Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Т.е. вече на не знам колко страници в темата се надуваш като пуяк при положение, че правиш с чужда пита помен. И на всичкото отгоре си и достатъчно нагъл да си позволяваш надменни подмятания по адрес на хора, които, за разлика от тебе, си плащат за личния автомобил с пари от собствения джоб, а не от този на работодателя си.

А спри да раздуваш какво БИ направил, и се обади, когато си бръкнеш в личната сметка и реално си купиш нов автомобил, за който плащаш 100% само и единствено ти!
    Начи аз квалификации не давам на хората, без да ги познавам, така че нека да си имаме уважението. Бъркам сериозно в собствения си джоб както за тази кола, така и за още две други като хоби, пък и на жената за колата, та опита ми е платен.
    Говорим чисто делово за рационалния избор, ако правиш много километри, че новата кола се изплаща и че ако правиш малко километри, то тя е лукс, който вече е в ъпрос на финансии да си го позволиш.
    Моля да се извиниш за квалификацията, която ми слагаш, за да запазим добрия тон на комуникация и взаимното уважение като потребители на виртуално пространство!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение

при старите кочинки човек трябва и да знае как да ги избира.
      при мен всички взети старички са минали 100х.км. само със смяна течности (пък не ги сменям по предписание).
      Човек трябва да си напише домашното,независимо какво ще купува-стара,или нова.И после да бъде така добър да си поеме отговорността за избора,а официалният сервиз-за ниското качество.Новият супер луксозен Range rover на някакъв китаец се повреждал 10-15 пъти.Накрая той се изнервирал,и го запалил пред представителството на марката.Това Е върховната реклама,а не по телевизията

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
        Начи аз квалификации не давам на хората, без да ги познавам, така че нека да си имаме уважението.
        ...
        Моля да се извиниш за квалификацията, която ми слагаш, за да запазим добрия тон на комуникация и взаимното уважение като потребители на виртуално пространство!
        Ти верно ли не се усещаш, че не само правиш квалификации, ами ги тежкарски ги раздаваш на едро!

Да обобщим :
        Тези, които имам какво да правят и да изкарват си ценят времето и затова си купуват нова кола.
        Тези, които им е скучно и разполагат с времето си, пък обичат да си оправят старите коли, не щото има смисъл, ами ей така.

Бая е изписано гледам, но пък вече по-лесно си правя изводите.
        Хора които купуват нови коли го правят за да ги карат.
        Хората, които имат по-стари коли ги купуват за да ги ремонтират.
        Явно е въпрос на приоритети. ...
        Че и извинение ще искаш!
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Проблема не е само нова-стара, проблема е и до марка, и до година на производство. Ако до около края на века есичко беше що годе читаво, през първото десетилетие нещата се промениха към зле. А след този период са направо отвратителни - какво е това да сменяш агренаж изискващ сваляне на ДВГ, какво е това смяна на консуматив - съединител, да струва 6000 лв, и т.н.
          Та в тая връзка, след 2010 е много рискована покупката на стара кола, в смисъл, че е възможно смяната на консумативи да се върже едва ли не колкото колата ..........

Коментар

Що бе Андро, колко ще излезе на твоята да смениш бренерите щото след 2млн км са прегорели?
            Пак е повече от цената на колата.

Или ако си с хидравлично оТкачване, което не е вечно, колко му е ремонта?
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не съм мислил по тия въпроси ......

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Проблема не е само нова-стара, проблема е и до марка, и до година на производство. Ако до около края на века есичко беше що годе читаво, през първото десетилетие нещата се промениха към зле. А след този период са направо отвратителни - какво е това да сменяш агренаж изискващ сваляне на ДВГ, какво е това смяна на консуматив - съединител, да струва 6000 лв, и т.н.
                Та в тая връзка, след 2010 е много рискована покупката на стара кола, в смисъл, че е възможно смяната на консумативи да се върже едва ли не колкото колата ..........
                По спомен на паджеро 3 - маховика му е 5000+ лв.
                Пък и не се търсят много мерцедеси с АирМатик , що ли?

А по темата, която се вихри - стана страшно
                Кокошката или яйцето.

Сравняват се дачии с лендкузери, и т.н.

Коментар

Сметката е проста и темата е изчерпана още със заглавието си.
                  Нова кола от нисък клас струва колкото става кола от висок. Нова кола от нисък клас се чупи много повече от стара кола за същите пари => стара кола се ремонтира по-лесно, по-рядко и по-евтино от нова кола за същите пари. Освен това е по-екологична, по-удобна, по-красива, по качествена и по-сигурна ... не разбирам спора?
                  Ако става дума за стара и нова от един и същ клас, тогава пак е ясно - новата е по-добра и по-скъпа. За разлика от цивилизования свят, тук "фирмените" сервизи вземат 10 пъти повече от нормалното, което си е чист законен рекет, характерен за нашите ширини, нямащ нищо общо с това, дали една кола е стара или нова.
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                    стара кола се ремонтира по-лесно, по-рядко и по-евтино от нова кола за същите пари.
                    А? Ко речи?
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е тъй де!!!Яйце кокошле,Дачия,Крузер.......
                      Абе всеки си знае кво му е сгодно!
                      За кво ми е чисто нова кола като като знам как ще я ползвам ще е излишно набиване на пари!А и няма да ме кефи!Щот ни моа да са преборя примерно за Додж Рам,ГМС Сиера!А тва ме кефи!
                      А една дачиййка или опелче или......
                      Тия пари ако ги имах,немедлено щях да си завърша всичко по вилата,а не всяка година по малко,малко.....
                      Та всеки си знае себе си.......
                      Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                      0888854582
                      Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                      Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Едно време, не е имало толкова лесен достъп до информация.
                        Сега малко поне да си в час с автомобилите, чукваш в нета, и ти излизат основните проблеми на даден модел. И пак някой и друг идиот си взел лъскаво BMW, че много изгодно, и после пита защо гори масло колкото Вартбург. И после "новото си е ново", и никой не може да го убеди в противното.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

След 46 страници тема не ми е ясно кога(колко км) една кола става стара и до кога(колко км) е нова.
                          0+

Коментар

Щом излезе от магазина.
                            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                            LZ1EMS

Коментар

Колата от нова става стара когато читавите оем производители почнат да пускат обичайните за нея резервни части.

Коментар

Според мен, поне докато изтече основната гаранция.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X