Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Ти да видиш. И откъде си ги направи тези изводи точно

Рационалният, среден българин не си купува нова кола и не прави твърде много ремонти по взетата на старо такава. Моите изводи са тези. За да бъда максимално конкретен - подходящ автомобил е такъв на 3 години.
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
      ...Рационалният, среден българин...
      Бедният човек е жив Гявол!
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
        ...подходящ автомобил е такъв на 3 години.
        За тебе.

Иначе, за феновете на Лада Нива това е идеалната рецепта. Нива на 3 години се троши много по-малко от нова. В някои по-особени кътчета на света 3-4 годишна Нива е по-скъпа от нова с 30-100%.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
          Бедният човек е жив Гявол!
          Бедният човек твърде често е беден главно от гяволиите си.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Бедният човек твърде често е беден главно от гяволиите си.
            Народа го е казал - Сиромах човек — жив дявол! Малко го пообърках.
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
              Бая е изписано гледам, но пък вече по-лесно си правя изводите.
              Хора които купуват нови коли го правят за да ги карат.
              Хората, които имат по-стари коли ги купуват за да ги ремонтират.
              Явно е въпрос на приоритети. Така и не се научих да лежа под кола, вместо под жена
              Митове и легенди. Взех я на 12 години. Сега е на 21 навършени, и още не съм правил нещо сериозно по нея. Имам предвид самА да се счупи, иначе аз зорлем съм трошил някои неща. Верно, почти не я карам.
              Гнусното е, че се мъчат да пробутват закони в посока да правим оборот на дилърите. Лошото е, че има и кой да им се връзва. Кой каквото иска да кара, само да не ми институционализират новите сапунерки, щото мислел за мен и щяло да ми стане хубаво от това. Ни за фирмените им сервизи искам да чувам, ни за луксозни репатраци, още по-малко пък за банки.
              Последно редактирано от Ivan Terziev; 26-01-18, 11:13.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                Митове и легенди. Взех я на 12 години. Сега е на 21 навършени, и още не съм правил нещо сериозно по нея. Имам предвид самА да се счупи, иначе аз зорлем съм трошил някои неща. Верно, почти не я карам.
                Гнусното е, че се мъчат да пробутват закони в посока да правим оборот на дилърите. Лошото е, че има и кой да им се връзва.
                Сега разбра ли, защо не се чупи за толкова години

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение

Надявам се и ти разбра защо при малък пробег сметката с новата кола не се връзва, освен ако не ти е пренебрежимо малък процент от дохода.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Някой пробвал ли е дългосрочен наем за нова кола?

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                      Някой пробвал ли е дългосрочен наем за нова кола?
                      Духинг е категорично по-изгоден от това.

ПП: А и по същество оперативния духинг е практически точно това.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Ми не е сигурно. Зависи от периода.
                        При наема нямаш първоначална вноска, която за лизинга не е малка.

На оперативния имаш лимит на километрите, над който плащаш допълнително. При наме досега не са ме ограничавали. Най-дългия период за който съм ползвал рента кар е един месец де.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

С някои съществени разлики, та затова и питам.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                            Ами тука лепите етикети като по раздела за правилния джип. Няма такова нещо. Всеки си избира капа според главата. На един му трябва показен луксозник, на друг като мен - евтин високопроходим ветеран. Дето няма нужда от каско, платен паркинг, гараж, фирмени мошенги... ъъ сервизи де, нови части, лизингодател, последният да затвори вратата. Кърлежи по веригата да искаш, излиза ни по-скъпо от на белия западняк.
                            Части по моргите бол, сервизи под път и над път. И монтьорът си държи на името, за да го избера пак. Не ме е хванал за топките като фирмените, знаейки, че по договор няма де да мърдам, ако ще и на к$р да ме въртят.
                            2 стари да си взема като тая пак ще ми е по-изгодно като цена, нерви и удобство. Няма да давам 6000 евро да ми промият резервоара, просто ще го хвърля и ще намеря друг. Ово е стандарт!

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                              Ми не е сигурно. Зависи от периода.
                              При наема нямаш първоначална вноска, която за лизинга не е малка.
                              Има и без първоначална вноска, поне доколкото ми е попадала информация за това.

Коментар

Наем на кола, освен "рентакар" в Клета Майка не знам да има. Знам за изгорели пишман-наемодатели, дето така и не си видели повече колите. В полицията им обЕсняват: "Ами нали сами сте предоставили ключове, малък талон и автомобила на лице с установена самоличност по силата на договор? Значи няма кражба, няма отнемане, глеЙте си работата!"
                                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X