Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ето го.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• v_0
      v_0 коментира
      Редактиране на коментар
      Той се е регистрирал само да пусне обявата.

• коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      Викаш, тая обява е от 2008-ма и още я повдига чат-пат?

• Това го заглеждам от доста време и скоро смятам да го посетя.
    От WK 4.7 разхода на газ е ясен 20-22 градско и 13-15 извънградско. Само да добавя,чекарам доста бавно и плавно, високи скорости не са ми кеф.
    А от П4 на газ какво да очаквам? Нещо сходно или драстични разлики?

Коментар

• коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      По-важното е дали може да се газифицира този модел двигател.

• noname12
      noname12 коментира
      Редактиране на коментар
      Моя 4.7, само че WJ гореше между 24 и 30 на 100 в града, обикновенно около 26, извънграда абсолютния минимум ми е в Гърция 18/100 с тяхната газ и леко каране, тука 19-22. Зимата в граО апе яко бензина и за евтино не може да става и дума.
      Сега чака някой да ми обясни, че нещо не ми е бил наред джипа или газовата!

• Динка, ако караш кротко, за какво ти е бензин ?!
    Ако раздаваш газ, печката не е оферта щото яко качва разхода, но ако се возиш кротко, с дизела сметката излиза по-добра.
    Разбира се говорим за сравняване на разхода като пари на газ, като да не се забравя и бензина който се сипва чат-пат, щото си трябва за палене.

Коментар

• Джоу така е ама с тази нашата нафта....не ми се тръпне всеки път на бензиностанцията. Предпочитам газ бензин-един проблем по-малко.
      За разхода между двата някой нещо?

Коментар

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Страха от лоша нафта е като страха от коронавируса. Много хора са ги чували, ама никой не го е изпитвал на свой гръб.

В моето село голямата бензиностанция не я харесват, че нафтата и не била хубава.
        А аз само от там зареждам и трактора и комбайната и колата и каминчето.
        Досега проблеми нула, даже и през зимата.
        Ама като кажат веднъж нещо за сестра ти...

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Щото караш архаЙчни асМатични предкамерни дизелори, Пенчо.

• noname12
        noname12 коментира
        Редактиране на коментар
        Специално за колегата Пенчо: Не съм експерт по горивата, но със сигурност съвременните дизели са капризни към качеството. Проблем може да имаш и ГНП-то например и то с доста сериозни финансови последствия. Навремето разлика в качеството имаше със сигурност, сега аз лично не намирам разлика в разход и работа на мотора.
        Специално за колегата Кольо: Зимната нафта няма необходимите добавки и зимата парафина запушва горивния филтър - Проверено. От доста години съм шофьор и не ми се беше случвало, но за всяко нещо си има първи път. Закъсах на -15 на 3-4 км от дома и щях да измръзна та се наложи да се приюта в един сервиз, че докато разбера какво става с автомобила вече не можех да си мърдам пръстите. После ме спасиха, а не съм от тия дето разчитат на чужда помощ.

• Нищо ѝ няма на нафтата, без значение от бензиностанцията, а с газ/бензин забавите около "газовото" са ти сигурни.

... и не казвам, че е по-лошо на газ, но ако си по-лежерен печката е за теб.

Коментар

• Последните 15 години карам дизелови автомобили. Зареждам на повечето бензиностанции, но само от скъпия дизел и никога не съм имал проблеми, освен с количеатвото. На всяка бензиностанция лъжат различно...

Коментар

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Всъщност не лъжат.
          Трябва с лупа да търсиш бензиностанция която да лъже в количеството, и пак няма да намериш, или ще е голяма рядкост.
          Много е трудно да излъжат, трябва да участват много хора по веригата, и не се получава.
          Обаче българина си мре да си мисли, че вечно го лъжат и му е кеф да го играе низвергнат.

Просто си направи експеримент, ама с тариран съд, а не съдейки по лампата на резервата.

• cnc82
          cnc82 коментира
          Редактиране на коментар
          Само за справка , ония ден на "новия" ми автомобил след пълнене на бензиностанция до горе и пистолета изключи , реших да го допълня до кепенците .
          След час и половина пълнене на ръба на нервите , събра още 12 литра !

П.П. Два пъти надничах отдолу дали не тече от някъде ...

• cecoa1
          cecoa1 коментира
          Редактиране на коментар
          Нищо не е, има коли събиращи и доста повече след изключване на пистолета. Стигал съм до 30 литра близо... 70-литров, събра близо 100... Стрелката отлепи от плътно дясно, след 700км.

• Тариран съд не съм пробвал, но 2 литра разлика за 100 км трудно се постогат при моето каране. Не твърдя, че нв може да има разлика, ама 2 литта за 100 км нафта са близки до разликата между влакчето на ужасите и спокойно плаване с лодка из Искъра. С моите деца, по маршрута за който говоря, разликата е между между влакчето и плаването са между 0 и 6 повръщаноя. Вярно не гася колата, ама при 1.3 литра/час на климатик колко да изгори за едно повръщане... 25 години го карам тоямаршрут иникогане ми се е заскъл разхода пт зарежадане до зареждане на една и съща бензиностанцияои то с повеч от литър}. Едва ли 25 години успявам всеки път да карам толков различно тези 100 км тези няколко коли. На отиване пълбя до оливане по калника.,на връщане същото. Всеки път разлика между 1 и 2 литра. Не ми е за 2та лева разлика, ама лъжат гадовете.

Коментар

• cecoa1
          cecoa1 коментира
          Редактиране на коментар
          Ама ти верно ли си засичаш разхода при минаване на 100км?! Така не се прави.
          Горе споменахме, че много коли събират доста различно количество гориво в зависимост как се зареждат, а за литър-два е възможно почти винаги. Затова не засичаш на 100км, а на колкото можеш повече. Щото тогава, тая грешка от плюс-минус два литра при пълнене, ще означава много по-малка грешка при смятането на разхода на сто километра. Примерно минаваш хиляда километра, сипваш до горе, и даже да си сипал два литра над нивото от предния път, то грешката ще ти е 0,2л/100км. А не 2л/100км, както когато засичаш на само 100км изминати. Елементарна математика.

• Първоначално публикуван от mradulov Преглед на мнение
        Тариран съд не съм пробвал, но 2 литра разлика за 100 км трудно се постогат при моето каране. Не твърдя, че нв може да има разлика, ама 2 литта за 100 км нафта са близки до разликата между влакчето на ужасите и спокойно плаване с лодка из Искъра. С моите деца, по маршрута за който говоря, разликата е между между влакчето и плаването са между 0 и 6 повръщаноя. Вярно не гася колата, ама при 1.3 литра/час на климатик колко да изгори за едно повръщане... 25 години го карам тоямаршрут иникогане ми се е заскъл разхода пт зарежадане до зареждане на една и съща бензиностанцияои то с повеч от литър}. Едва ли 25 години успявам всеки път да карам толков различно тези 100 км тези няколко коли. На отиване пълбя до оливане по калника.,на връщане същото. Всеки път разлика между 1 и 2 литра. Не ми е за 2та лева разлика, ама лъжат гадовете.
        Добре де , защо не пробваш със съд от бензиностанция в която се съмняваш ? Не защитавам бензиностанциите , вероятно лъжат , то в България е практика всеки да лъже .
        Идеята е за идеята , просто така да си сигурен . Аз бих го направил и не е заради 2-то лева...
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• Ами нямм тариран съд. Той за да е тариран, вероятно е при определена температура, ама и гоеивото се тарира при определена температура. Тоя лаботаторни услоявия мяма как да ги постигна с кола пъл а с б3на о деца. Освен това кат ме водят с подобно бойно снаражение дали ще има разминаване?!? Вероятно ще точно до юилиюитъра, ама няма как да гл правя всеки път, в крайна сметка ако всеки път зареждането отнема 45 минути по-добре на елелтромобил да мина...
          ​​​

Коментар

• Skorpion_BG
            Skorpion_BG коментира
            Редактиране на коментар
            Ти ако нямаш такъв съд, то всяка бензиностанция трябва да има такъв и да ти го даде при поискване. И обикновенно цистерните са под земята, така, че особенно не се впечатляват от температурата.

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            фЧЕпЕтляват се и още как - всимки след ТЗВ са с "подово отопление" под тях Има стара тема със съответните "референциЙ". Течните горива се НАГРЯВАТ преди да се сипят на клиента

• mradulov
            mradulov коментира
            Редактиране на коментар
            Човека пита какъв джип да си купи, а ние за бвнзиностации си говорим. Дайте да пренесем разговора другаде, че админите ще ни се скарат.

• Тъй за горивото ясно, някой предпочитат дизелче /няма лошо/ други като мене бензин газ
          Кажете сега от кое да очаквам по-голям разход, П4 3.8 или Гранда WK 4.7, бензин-газ съответно.
          Искам и да благодаря на всички, които се включиха и съответно помогнаха да сведа избора си до тези две коли. Мненията на всички бяха важни. Благодаря за помоща.

Коментар

• По-малък разход може да очакваш от нещо с 4 цилиндъра до 2000cm³.
            При 6÷8 цилиндъра и 4-5000cm³ разлика от 2,3 или 4л газ е без значение, като в случая зависи от крака и настройките, а и се приготви за нещо около 20÷25.

Коментар

• WH 4.7 - 16-20 газ. Това е при всякакви условия- градско, извън, с ремарке, по-малко не съм засичал и повече също не съм. Бавно не карам, но не карам и с 200

Коментар

• Така де, демек около 20/100.
                Ама има софийско градско зимата на къси разстояния, както и юлско градско в Пловдив примерно.
                Когато си приел, че разхода ще ти е подобен, няма никакво значение дали е 18 или 22/100.

P.S. А колко ти е бензина който слагаш на месец или на 100km ?

Коментар

• Джоу (x3mrjoe)
                  Джоу (x3mrjoe) коментира
                  Редактиране на коментар
                  Td5, на D2 като твоето, са петаци и на извънградско разхода им почва от 9 при около 100 и с малките гумèта, като при друга скорост, еле па с гоуеми гуми разхода става в +.
                  ... но това е само когато двигателят Td5 работи !

• rosen_offroad
                  rosen_offroad коментира
                  Редактиране на коментар
                  Този разход е с гуми АТ 32-ки лебедки брони окачване абе едни сериозни килца отгоре.

Преди тез хубавини беше 20/100

• Джоу (x3mrjoe)
                  Джоу (x3mrjoe) коментира
                  Редактиране на коментар
                  За D2 единственият разумен избор е V8, а може би и за D3 (въпреки, че там мотора е съвсем друг), щото и там печката 2.7, в комбинация с отхлупване на черупката за всичко, е форма на мазохизъм.
                  Това от преки наблюдения от първият ред, а не от преразкази.

• То тва е ясно, че като искаш да караш ще плащаш, няма друг вариант. Просто исках да направя съпоставка между двата джипа, на кой колко му е разхода. Най-малкото чисто с информативна цел защото единия двигател е доста по-голям от другия. Затова и попитах.
                А кой за коя система се застъпва? Супер селект или Куадра драйв 2? Малко като анкета стана ама,ще е интересно на кого кое му допада повече. Аз замомента мнение все още немога да изкажа но като, че ли куадрата, защото докато при суперселект трябва ръчно да превключиш, /съответно да спреш-бързис блокаж примерно/ то при другата е автоматично и не се налага спирането.

Коментар

• коко келеша
                  коко келеша коментира
                  Редактиране на коментар
                  Куадрата ти гарантира три блокажа плюс помощ от спирачките. Супрселекта в най-добрия случай е с два - ЛСД в задния мост и ръчното блокиране на междуосовия диф. Оообаче - не се троши туй що го няма в даден джип. Тоест, колкото по-малко електроники, толкова по-добре в гората .

• Няма съпоставка, щото няма точен отговор на въпроса ти за разхода на газ.
                Много е субективно и всеки случай е частен и различен, дори при абсолютно идентична техника.

Готви се за 20+ газ и бензин, разбира се.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X