Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чисто нова кола Абсурд.

Всичко зависи от конкретният случай. Ако използваш колата да идеш на почивка един-два пъти годишно, или някъде на гости, новата е скъпа и е абсурд. Но ако работното ти място е на 50-60км от дома, и нямаш алтернативен транспорт, едно незапалване на колата сутрин или няколко дни сервиз накланят везните в друга посока.
    В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
      Какво излиза, кола за нашия стандарт е такава на 3-4 г., която вече е загубила 50% от първоначалната си цена и все още има достатъчен ресурс на основните си агрегати
      Майтап да не е ама така е най добре!Стига да не е била фирмена.Караш и ти три години и айде пак на пазара.
      Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
        Всичко зависи от конкретният случай. Ако използваш колата да идеш на почивка един-два пъти годишно, или някъде на гости, новата е скъпа и е абсурд. Но ако работното ти място е на 50-60км от дома, и нямаш алтернативен транспорт, едно незапалване на колата сутрин или няколко дни сервиз накланят везните в друга посока.
        Това важи с еднаква сила и за новите коли.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Какво излиза, кола за нашия стандарт е такава на 3-4 г., която вече е загубила 50% от първоначалната си цена и все още има достатъчен ресурс на основните си агрегати
          Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
          Майтап да не е ама така е най добре!Стига да не е била фирмена.Караш и ти три години и айде пак на пазара.
          Точно, май и това са оптималните варианти за БГ...

иначе:
          Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
          Но ако работното ти място е на 50-60км от дома, и нямаш алтернативен транспорт, едно незапалване на колата сутрин или няколко дни сервиз накланят везните в друга посока.
          много точно!
          иначе алтернативен може и да означава велосипед дори, ако е в рамките на няколко км.

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
            Едно време баща ми си е купил нов москвич за 5500лв със заплата 220 лв. - 25 заплати.
            Татко ми (лека му пръст) два пъти си купува нов автомобил от Мототехника . Първия Полски Фиат , а втория Вартбург комби, че на Фиата му бил малък багажника ! Не помня какви пари са стрували ,ама вкъщи не сме усетили сътресения в семейния бюджет ! Прост таксиметров шофьор със скромна заплата !

Аз лично мога да отделя 10% от месечния си доход т.е. около 200 лева за лизинг . Това без първоначалната вноска и без каското,данък и някакво обслужване ! Това , което мога да взема не ме устройва , а това , което покрива минималните изисквания не влиза в бюджета ! Не съм склонен на лишения в името на нов автомобил!
            Ще поживеем , ще видим !
            А моментната ми мечта е S 205 AMG !
            Мечти...

Коментар

Всеки човек има различни потребности, затова еднозначен отговор няма. Тайничко обаче всеки си мечтае поне веднъж в живота да му се случи да “скъса найлоните” на нещо, което мирише на ново...
              После почва да се чуди дали не е сбъркал...
              Абе кисело си е гроздето, спор няма..., ама хора има всякакви. Едни имат, ама не им се дават, предпочитат да купят апартамент и да го дават под наем, други искат ама нямат възможност и те така...
              Четох някъде, че навремето по колата можело да се определи кой колко пари има, а сега с тия лизинги можеш да разбереш кой колко има да дава...
              Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
              Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                Ами не са! В най-добрия случай са равни. Оказа се, че това, което си е поръчал колегата на колегата, е по-старата модификация. Още по-точно, първата в списъка. У нас е 28 290 лъвовЕ.
                Сега наистина са ги поизравнили, но преди бяха по-евтини в България. Предния модел Дъстър. Същото беше и за Лада. Проверявах просто от любопитство.
                Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Аааа, аз нямам никакви претенции.
                Ма то се вижда кое-какво е.
                Когато платформите и автовозите тръгнат обратно-на запад натоварени, а на изток празни-тогава ще вярвам, че пиша мантри.
                Засега не мож ме убеди.
                Вече казах, няма смисъл и да пробвам. Но за виждането - аз ги виждам лично нещата и в България, и в Германия.
                Автовози няма да видиш, защото не можеш да внесеш кола преди 2006г по закон. Но дърт трошляк с нов ТЮФ, държи пари в евро, поне колкото у нас в лева. Мога да ти пратя снимки.
                Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Нищо подобно ! Разликата е че едната е твоя и като минеш през дупка ти се разтреперва сърцето , а със служебната ти дреме на сайдера .
                ...така е възникнал лафа "Чужда п@@@а кокал нема" .
                Ставаше въпрос, ако фирмата си е твоя.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Стабилен жокер за старите е, че времето си е показало повечето слаби и силни страни. От друга страна обаче, и новичките си ги бива

Има достатъчно стари каляски, които изпълняват почти всички очаквания.Подкрепа за тях е и богатият избор.
                  Гледам в ляво- няма нищо, гледам в дясно пак няма нищо и си викам: Аааааа тука има нещо!

Няма вече Диско,няма вече Pinz...

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                    Татко ми (лека му пръст) два пъти си купува нов автомобил от Мототехника . Първия Полски Фиат , а втория Вартбург комби, че на Фиата му бил малък багажника ! Не помня какви пари са стрували ,ама вкъщи не сме усетили сътресения в семейния бюджет ! Прост таксиметров шофьор със скромна заплата !

Аз лично мога да отделя 10% от месечния си доход т.е. около 200 лева за лизинг . Това без първоначалната вноска и без каското,данък и някакво обслужване ! Това , което мога да взема не ме устройва , а това , което покрива минималните изисквания не влиза в бюджета ! Не съм склонен на лишения в името на нов автомобил!
                    Ще поживеем , ще видим !
                    А моментната ми мечта е S 205 AMG !
                    Мечти...
                    Абе ” прост „ таксиметров шофьор май не съм виждал
                    Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Туканка си редя една сметка:

Бонуси:
                      1. По-евтино гориво.
                      2. Пълна свобода да ги продавам, подарявам
                      3. Функционалност - равна или по-добра от на новите...
                      4. Надеждност - ми сори ама познавам доста собственици на нови коли...
                      5. Безопасност - каквото и да ви разправят става дума за глупости...
                      6. Докато производителите на нови таратайки лежат на данъчното облагане и фетишизма за да си продават продукцията, аз ще ползвам коли от времето на реалната конкуренция.
                      7. Ако сериозно преосмислят цените, може да се огледам за някоя електрическа...
                      Ясене, по точките 1-5 може сериозно да се спори... 6-7 ги приемам с уточнения

Коментар

Лошото е, че джамбазите (еле па тия във фирмените "автокъщи") не споделят твоето виждане за обезценката.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Фирмен автомобил отговарящ на определени условия ти е с едно ДДС по-евтин ...и горивото и частите ... разходи и данък Печалба ! Та сметките са различни от на личния !

Коментар

Ако се изкарват достатъчно пари и ти се работи няма да има никакво време да потдържаш стара кола. Шкода комби 3 струва 28 с ДДС. Ако я караш нормално 150 000 няма да има ремонти и няма да висиш по майстори. Всеки си знае от опит, Аз един мерцедес Вито го платих два пъти, 6000 го купих и после ремонти, пружини, амортесиори, свещи, алтернатор ..... ся като стигнеш и до дюзите. Продадох го за 3000. Вече 5 г караме от ново рено Мастер не е много лукс но някакси не се разваля толкова и работи всеки ден.

Тази сметка не важи за авто моньори и разбиращи. При тях всичко е възможно, но когато ръцете ти са навряни отзад, не ми се мисли кво обикаляне на сервизи настава и как се ремонтира парно на чероки, или пета дюза на дизела....а Дедо Владо ми е само бивш колега не роднина!
                            Т5
                            Crossrunner

Коментар

Зимна сутрин преди много години... Предната вечер сме си се прибрали нормално и пред къщата са паркирани три автомобила. "Автопарк" - си мисля със задоволство... Качвам се в първата - не пали!?!
                              "Случва се" - си мисля. Влизам във втората - същото! Добре че третата запали. И установих: То не било автопарк, а автоморга... И всичко това няма нищо общо със поддръжката. Не казвам, че новите автомобили нямат проблеми, но както каза и колегата, дават заместващ автомобил.
                              В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Всяко нещо с времето си. Като виден, но доста некадърен футурулог ето какво предстои:

- Забрана за влизане във всички градове на ЕС на коли без катализатор.
                                - Забрана за влизане в градовете на коли без Евро 5/6 и само М1.
                                - Меркел е преизбрана за 6-ти пореден мандат.
                                - Забрана за влизане в градовете на коли без хибридно задвижване.Колите без изправен катализатор не могат да се движат въобще.
                                - Меркел - 7-ми мандат.
                                - Драстично увеличаване на акциза за горивата.
                                - Забрана за влизане в градовете на коли без Евро 8 (Eвро 8 - кола без ДВГ)
                                - Путин подава оставка. Йемен затваря северната си граница за икономически емигранти
                                - Притежаването на дизелов двигател с обем под 5 литра е криминализирано в ЕС.
                                - 2 годишните бунтове в Южна Италия, Испания, Португалия и Гърция са потушени.
                                - Меркел - 9ти мандат. Бойко Борисов е избран за Папа Бор I.
                                - Притежаването на ДВГ с обем над 80 куб. см. е криминализирано.

С две думи - ще си купуваме нова кола, не се бойте.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X