Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
    Докторе какво реши? Ще купуваш ли нова Киа(любимата марка на докторите в Пловдив)?
    За момента, вкл. следващите 2-3 години мисля да си карам сегашната кола, докато наближи 200 000 km.

После, нещо втора употреба, на около 5 години.

Вероятно отново ще бъде от същия производител

Едно нещо е сигурно, няма да бъде черен цвят.
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Брей, ако давах толкова много пари за ремонт и поддръжка на моите таралясници, май наистина досега да съм си купил нова кола. Ай стига с тези глупости. Разходите ми за година на 3-те ми трошки общо са по-малки от каското само на един нов автомобил. Ама важното е да се изхвърляме. Това било, онова било. Който може да си кара нова кола и да стиска зъби.
      HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Караганчев, сам казваш, че пробега ти е малък. То ако спреш изобщо да ги палиш, съвсем няма да имаш разходи.
        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
          Брей, ако давах толкова много пари за ремонт и поддръжка на моите таралясници, май наистина досега да съм си купил нова кола. Ай стига с тези глупости. Разходите ми за година на 3-те ми трошки общо са по-малки от каското само на един нов автомобил. Ама важното е да се изхвърляме. Това било, онова било. Който може да си кара нова кола и да стиска зъби.
          Това че стоят пред вас като паметници , не значи че нямат нужда от поддръжка . Ако ги вкараш в сервиз за опис - както се прави тук със старите коли преди тюф . Сумата за ремонта може да надхвърли себестойността им .

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
            мдааа... Малко статистика:
            Например: едва в края на 2014 година покупателната способност на българина се изравни с тази през 1989-а...
            М-м. некой много те е излъгал.

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            За мен е добре да си купя кола за 3000 евро, и да дам още 3-4 хиляди за всички ремонти, обслужвания и консумативи в следващите 10 години при мен(примерно)...
            Аз пък в момента търся 20 +- години дръгел, за 1000 +- лева (днес мисля, че се справих де). Да се учи голямата. И изобщо няма да я потягам, пък за 10 години не може да става въпрос. Защото това упражнение го правим за трети път в последните 6-8 месеца...

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
            Караганчев, сам казваш, че пробега ти е малък. То ако спреш изобщо да ги палиш, съвсем няма да имаш разходи.
            Ей, то па всички като едни таксиметраджии се изкарахме бре! Десет-петнайсет хиляди годишно си е оптимума за "домашен" автомобил, пък при Караганчев се дели на три (поне с такова впечатление съм от темата).
            Тези дето карат по 500км ката ден, не знам какво работят (освен шофьори, ма тогава става въпрос за служебни/работни автомобили). Днес ходих до Люлин и до Пловдив, и врътнах 400 км, ма следващия път така, ще е около другия месец.
            Последно редактирано от davc; 27-01-18, 21:05. Причина: щ
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

60 000 километра на година,както казват тук някой колеги е 165 километра на ден!Тва всеки ден в годината!365 дни!!!Е.....ква ще е тая лична кола с такава употреба!?!Аз поне не мога да си го представя!
              До скоро навъртах до 6000 на година.От как щерката реши да живее в Пазарджик,преко сили 9000.Не съм правил някакви скъпи ремонти по кошника до сега!Купих го март 2013.Та на мен не ми е изгодна нова кола.На мойто финансово положение.Ако един ден се опарича,със сигурност ще се изхвърля с някоя кола,дето,ще се повторя,ще ми прави душевна чикия!
              Ай наздраве че днес си напазарувах от Пирот вкусотийки и ракийки!
              Живи и здрави!
              Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
              0888854582
              Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
              Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Форда от подписа от 15 септември до днес 4 месеца, е минал 15 000 км. пък той ми е работна кола,освен него карам още 3-4 ...не работя шофьор.

Последните 10 г.почти всичките ми коли са чисто нови,Форда пак от мото Пфое но не нов по други съображения.
                Каквото и да си говорим,новата кола си е нова,дали Дачия или vw,няма голямо значение,стига да си наясно какво точно очакваш от новата си кола.

При мен ,тези които ги пазя ,гледам на паркинг да не спирам близо до други ,че жените тип патка ,си опират вратите във съседните коли и го намират за нещо нормално.

Последния ми работен Форд е чук,и като спра,се пазят от мен,и не ми пука кой знае колко.

Вчера един младеж със голф 3 се засили срещу мен да ме уплаши и се качи на тротоара.
                Та всичко според чергата и предназначението.

На новите коли,най ме Мори застраховките и безумно големия данък.Ако е една бива,но за няколко си е бреме....

От друга страна,кола на 2-3-5 години,цената е около и под 50% надолу,със парите които няма да дадеш за лизинг и други можеш да си позволиш да смениш каквото си поискаш по нея,и пак не можеш да похарчиш всичките пари които биха вървели покрай новата.
                И ако си мераклия,5 годишната ти кола ще я обслужваш със възможно най читавите части,гуми,масла и ще я накичиш със тъч панели,блутуут системи,навигации ,ал.джанти ,ще я чипосаш ,ще има всички възможни сенници,халогени ,подлакътници,отопление във всичко и пак няма да можеш да изхарчиш парите като покрай новата.Та всеки сам си преценява.
                За работна кола втора употреба,за лична нова или никаква.Ако мога да комбинирам работната със това хем да е товарна,хем да има място за петима,хем да не е прекалено голяма че в Пловдив е мъка и с паркирането и с уличките ,хем да има що годе приличен разход,хем да е N1 за да минават фактурите за разход да се обади.
                Последно редактирано от Roninn; 27-01-18, 21:32.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                  60 000 километра на година,както казват тук някой колеги е 165 километра на ден!Тва всеки ден в годината!365 дни!!!Е.....ква ще е тая лична кола с такава употреба!?!Аз поне не мога да си го представя!
                  До скоро навъртах до 6000 на година.От как щерката реши да живее в Пазарджик,преко сили 9000.Не съм правил някакви скъпи ремонти по кошника до сега!Купих го март 2013.Та на мен не ми е изгодна нова кола.На мойто финансово положение.Ако един ден се опарича,със сигурност ще се изхвърля с някоя кола,дето,ще се повторя,ще ми прави душевна чикия!
                  Ай наздраве че днес си напазарувах от Пирот вкусотийки и ракийки!
                  Живи и здрави!
                  Защо ги смятате така за ден!
                  Как ти се струва 3-4 пъти на месец до Истанбул,3-5 пъти на година до Милано и Карлово-Пловдив както и Карлово-София незнам колко.И на година хоп 50-60000км.
                  Да и с това горе от снимката ги въртя.
                  Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    ... ако си мераклия...
                    Вземаш за каквото си мераклия и правиш каквото ти е мерак.

Коментар

Чакай малко ся!Тая кола я ползваш за работа!!!А аз с моя кошник си возя гЪзера и си правя кефа.Предпочитам личния ми автомобил да ме кефи,а не да е аПсолютно прагматичен!Де да знам-може би дори бих си загубил,емоции ли,ба ли го!
                      Що например си купИх рисийвър двуканален,чисто стерео,а не 7+1,6+2,8+10........Ми щото имам емоции!И гледам с личните си вещи да си храня емоциите!
                      0888854582

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Вземаш за каквото си мераклия и правиш каквото ти е мерак.

А.......е те така!!!!!
                        0888854582

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                          Чакай малко ся!Тая кола я ползваш за работа!!!А аз с моя кошник си возя гЪзера и си правя кефа.Предпочитам личния ми автомобил да ме кефи,а не да е аПсолютно прагматичен!Де да знам-може би дори бих си загубил,емоции ли,ба ли го!
                          Що например си купИх рисийвър двуканален,чисто стерео,а не 7+1,6+2,8+10........Ми щото имам емоции!И гледам с личните си вещи да си храня емоциите!
                          Както е видно аз съм съчетал и двете.
                          Колата,съм я купил втора употреба както споменах по напред и аз съм на принципа 5-6г. кола и аз да покарам 3-4г. та така.
                          За емоциите си ги доставям пак с същото-380к и 900н.
                          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Оптимума на километрите е индивидуален като всичко останало . Преди беше нещо нормално за мен пробези между 10 и 15 хил. на месец . Сега са по малко , последната година са 65 на двете коли , на буса още някакви . Това на лични МПС не служебни . Представите на някой че колата се ползва , да се отиде до местната бакалия са грешни .

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                              Както е видно аз съм съчетал и двете.
                              Колата,съм я купил втора употреба както споменах по напред и аз съм на принципа 5-6г. кола и аз да покарам 3-4г. та така.
                              За емоциите си ги доставям пак с същото-380к и 900н.
                              Извинявай че не те разбрах ама не мога да вида!!!!При мен е строго отдЕлено служебна,лична!Ама нали знайш,всеки знае себе си!И си прай смеТките у живота.
                              Аз моЙте съм си ги напраЙл!
                              И няма повече да пиша у тая тема щот съм си ги напрайл!
                              Ай наздраве на всички и кой квот ще да кара!!!!!
                              0888854582

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
                                Това на лични МПС не служебни.
                                Тя и службата може да е лична. Коли с такъв пробег, не са домашни а работни. Съвсем друга категория - не е семеен автомобил.
                                Карал съм и така, нещо като няколко (2-3) години. По едно време взех да спя по банкетите...
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X