Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Избор на джип
Свий
X
-
Това го заглеждам от доста времеи скоро смятам да го посетя.
От WK 4.7 разхода на газ е ясен 20-22 градско и 13-15 извънградско. Само да добавя,чекарам доста бавно и плавно, високи скорости не са ми кеф.
А от П4 на газ какво да очаквам? Нещо сходно или драстични разлики?
Коментар
-
По-важното е дали може да се газифицира този модел двигател.
-
Моя 4.7, само че WJ гореше между 24 и 30 на 100 в града, обикновенно около 26, извънграда абсолютния минимум ми е в Гърция 18/100 с тяхната газ и леко каране, тука 19-22. Зимата в граО апе яко бензина и за евтино не може да става и дума.
Сега чака някой да ми обясни, че нещо не ми е бил наред джипа или газовата!
-
-
Динка, ако караш кротко, за какво ти е бензин ?!
Ако раздаваш газ, печката не е оферта щото яко качва разхода, но ако се возиш кротко, с дизела сметката излиза по-добра.
Разбира се говорим за сравняване на разхода като пари на газ, като да не се забравя и бензина който се сипва чат-пат, щото си трябва за палене.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Джоу така е ама с тази нашата нафта....не ми се тръпне всеки път на бензиностанцията. Предпочитам газ бензин-един проблем по-малко.
За разхода между двата някой нещо?
Коментар
-
Страха от лоша нафта е като страха от коронавируса. Много хора са ги чували, ама никой не го е изпитвал на свой гръб.
В моето село голямата бензиностанция не я харесват, че нафтата и не била хубава.
А аз само от там зареждам и трактора и комбайната и колата и каминчето.
Досега проблеми нула, даже и през зимата.
Ама като кажат веднъж нещо за сестра ти...
-
Щото караш архаЙчни асМатични предкамерни дизелори, Пенчо.
-
Специално за колегата Пенчо: Не съм експерт по горивата, но със сигурност съвременните дизели са капризни към качеството. Проблем може да имаш и ГНП-то например и то с доста сериозни финансови последствия. Навремето разлика в качеството имаше със сигурност, сега аз лично не намирам разлика в разход и работа на мотора.
Специално за колегата Кольо: Зимната нафта няма необходимите добавки и зимата парафина запушва горивния филтър - Проверено. От доста години съм шофьор и не ми се беше случвало, но за всяко нещо си има първи път. Закъсах на -15 на 3-4 км от дома и щях да измръзна та се наложи да се приюта в един сервиз, че докато разбера какво става с автомобила вече не можех да си мърдам пръстите. После ме спасиха, а не съм от тия дето разчитат на чужда помощ.
-
-
Последните 15 години карам дизелови автомобили. Зареждам на повечето бензиностанции, но само от скъпия дизел и никога не съм имал проблеми, освен с количеатвото. На всяка бензиностанция лъжат различно...
Коментар
-
Всъщност не лъжат.
Трябва с лупа да търсиш бензиностанция която да лъже в количеството, и пак няма да намериш, или ще е голяма рядкост.
Много е трудно да излъжат, трябва да участват много хора по веригата, и не се получава.
Обаче българина си мре да си мисли, че вечно го лъжат и му е кеф да го играе низвергнат.
Просто си направи експеримент, ама с тариран съд, а не съдейки по лампата на резервата.
-
Само за справка , ония ден на "новия" ми автомобил след пълнене на бензиностанция до горе и пистолета изключи , реших да го допълня до кепенците .
След час и половина пълнене на ръба на нервите , събра още 12 литра !
П.П. Два пъти надничах отдолу дали не тече от някъде ...
-
-
Тариран съд не съм пробвал, но 2 литра разлика за 100 км трудно се постогат при моето каране. Не твърдя, че нв може да има разлика, ама 2 литта за 100 км нафта са близки до разликата между влакчето на ужасите и спокойно плаване с лодка из Искъра. С моите деца, по маршрута за който говоря, разликата е между между влакчето и плаването са между 0 и 6 повръщаноя. Вярно не гася колата, ама при 1.3 литра/час на климатик колко да изгори за едно повръщане... 25 години го карам тоямаршрут иникогане ми се е заскъл разхода пт зарежадане до зареждане на една и съща бензиностанцияои то с повеч от литър}. Едва ли 25 години успявам всеки път да карам толков различно тези 100 км тези няколко коли. На отиване пълбя до оливане по калника.,на връщане същото. Всеки път разлика между 1 и 2 литра. Не ми е за 2та лева разлика, ама лъжат гадовете.
Коментар
-
Ама ти верно ли си засичаш разхода при минаване на 100км?! Така не се прави.
Горе споменахме, че много коли събират доста различно количество гориво в зависимост как се зареждат, а за литър-два е възможно почти винаги. Затова не засичаш на 100км, а на колкото можеш повече. Щото тогава, тая грешка от плюс-минус два литра при пълнене, ще означава много по-малка грешка при смятането на разхода на сто километра. Примерно минаваш хиляда километра, сипваш до горе, и даже да си сипал два литра над нивото от предния път, то грешката ще ти е 0,2л/100км. А не 2л/100км, както когато засичаш на само 100км изминати. Елементарна математика.
-
-
Първоначално публикуван от mradulov Преглед на мнениеТариран съд не съм пробвал, но 2 литра разлика за 100 км трудно се постогат при моето каране. Не твърдя, че нв може да има разлика, ама 2 литта за 100 км нафта са близки до разликата между влакчето на ужасите и спокойно плаване с лодка из Искъра. С моите деца, по маршрута за който говоря, разликата е между между влакчето и плаването са между 0 и 6 повръщаноя. Вярно не гася колата, ама при 1.3 литра/час на климатик колко да изгори за едно повръщане... 25 години го карам тоямаршрут иникогане ми се е заскъл разхода пт зарежадане до зареждане на една и съща бензиностанцияои то с повеч от литър}. Едва ли 25 години успявам всеки път да карам толков различно тези 100 км тези няколко коли. На отиване пълбя до оливане по калника.,на връщане същото. Всеки път разлика между 1 и 2 литра. Не ми е за 2та лева разлика, ама лъжат гадовете.
Идеята е за идеята , просто така да си сигурен . Аз бих го направил и не е заради 2-то лева...Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Ами нямм тариран съд. Той за да е тариран, вероятно е при определена температура, ама и гоеивото се тарира при определена температура. Тоя лаботаторни услоявия мяма как да ги постигна с кола пъл а с б3на о деца. Освен това кат ме водят с подобно бойно снаражение дали ще има разминаване?!? Вероятно ще точно до юилиюитъра, ама няма как да гл правя всеки път, в крайна сметка ако всеки път зареждането отнема 45 минути по-добре на елелтромобил да мина...
Коментар
-
Ти ако нямаш такъв съд, то всяка бензиностанция трябва да има такъв и да ти го даде при поискване. И обикновенно цистерните са под земята, така, че особенно не се впечатляват от температурата.
-
фЧЕпЕтляват се и още как - всимки след ТЗВ са с "подово отопление" под тяхИма стара тема със съответните "референциЙ". Течните горива се НАГРЯВАТ преди да се сипят на клиента
-
-
Тъй за горивото ясно, някой предпочитат дизелче /няма лошо/ други като мене бензин газ
Кажете сега от кое да очаквам по-голям разход, П4 3.8 или Гранда WK 4.7, бензин-газ съответно.
Искам и да благодаря на всички, които се включиха и съответно помогнаха да сведа избора си до тези две коли. Мненията на всички бяха важни. Благодаря за помоща.
Коментар
-
По-малък разход може да очакваш от нещо с 4 цилиндъра до 2000cm³.
При 6÷8 цилиндъра и 4-5000cm³ разлика от 2,3 или 4л газ е без значение, като в случая зависи от крака и настройките, а и се приготви за нещо около 20÷25.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
- 2 likes
Коментар
-
Така де, демек около 20/100.
Ама има софийско градско зимата на къси разстояния, както и юлско градско в Пловдив примерно.
Когато си приел, че разхода ще ти е подобен, няма никакво значение дали е 18 или 22/100.
P.S. А колко ти е бензина който слагаш на месец или на 100km ?ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Td5, на D2 като твоето, са петаци и на извънградско разхода им почва от 9 при около 100 и с малките гумèта, като при друга скорост, еле па с гоуеми гуми разхода става в +.
... но това е само когато двигателят Td5 работи !
-
Този разход е с гуми АТ 32-ки лебедки брони окачване абе едни сериозни килца отгоре.
Преди тез хубавини беше 20/100
-
За D2 единственият разумен избор е V8, а може би и за D3 (въпреки, че там мотора е съвсем друг), щото и там печката 2.7, в комбинация с отхлупване на черупката за всичко, е форма на мазохизъм.
Това от преки наблюдения от първият ред, а не от преразкази.
-
-
То тва е ясно, че като искаш да караш ще плащаш, няма друг вариант. Просто исках да направя съпоставка между двата джипа, на кой колко му е разхода. Най-малкото чисто с информативна цел защото единия двигател е доста по-голям от другия. Затова и попитах.
А кой за коя система се застъпва? Супер селект или Куадра драйв 2? Малко като анкета стана ама,ще е интересно на кого кое му допада повече. Аз замомента мнение все още немога да изкажа но като, че ли куадрата, защото докато при суперселект трябва ръчно да превключиш, /съответно да спреш-бързис блокаж примерно/ то при другата е автоматично и не се налага спирането.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар