Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от Vitku Преглед на мнение
    И това просто не е вярно, не и за двете най-продавани марки в България - Рено и Дачия. Да вземем за пример спряганата тук неуДачия - може да си избириаш както лизингодател, така и застраховател. Сервизи на Рено има много и се конкурират - можеш да ходиш, в който си искаш. Годишното обслужване е 200-250лв. (мога да докажа, ако някой се смята за екперт по "легенди се носят" и ЕЖК)
    И не е задължително да е лизинг. Специално ходих да смятам в ДСК-са с моята банкерка - разликата в оскъпяването между лизинг и потребителски кредит - не е голяма, за изплащане до 3 години. Който го е страх от лизинга - алтернативи има.
    И трябва да си много особена порода човек, да решиш първо да похарчиш 20-30-40 хиляди лева за нова кола и после да решиш да не си защитиш инвестицията със застраховка (Каско). Такова непрактично мислене може да има само някой чепат балкански субект. Една тежка катастрофа и си в стартова позиция: с голям кредит и без кола. По-добре тогава си купи нещо на старо за няколко хилки, да не се превръща ПТП-то и във финансова "катастрофа".

Така че тия приказки за свободен и несвободен - не са сериозни много.

Засега при мен здравият разум надделява и си карам старите кошници. Финансово не си заслужава да карам ново Рено/Фиат/Дачия/Опел..., последно гледах и Сузуки Балено за 23 бона - позамислих се, но не... Други неща ми правят кеф и парите ще ходят там където кефа е най-голям и определено не е в едни ламарини дето стоят пред блока в 90% от времето.

Иначе щом аз мога да си позволя да изплащам евтина кола до 25 бона (аз работа, работни съм- И си гледам семейството с две деца, жена ми гледа децат и не работи, т.е. 4 човека се гледаме сравнително добре с моите доходи), то доста българи го могат това упражнение - нова кола
    Просто повечето не са/сме дорасли до мисълта да купуват ново, аз в това число.
    Това по повод коментарите за меренето на пи*ки (заместете * с "Ш" или "Ч", според вашия пол) - не ти трябва кой знае каква пи*ка. 5 000 лв. първоначални разходи + 5 години по 300лв. месечно + ГО и Каско. И си готов. Така или иначе тия 5000 лв. ги даваш за купуването, обслужването и регистрацията на "новият внос". Другото е сметката дали можеш да си позволиш да даваш по 300 лв. месечно за 5 години. Каското на една Дачия Сандеро 90 коня бензин с клима и другите глезотийки е 800лв. първата година, после намалява прогресивно.

А успокой топката малко, дишай и си плащай лизинга! Различни лизингодатели - различна политика. Примерно

Докато Вaшият автомобил е лизингов застраховките автокаско и ГО се правят от отдел лизинг "Автомотор Kорпорация АД”, а след това Вие ни ге заплащате.
    За да постигнем по-висока степен на удовлетвореност на потребностите на нашите клиенти от застрахователното обслужване, ние предлагаме следните услуги:
    • Завеждане на щети при настъпване на застрахователно събитие към ЗАД Алианц България.
    • Застраховки: каско, гражданска отговорност, зелена карта, добавък към застраховка за чужбина, застраховка на допълнително монтирано оборудване, дозастраховане към ЗАД Алианц България.

След получаване на плащането ние регистрираме и застраховаме автомобила.
    Отделен въпрос е какво пише в конкретния договор за евентуални последици от избор на непрепоръчан застраховател, за случаи на настъпило застрахователно събитие, за отказ на застраховател да плати изобщо или при плащане на по-малко от стойността на щетата и т.н.

За сервизното обслужване, дали в един или в повече, при всички положения гаранционното обслужване се прави в оторизиран сервиз. Т.е. свободен си да припкаш дотам, докъдето ти стига синджирчето, на което си вързан.

А, сега видях, че смяташ колата за инвестиция. Е, хора всякакви ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

При кражба на МПС което е на лизинг се води доста дълго и неприятно разследване ( търсене на мпс-то) в този период, лизингополучателя си плаща вноските за лизинг. Ако в определен период, урегулиран в застрахователния закон не се намери МПС, тогава то се изплаща на лизингодателя(собственика) в частта, която е дължима към него, и ако има разлика то тя се изплаща на ползвателя.
      Демек е кофти сценарии.
      LZ1UX

Коментар

За мен колата е винаги свързана с някакъв проект който реализирам с нея: градско возило, магистралка, за вилата, off-road и сега мини кемпер. Aми и аз си взех нова Dacia Logan MCV II бензин§ГИ Euro 6b на 7 км... и то на лизинг за 3 години. Защо нова при наличието на други 4 стари бензинови автомобила (TOYOTA Corolla - 160 000 км, Renault Megane - 240 000 км, Lada Niva 4X4 off-road - 140 000 км, ВАЗ 2107 - 236 000) в семейството ми? Проекта който осъществих с новата е мини кемпер за Stealth car camping (къмпингуване незабележимо за останалите) през цялата година независимо от климатичните условия и то да джиткам навсякъде в ЕС покриваш новите еко изисквания за автомобилите. На мен ми трябваше ново с ресурс, голямо, просторно, еко комби с гаранционно обслужване в ЕС, с едно зареждане бензин+газ над 1 200 км... За 30 минути новата ми кола я комплектовам да изпълнява функция на мини кемпер около 2 000 л спално+багажно без да нарушавам гаранцията. Трудния момент е само в началната инвестиция с няколко хиляди лева колкото за доста стара кола (виж лизинговия калкулатар на новите коли) и в моя случай допълнителната маркова окомплектова за модела с теглич, багажна кутия и др. (лизингова кола...) за конкретния нов модел, а след това караш яко и плащаш и отново в сервиза за обслужване към 20 000 км... Без ресурс, еко, Каско, ГО, винетка и техническо обслужване не става. Проекта приключих за 2,5 месеца и сега си имам нов еко Solo mini-camper за зимен къмпинг...
        Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Абе хора, пита не кой да е, а Лекар! Тоест, представител на съсловие, което отговаря за Вашето здраве! Какви Дачии, Рена, Фиати и всякакви четириколки на азиатски производители сте тръгнали да му предлагате!?
          На доктора му отива само марка и модел от премиум клас!

Коментар

Само Мерцедес ако питаш мене, така като си я кара да се наслаждава на мерника.
            Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Абе хора, пита не кой да е, а Лекар! Тоест, представител на съсловие, което отговаря за Вашето здраве! Какви Дачии, Рена, Фиати и всякакви четириколки на азиатски производители сте тръгнали да му предлагате!?
              На доктора му отива само марка и модел от премиум клас!
              Така лии

Какво да направя като ми харесва това в подписа Е, вярно си е „ламя", откъм резервоар...
              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
              LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                Така лии

Какво да направя като ми харесва това в подписа Е, вярно си е „ламя", откъм резервоар...
                Взимаш още едно за части
                Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

За момента не се е наложило, „пу, пу"...
                  Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                  „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                  LZ1EMS

Коментар

Смяташ колко пари си спестил от това, че си го взел употребяван, и се усмихваш на бензиностанцията. Нов е бил сигурно към 60 хиляди лева поне. За 100К км, да си изгорил 1/3 от тия пари, а с останалите да си го купил и поддържал, чак сега се изравняваш с цената от магазина. А на вторичния пазар, плюс-минус 100 хиляди километра разлика в общия пробег, не са особена ценност у нас, та към сегашния момент би си струвал пак толкова, дори да си го взимал нов.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                      Ти как ги виждаш нещата?
                      Моят отговор е да,да и да.
                      Бих добавил и инструмент ,за служебните имах предвид.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Бих добавил и инструмент ,за служебните имах предвид.
                        Служебните са съвсем друг случай. Питането, с което започна темата, си е за личен автомобил.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Така лии

Навремето Лечков като отиде да играе в Хамбург, първата му работа беше да си купи Опел, вярно Калибра, но все пак Опел. С което хвърли в смут съотборниците си.
                          После, предвид чуствително нарастване на материалното си състояние, предполагам се е осъзнал и едва ли продължава да кара Опел.
                          Дето се вика - "количествените натрупвания водят до качествени изменения"

Коментар

А Стоичков искаше "чисто ново" Ауди. Червено.
                            Ма футболисти, кво да ги правиш...
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Пък Любо Пенев- ква да е, само да е по- хубава от на Стоичков.
                              Та-а-а-а, за да си купиш нова кола, трябва да си футболист, рок звезда, мутреса... или обикновен откачалник. Сиреч, както е заглавието, това си е абсурд за нормален човек.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Хихи......соПственика на квартално сервизче има Юкон 2007 и Шевролет Камаро 2017!Ма жив и здрав да е.......не му завиждам.......
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                                0888854582
                                Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                                Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X