефтин от незнам си къде ама си е доларче за литър ...на фантазията на някои заблудени оставам да пресметнат колко лаппа едно такова.
              Последно изречение за тоя пост – тука в Мичиган все пак преобладават американчетата –то е ясно полвината народ работи по фирмите и отсъпките са големи ...ама като обикалям по кинтаджиските квартали -тук таме някои кадилак,останлото все мерц,бмв,ауди,ровер,поршаци...

Коментар

Принципно е така за Мехиканската продукция, но врътката с Финиш ин джърмани действа с пълна сила, коли без емблеми заминават за ЕС всеки ден, да ги довършат в Германия. Голямите пикапи са до 90 приемливо икономични, но всяко нещо с аеродинамика на съндък е така, те не са и правени за повече, и на мен Тойотката при 110 е 8 ама при 160+ е 13++. Днес бях на Събора на Американците и какви скапани колици имашеее КАто ходим на офроуд пак да му се не види все се излагаме с тия американци

Коментар

И пак аз - с какво сравняваш?

Опел 1.3 с Камаро?Или Фронтера с 350?
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Разбрах колко сме се прецакали. Посипвам си главата с пепел, завирам я в клозетното казанче и пускам водата. Започвам strongly да recommend-вам на всеки да бяга далече от хамерикански коли. Започвам оттук:
                    Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic
                    ....
                    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• От: Американка на 10 години - коя и защо?

Да не си купил Шеви Малибу?
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

И аз как се прецаках с тия пусти американки пък и за нищо не ставащата 120ка, боклук та боклук, да си бях взел едно диско 2,5д.... Много ми е тъжно, ще се разплача.... Странното е, че в Американския клуб 1 не съм чул да е недоволен и да е преминал от скапаните коли към нещо добро, все си се мъчим ли мъчим Е и на сбирката едни боклуци да му се не види дойдоха, едната даже я бутаха...
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:quadra.jpg
Прегледи:1
Размер:139.6 КБ
ID:5381900 Ех че боклуцииии.....

Име:ip.jpg
Размер:170.0 КБ
ID:5381901 Много му е зле и на човечеца с тоя змиичок, да си беше взел една е36ца....

Име:биги.jpg
Размер:137.5 КБ
ID:5381902И за Биги ми е много мъчно, да си беше взел една КИА.....
                        Последно редактирано от Rady1st; 05-06-12, 19:17.

Коментар

Започваш да ставаш наистина смешен. Не ми пречи, но имам за принцип като слезе дискусия под ниво трети клас да напомням.

Коментар

Тя тая дискусия от началото е на ниво детска градина и на кой вуйчо му има по-голям танк....

Коментар

Дрън дрън та пляс. Идеше реч за автомобили, тръгна приказка за това колко е здрав този или онзи джип след като не остане една оригинална част по него. Де го удряш, де се пука.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                                Тя тая дискусия от началото е на ниво детска градина и на кой вуйчо му има по-голям танк....
                                с оптика ако може да си намериш.

Я пак виж темата за какво е.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X