Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
    Шшшш, темата, тематааа !!!
    Темата...
    Ако утре ми подарят чисто нова, страшно скъпа, луксозна, мощна и здрава кола, с условието да не мога да я продавам и да си я ползвам само за лична, ежедневието и живота ми като цяло, няма да се промени с нищо. Единствено, ако е много голяма и не ми се побира в гаража. За 3,5 км до бачкането и още толко на връщане, няма да успея и по-основните екстри да разуча.
    За чий точно ми е да давам торба с пари за същото нещо, което на практика не ми трябва?!
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Ема за 3.5 км ти трябва колело
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
        С емоционалното, с това което ти носи удоволствие.
        Прагматизма е друга работа.
        Гледам и ти като плаваш, не държиш да прекосяваш океана с платноходка.
        Е като заобичам Приус и намразя тия пак ще се включа,не ме чакай обаче,няма да е скоро.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Имам,Венцо ми се смя на текерлека ма и колело имам,няма климатик обаче шму и колелото
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Имам,Венцо ми се смя на текерлека ма и колело имам,няма климатик обаче шму и колелото
            На Илиенци продават шапка с перка.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Тъй, кат' гледам, най- малкото не сме си в раздела. Ае, към "Ринга" или "Бара"... Да не ни гледат тук.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

На Илиенци продават шапка с перка.
                Ако имат и гащи с такава пращай една пък аз ти пращам чук от гумените,писал съм го в тефтера
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

НЕмой, то е малко байр. А и студ, дъжд понякога. Иначе спорт и без друго ми трЕбва.
                  Но времето е ценно...е, не онова на Живко за лично обогатяване, а за тривиално спане. При мен се ходи на работа в точни часове, а не едно към гьоторе... Абе, честно казано ме мързи с колело.
                  А и колата се ползва понякога и на малко по-дълго, както и за пазаруване. Но пак няма да ми помогне с нещо съществено чисто нова кола.

ПП: Да бе, с колело, да не съм немец - тия идиоти карат дори като вали сняг.
                  Последно редактирано от cecoa1; 26-01-18, 21:16.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    ...
                    За яхтата не каза - нова или стара?

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                      За яхтата не каза - нова или стара?
                      казвал е много пъти.

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                        Мен заглавието ме устройва идеално!С мойто каране,предпочитам кат се кача в мойта си кола да изпитвам душевна чикия!Еми изпитвам я!Чикията,дето бих изпитал от нова такава е над 140 000 бимберици!Ама такива нЕма!А и да има треа да са поне по 4 че да си я позволя!НЕма как да се кАча у Дачия ...... и да се изпразна!И не само у Дачия......
                        На мен и в полско фиатче ми се е случвало, но напоследък не мога да се сгъна толкоз, та предпичитам в нещо ново...
                        В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          казвал е много пъти.
                          Прости за невежеството...

Коментар

Яхтата- под наем. Колата- не повече от заплата или две. Ама кой както го разбира де.
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                              .... Колата- не повече от заплата или две. Ама кой както го разбира де.
                              Много по-разумна схема е всички разходи по колата (колите) да е не повече от 1х%, максимум 20% от чистите доходи. Удивително много хора не осъзнават колко скъпо е поддържането на един автомобил в наистина изрядно състояние, особено в България.

Коментар

В България е абсурд нова кола, да. Но главно заради вълната от завист която предизвиква дори сред близки и приятели (нямам предвид разговора в темата, а по принцип).

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                                Сега погледнах, цените за предишния модел Dacia Duster ... по 69 € на месец
                                това в България има ли го?

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                                Някъде бях чел че колата трябвало да струва шест,седем заплати!!!!
                                Еми ква да е тая нова кола!?!?!
                                Като гледам какво карат хората и цените в момента, по-скоро е 10-20 заплати. Значи, намираш си работа, където заплатата съответства на автомобила, който искаш да си купиш Между другото, разхода е по-голям само за първа нова кола, и то ако пазаруваш кеш. За следващата кола сумата се намалява със стойността, която е останала от цената на първата. Ако е на изплащане въобще не е необходимо да имаш цялата сума предваритлено, което е голяма мотивация, стига да имаш добър месечен доход, естествено.

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                                Какви са тия "обвързаности"?
                                По белия свят така ли е?
                                В наше село периодът на изплащане е 3-4г и не е за цялата цена, има остатък. "Обвързаности" има само ако искаш в края на този период да си върнеш колата на дилъра и да вземеш нова, вместо да плащаш остатъка. Дилърът обещава да закупи обратно колата на определена цена, която е обявена още в момента на сключване на договора. Ако не спазиш "обвързаностите" клаузата за определената цена не важи, и дилъра може да предложи по-ниска. "Обвързаностите" включват ограничение на километрите изминати за една година. Ходенето ежегодно на сервиз при колите "на изплащане" обикновено е безплатно.

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                                Допускам, че е така, навсякъде.
                                При вземането на чисто нов автомобил е необходимо: (1) регулярно сервизно обслужване в конкретни бази, при съответно „качество" и цени; (2) автомобилно застраховане, при „атрактивни" финансови условия; (3) възприемане на факта, че от самото начало обезценяването ще бъде драматично; и т.н.
                                (1)тукашното обикновено не се плаща допълнително при покупка "на изплащане"(2)същото като кола на старо(3)но е в замяна получаваш душевно спокойствие.

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                                Докато ремонтите на стари коли са евтини, никога няма да е по-изгодна новата кола.
                                Хората които купуват нови коли не го правят заради изгодата, а заради удобството, в най-различен смисъл на думата.

В друг ред на мисли, точно сега е много изгодно да си купиш нова кола. Ама много. За старите коли ще има все повече ограничения - дизел, емисии и подобни, може постепенно да изникнат допълнителни плащания. Горивата ще поскъпват, новите коли са значително по-икономични, намаляваш ежедневните разходи. За в бъдеще новите коли ще стават все по-скъпи, особено като останат само хибриди, електрички и подобни, докато твоята заплата няма да расте толкова бързо, т.е. ще трябва завбъдеще да заделяш повече за кола, дори за стара. Като си вземеш нов автомобил сега, ще ти изкара още 15-20 години. Ако си вземеш 10-годишен сега, ще изкара наполовината на това, и ще трябва да си купиш друга кола в един бъдещ момент когато съотношението цени-заплати ще е по-неизгодно отколкото е днес.

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                                Вероятността да гепят нова кола е далеч по-вероятна.
                                Те старите са по-търсени, за части

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                                За обезценката сте прави. За това кола на 1-2 г. или тест автомобил.
                                Ама тия са редки като бялата лястовица.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                никой не е длъжен да произвежда коли които да са на цени като за нас.
                                Индийците си произвеждат Тата за 1600 долара. Който иска - може.

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                                мантрите на Кольо, че на Запад всичко кара чисто ново и хвърля, са пълни небивалици...
                                Според масовото обществено мнение: автомобил над 150хил км се счита за умрял и се купува/държи предимно от ентусиасти ; за нормален живот на колата се считат 10г.
                                Смисълът на хвърлянето е, че ако имаш кола която струва 1000 и се счупи нещо, чиято смяна струва 600, на собственикът е по-изгодно да я продаде. Дори да вземе по-ниска сума при продажбата, примерно 700, и си купи друга кола за 1000, пак е на изгода, защото е загубил само 300 (разликата в цената) вместо 600 (цената на ремонта).

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                                Какво излиза, кола за нашия стандарт е такава на 3-4 г., която вече е загубила 50% от първоначалната си цена
                                Важи само за малките автомобили, не за джипки.

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                                Всяко нещо с времето си. Като виден, но доста некадърен футурулог ето какво предстои:
                                ...
                                - Притежаването на ДВГ с обем над 80 куб. см. е криминализирано.
                                С две думи - ще си купуваме нова кола, не се бойте.
                                Когато това се случи, необходимостта за нова кола ще ти е най-малкия проблем. Липсата на петролни продукти от които да се прави пластмаса и навлизането на роботизацията в световен мащаб трябва да те притесняват повече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X