Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

10% от дохода, малко са тези, които ще чакат да надиплят 100 хил. че да купят кола за 10

Коментар

Да , но 100 те хил. трябвало да са в 30% имоти, 30% злато и 30% валута....Глупости на търкалета!

Когато някога през 2003г. си купих първата нова кола от магазина(Пасат с ТДИ 2 цървени), вноската и беше 1300лв. Голяма за времето си сума за мен. Казах си -ако не мога да изкарам пари за да си плащам по-добре да се гръмна.
      Впрочем с този Пасат смених 8 годишно БМВ 5 серия, което ме разори с ремонти. Да Пасата беше по-нисък клас кола, но аз бях МНОГО доволен от нея.
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Хората сме консуматори . Всеки се стреми да постигне нещо повече , от това което ни е необходимо . В този ред на мисли по хубави придобивки , или нещо в повече не се отказва . Никой примерно няма да откаже голям доход , защото няма да може да го изхарчи . Колата е материална придобивка като всички останали . Колкото по нова и луксозна по добре . Всички сме ползвали и старо , няма нужда да се обяснява че било по добро - не е . От 1999 до 2002 г . имах 3 броя машини БМВ 323 . бензин , пет годишна Е класа 250 ТД , и Ес класа 350 дизел произведена 96 година . Всички придобити на малко километри . За този период съм и направил от 350 до 400 х.км . общо . Искаха си сервиз и поддръжка като всички останали машини . Не са с нищо повече от една хубава съвременна кола . Даже са морално остарели и амортизирани .

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
          Хората сме консуматори . Всеки се стреми да постигне нещо повече , от това което ни е необходимо .
          мдааа... Малко статистика:
          Например: едва в края на 2014 година покупателната способност на българина се изравни с тази през 1989-а.

"България е сред европейските страни с най-ниска покупателна способност на човек от населението – това пък показват скорошни данни на Нюрнбергския институт за пазарни проучвания.
          В България покупателната сила на човек от населението е 2850 евро, което нарежда страната в дъното на класацията.
          Проучването обхваща 42 европейски държави, в които се отчита средно равнище на показателя от 12 802 евро.
          За Румъния показателят е 3472 евро.
          Толкова за 10 години."
          И за колите на/над/под 10 години...

Коментар

Точно тия баварки са такива какаваняци че...
            Real Recognize Real

Коментар

20% в имоти са 3 милиона кеш тука само за кола ако заделям 20%,чакай ме да надипля 3 милиона обаче
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Стига сме се (само-)убеждавали, че много разходи за новата кола. За старата разходите също не са малко.
                Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                  Стига сме се (само-)убеждавали, че много разходи за новата кола. За старата разходите също не са малко.
                  Aма какво да се убеждавам - новата 2000 годишно само за каско, гараж, платен паркинг, данък.
                  За тия пари за 9 години не съм ги дал за старата!

Коментар

Зависи от колата и колко си заспал когато я купуваш. Първата ми кола така я взех нямах книжка даже ама пуст мерак да му се невиди и после като започнах да си я карам видях, че перфектната на снимки и вид кола имаше почти оборот луфт на рейката, всички шарнири аут, големите тампони бяха на кашкавал и с 90 волана беше много триперлив. Дискове аут, бенз. помпа аут, някъде имаше окъсяване по електриката, че я водих на чичко доктор да я преправи.. Но това беше само първия път, втория вече само като седнах и просто инстинктивно знаех какво да гледам, следя и т.н. дори не съм ходил при майстори, а само на канал да я видя аз отдолу и нищо повече. Мисълта ми е, че ако внимателно гледаш после обезателно печелиш.
                    Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                      Стига сме се опитвали да убедим другите, че това, което е най-добро за нас, задължително е най-добро за всички и по принцип.
                      За мен е добре да си купя кола за 3000 евро, и да дам още 3-4 хиляди за всички ремонти, обслужвания и консумативи в следващите 10 години при мен(примерно).
                      За друг е добре, да си вземе кола за 70 бона в евро, независимо че е загубил моите общо 7 бона, още с изкарването на колата от магазина. Но пък си печели неща важни за него.
                      Възможности и приоритети - това е всичко.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Боже, не смятах с поста си да генерирам още 40 страници разсъждения. Ебати ракията.
                        Ма тук употребяваните автомоболи, които нашего брата визира са истински моргели. Отделно вече що годе в диапазона 10 до 8 годишни и по-млади ,не останаха с тънки ремонти и са поизхабени, ама бая. Па каското - ми то джамове и брони скъпи, и без каско после пак оплакване и сериозни разходи. Ся, наясно съм че немаме пари, ама то не става да стишнеш и да пръднеш. Или пък някой ще беседваме колко е рационално тепърва да си закупиш и употребяваш 20 годишна кола. Ма с-класи мечоци - да бе хубави са, ама са им дебели ремонтите, а тия без нужда от ремонти първите три години струват едни други модерни пари. Отделно разхода им, и за всеки ден, ако литъра беше 30стотинки.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Докторе какво реши? Ще купуваш ли нова Киа(любимата марка на докторите в Пловдив)?
                          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

А сетих се за един точно такъв случай - дубъл ве-140, ве 12. Засукал го момъка и после рев, вика требва да бачкам и съм на жената с колата, а тя нема с кво да кара детето. Добре че гадния застраховател излезна свестен ликвидатор и направи компромис, че ремонта ебати парите а и много не се намираха части на всеми ъгъл. Та те така.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Нова ....в никакъв случай , не и тук

Днес в центъра на София 'европейска " столица - една клошарка натоварила железа в количка -отдра зверски колата, спрях - свириках -(май беше недобре) 4 дълбоки драскотини на дясната страна - двете врати и калник . 600-700лв
                              Виках си сега като я зараитам - ще ме дават по телевизията.
                              Застрахователя - да се обадя в полицията, полицията ама тая е луда какво да я правим, чудех се какво да правя- да я задържа -докато дойдат полицаите -ще ме изкарат самоуправство- зъл човек , отвличане ...
                              Законите така са направени , че а се опиташ да се защитиш - ставаш медийна звезда. Балъците трябва да плащат -

Представям си на нова кола , освен че се ръсваш за 1000 лв , цената на колата пада с още толкова и каското за догодина с 10% нагоре

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                БаФти формулата,някой да пуска тема Милионер ли си та да си кажа НЕто и там.

Усвунихте се вече,20% са си пари,за Юкон няма
                                Като нямаш 100 бона а имаш 10 си купуваш кола за 1000
                                А относно недвижимостите, тези 20% се отнасят за имущество което ти е пасив(за лично ползване). Иначе може и всичките пари да са ти в недвижимости, но такива дето ти носят приходи...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X