Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Наем на кола, освен "рентакар" в Клета Майка не знам да има.
    Оперативен лизинг без начална вноска с какво точно се различава от дефиницията ти за наем?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Оперативен лизинг без начална вноска с какво точно се различава от дефиницията ти за наем?
      Най-вече по режима на плащане на ДДС и съпътстващите "тегоби" като застраховки, сервизи и т.н.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
        Ами тука лепите етикети като по раздела за правилния джип. Няма такова нещо. Всеки си избира капа според главата. На един му трябва показен луксозник, на друг като мен - евтин високопроходим ветеран. Дето няма нужда от каско, платен паркинг, гараж, фирмени мошенги... ъъ сервизи де, нови части, лизингодател, последният да затвори вратата. Кърлежи по веригата да искаш, излиза ни по-скъпо от на белия западняк.
        Части по моргите бол, сервизи под път и над път. И монтьорът си държи на името, за да го избера пак. Не ме е хванал за топките като фирмените, знаейки, че по договор няма де да мърдам, ако ще и на к$р да ме въртят.
        2 стари да си взема като тая пак ще ми е по-изгодно като цена, нерви и удобство. Няма да давам 6000 евро да ми промият резервоара, просто ще го хвърля и ще намеря друг. Ово е стандарт!
        Именно, зависи какво търсиш в една ламарина. За мен други неща са по-важни, дори пробега да е малък. Като за начало,да не вися по сервизите и да слушам приказки от 1001 нощ, да пипнат едно, друго да развалят. Нямам и времето да обикалям по морги за части. С моят късмет, точно тази част няма да я има,или ще е гола, и още толкова да си окомплектовам. Защото съм педантичен,и всичко трябва да е по конец. Свирил съм и на тази гайда.Не ,мерси.
        Вноската и "мъките" приключват Следващата ще е така ...
        Последно редактирано от FiveFinger; 26-01-18, 12:57.

Коментар

Според мен все още не сме дорасли за нови автомобили, в много аспекти, като финансовият е сравнително на заден план. Още има субекти, дето влизат в аграрни полемики за чукнат калник или фар. От друга страна, почти никой не внимава как кара, как паркира и т.н. Тъпо е да ти направят на баница чисто новата кола, да се занимаваш с репаратура във фирмени сервизи или да ти я боядисва Бай Гараж, непознавайки добре материята, или застрахователите да ти шибнат коеф. на амортизация 983247893472398 за бангията ти, като парите едва ще ти стигнат за части втора злоупотреба (или за нови, ама Бай Тайван), без да включваме надницата и материалите на Бай Гараж...

Карам почти пълнолетно БМВ, в ценови клас 5000 лв. Може би от малкото беемвета, със записани 3 удара в задната броня. Последно един чичо, с дъна от бутилки за очила, реши да тръгне на червено и спря в бавареца, като аз усетих странна вибрация от задавяне на дизеларник във волана... Понякога мили хора-лоботомици, ме затискат, та се налага да ги подмествам напред-назад, за да изляза. Страничните ми врати имат следи от чужди такива, при все, че не паркирам на: стеснени места; до коли със странни регистрации; до ударници/биячки на цената на килограм; на завоЙ и т.н.

От друга страна съм спокоен и не ми дреме особено - регулирам дамски хормонални баланси в него, возя части за Варшавата и др., т.е. използвам го по предназначение. Части бол - нови; втора злоупотреба; тествани алтернативни. Цветът е стандартен, та при колизия, просто си купувам съотв. панел с този цвят, монтирам и пълна газ. Пълно ноу-хау за евентуални проблеми и ремонти.

Нова кола бих си взел, но само при наличието на нормален гараж и може би, лека промяна в обкръжаващата ни обстановка.
          С "Фармахим" - непобедим
          Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
            Бая е изписано гледам, но пък вече по-лесно си правя изводите.
            Хора които купуват нови коли го правят за да ги карат.
            Хората, които имат по-стари коли ги купуват за да ги ремонтират.
            Явно е въпрос на приоритети. Така и не се научих да лежа под кола, вместо под жена

Ми те ти извод тогава - нови коли си купуват хора които не могат да си карат старите,ръцете им в задника и не разбират от коли........всички други са тъпи мазохисти които не разбират идеята да платят 40 бона за кола след като промивка на резервоара е само 6 и то само с ден нерви,може и 3 дни да са.

А де,голям извод а
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Честно да ви кажа от изчитането на цялата тема взех да се заглеждам по дъстерите,ама пусто да остане,ще си карам стария чупелник дет всяка зима се чупи.Отговорът е че няма пари за ново,на лизинг от 500 до 600лв. на месец,че тя толкова ми е заплатата.

Коментар

Първоначално публикуван от krasi markov Преглед на мнение
                Честно да ви кажа от изчитането на цялата тема взех да се заглеждам по дъстерите,ама пусто да остане,ще си карам стария чупелник дет всяка зима се чупи.Отговорът е че няма пари за ново,на лизинг от 500 до 600лв. на месец,че тя толкова ми е заплатата.
                Е вземи си сандеро?
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Явно примера който дадох не е дочетен както трябва . Писах колко струва на книга ремонта . Не само промивка а всичко по горивната система бе сменено с ново . Колата бе на няколко месеца около 6 хил . километра . За аварията е виновно подобието на дизел което заредих в Триест . Това и на стара барака няма да прости . Проблема беше че от Бг представителството искаха да си платя ремонта , не покривали горивната система . Затова не искаха да изпратят писмото . При хърватите се оказа че всичко си е по гаранция , не платих нищо освен 10 литра гориво .

Коментар

С все резервоара ли сменят,какво включва всичко по горивната система?С просто промиване няма да тръгне или вече всичко се е скапало та де налага подмяна?

Иначе така се прави като хората ма и по тая причина нова нямам
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Е вземи си сандеро?
                      Най-евтиния нов автомобил, с неизмислен бензинов двигател, със залитане към офроуд външен вид е Лада Калина Крос 16. С удоволствие бих подкарал такава вместо дачия с еднолитров турбомотор.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Е то пак е Рено ладата
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Карам пълнолетно А 4 . За три години зверска експлоатация съм сменял само консумативи. Външно прилича на немска каска, но повечето от мои "грижи" ,не ми пука, да го вкарам в гората, не ми пука, да влача с него петметрова каравана, не ми пука, да вадя с колесар лодки от дунава. Бих го сменил единствено за същото, ама малко по запазено от моето. Каквото и да стане, прави се със смешни пари. Части има. Кеф ти нови, били те по читави, или по китайски. Кеф ти втора употреба, на всеки боклук има такива. Не е грозна, за да ме е срам да ида с нея където и да е. Обиколил съм с нея половин Европа, Македония, Молдова и къде ли не. Достатъчно добре се засилва, държи на високи скорости, стои добре на пътя. Работата ми е мръсна. Налага се да влизам с работни дрехи, да нося в нея часто, повечето пъти едрогабаритни. За мен ми е достатъчна. Дори и чисто нова кола да имам, пак ще се изсера на нея и след две години ще е пълна кочина.
                          Да се опита някой да ме убеди, че Нов логан, Сандеро, Шкода фОбия, Шевролет авео , еле пък лада, ще устиска на този бой... Съмнявам се. Който от посочените боклуци издържи Русе-Силистра-Русе за час и половина, ама ме съмнява.
                          На сърбела майката му е чесането.
                          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Карам 17 годишна Ска,ма карам не си играя,най-голямата Якима на тавана и се товари като муле.За 6 години ми изчезнаха дьлгите фарове ония ден,копчето е ма ме мързи да го сменям,имам го в кашона с частите,купена за 5 или на година ми излиза колко на месец нова,колата я знае и модератор на форума както и малко членове.

убий ме пари за нова не давам па и 5 метрови нови не са по 30-40 бона,а си говорим за пари вече,не са 15-20.

Ако имам едни и напълно излишни 50 и горница и други 2 резервни мога да се замисля ма па чак 50 излишни не ми се дават
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                              Най-евтиния нов автомобил, с неизмислен бензинов двигател, със залитане към офроуд външен вид е Лада Калина Крос 16. С удоволствие бих подкарал такава вместо дачия с еднолитров турбомотор.
                              Брав мазохист! Съвсем изтрещяхте бре хора! Даже един си пазел предния мост на москвича...

Явно темата е "мога ли да си позволя нов автомобил". И който не може , казва, че не му трябва. Аз мога да скоча повече от Стефка Костадинова ама не искам!
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                                Явно темата е "мога ли да си позволя нов автомобил". И който не може , казва, че не му трябва. Аз мога да скоча повече от Стефка Костадинова ама не искам!
                                Русев, ти си бъкан с някакви втора употреба МПС-та. Защо ги купуваш, а не си вземеш а н а л о з и т е им от магазина?
                                Щото... няма, нали?
                                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X