Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И аз също а и вече съм го решил, Гранд ще е.
    Срга имам въпрос. Освен ремъци, ролки и маслата навсякъде, какво.друго има за смяна като консумативи?
    Вериги на двигател и раздатка? Нещо специфично, което мога да пропусна? Казвайте.

Коментар

• cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      Прегледай спирачките - дискове, накладки, спирачни апарати, смяна на спирачна течност.
      Антифриза също може да го подмениш.

• Asteri
      Asteri коментира
      Редактиране на коментар
      Зависи колко километра е навъртял, към 200хил и амортисьорите са коснуматив. После зависи какво къде клопа и тече, уплътненията имат ограничен живот, кормилна уредба, лагерчета, ръждясали жици...

• v_0
      v_0 коментира
      Редактиране на коментар
      Ако е бензинов, със сигурност свещи, а те се оказаха скъпи, особено х8. Най-вероятно ще има и някой шарнир.

Ясно, ще прегледам. А веригите на двигатела и раздатката?

Коментар

Първоначално публикуван от Dynkata Преглед на мнение
      Ясно, ще прегледам. А веригите на двигатела и раздатката?
      Не сменяй "профилактично", ако няма нужда. Оригинални трудно се намират и са ужасно скъпи. "Афтърмаркети" правят поразии, а и се оказват я по-дълги, я по-къси и т.н.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Добре разбрах. Живот и здраве, дано скоро се похваля

Коментар

Да попитам също, набелязал съм една в Русе. Ако има някой там, който може да помогне при огледа, намиране на читав сервиз за диагностика и такива неща?

Коментар

Такаааа, русенската отпадна но ще се гледа една в Търново, така, че ако може малко помощ за нея..

Коментар

Първоначално публикуван от Dynkata Преглед на мнение
              Такаааа, русенската отпадна но ще се гледа една в Търново, така, че ако може малко помощ за нея..
              Да не е една дето струва 4500 ?
              Отдавна е обявата като гледам , нещо няма да е наред ми се струва , да не кажа , че съм почти сигурен . Последните 3-4 години доста автомобили смених и от опит ти говоря , че което е читаво и на сносна цена заминава макс до 1-2 дни .
              По обявите с месеци кибичат автомобили на които им искат майка си и баща си или са много облъскани или с проблеми . Та иска ежедневно , да не кажа даже ежечасово ровене в сайтовете - да се следи за нещо ново което излизе и трябва да се реагира на минутата.
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Не не, не е тя. Тазие 11500. Ето линка
                https://m.cars.bg/offer/5e567a030bd1f07b95044025
                Човека каза, че бил сменял двигател защото някъв майстор го окипазил и така нататък. За всичко имало фактури..
                Та затова ако знаете читав сервиз..

Коментар

• Kalin Galinov
                  Kalin Galinov коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не съм убеден, че подобна кола, каквито и подобрения да са правени, струва тези пари. Една дърта баба, колкото и да я пудриш, си е баба, нали? С всички болежки...

• cnc82
                  cnc82 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Разбирам те какво искаш да кажеш , но не съм убеден , че е точно така на практика. Дали е читав един автомобил не зависи много от годините , а от това как е обслужван през живота си . А относно бабите..., една корава баба със сигурност ще надвие една кекава тинейджърка....

• mdn
                  mdn коментира
                  Редактиране на коментар
                  Тъй де,в Германия съм 80ка с интегрирана каравана отзад с всичките и екстри,комшията я продаде за един ден след обявата,цената 25к в евро.Километража беше над 300 000 км.

Ами ако наистина е наред, мисля, че си заслужава. Незнам може и аз да греша в преценката. Не казвам, че е евтина но на по-малка цена няма нищо, което да си заслужава.

Коментар

• cnc82
                  cnc82 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Отиваш и гледаш ! Ако е читав автомобила в повечето случаи си личи . Повечето автомобили които съм купувал са били на максималната граница за цена на модела , но като цяло не съм съжалявал за тях .В последствие пък се продават много бързо , има кой да ги оцени..

Масла, свещи, дискове, накладки, още нещо - около 2-3 к. Цената е като за 2006-7

Коментар

Гранда от линка на снимки е перфектен. Но според мен са му много парите, 100 % при оглед ще се намери нещо което да не оправдава тия пари. Между другото един приятел се оглежда за такъв и сме гледали няколко такива V8 и за 7 - 9 000 съм виждал в доста добро състояние.
                  Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Тоя е "HO", демек по-мощния. По-редки са малко, и струват малко повече.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

• Bogoljub Gagic
                      Bogoljub Gagic коментира
                      Редактиране на коментар
                      Смененият двигател ли е "НО" ?

• nissan_1978
                      nissan_1978 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Така пише че е НО (high output) 258 коня, тоест двигателя който сега е в колата е такъв.

• cecoa1
                      cecoa1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Може би HO може да се познае по детонационните датчици. Ето разликите според руснаците - https://jeep4x4club.ru/forums/topic/...otlichayutsya/

Имало и надпис HO на едната глава, но и той, както и детонационните датчици се виждал трудно. - https://jeep4x4club.ru/forums/topic/...otlichayutsya/
                      http://www.wjjeeps.com/rus/engine.htm
                      Последно редактирано от cecoa1; 13-09-20, 12:57.

А кал да разбера дали сменения двигател е "НО" има ли някъде означение или някаква видима разлика с другите?

Коментар

Също така имайте предвид, че ако се купи примерно на цена 8 хил. от там се започват смяна на всички консумативи + ако има нещо дребно за оправяне + газово /тази е с Принс-знаете му цената/ + гражданска, винетка, данък, и накрая чак ще излезе около 12. А тук ако наистина тва всичкото е направено, си заслужава цената..така мисля аз. Иначе да има ги и за 8.
                    Разликата в единия случай е спокойствието, че си ги сменяш ти а в другия не си сигурен дали е правено но ако наистина мотора и е сменян, значи са сменени и тези консумативи.
                    Друго, което мога да кажа относно цената, е че карах доскоро и една А6 и я обивих на 12.5 в сайтовете /една от най-скъпите беше/, дойде един човек, който знаеше какво търси и куде да гледа и какво да слуша и я взе без цигании. Тук с уговорката, че колата я гледах и поддържах безкомпромисно, а вътре и вън беше все едно излиза от завода. Мисълта ми е, че ако е както трябва си заслужава. Предпочитам да дам малко отгоре, отколкото после да се главоболя.

Коментар

• v_0
                      v_0 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Охо, ти слизаш от Ауди, тогава парите са без значение 😆 Аз като продадох моето, всичко ми се стуваше без пари.
                      Сега по темата - и на Моето Гранд Чероки уж всичко беше обслужено, но се наложи да го правя втори път. Колата беше в мн добро състояние, но като се прецака една бубина, заради свещта, която трябваше да е сменена. Като ги свалихме, всички бяха различни, но нови 😁. От там смених всичко, аз да си знам. Иначе имам една папка с фактури, какво и кога е сменяно. ГО Принс също май не е най-добрия вариант. Моята е такава и само грижи. Почти никой не иска да ги прави. Обслужване изпарител, един клапан и малко маркучи излезе около 400 лв.

Я е сменено и обслужено, я не. Я двигателят е подменен кадърно я не. А пък даже е и скъп...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X