Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на високо комби.Гранд чероки,субару или....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на високо комби.Гранд чероки,субару или....

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
    Моя съвет - четириврата Кия на газ - чудесно в бюджета - удобен за път а си е и джипка от където и да е погледнеш....
    С една единствена разлика - грам не кефи... Скука, скука и пак скука... Иначе става с малко препипване на конструкцията. А и друго - Парт Тайм...
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Цяяялата тема, така поставените изходни условия е ... кон за кокошка.

Моя съвет - четириврата Кия на газ - чудесно в бюджета - удобен за път а си е и джипка от където и да е погледнеш....
      Успех!
      И аз така мисля.

Коментар

Цяяялата тема, така поставените изходни условия е ... кон за кокошка.
        1. Форестър Турбо няма с бавни - как на един не му направи впечатление тоз факт.
        Сигурно защото авторът на темата не търси джип за офроуд. Я прочети пак заглавието.

...четириврата Кия ... джипка от където и да е погледнеш....
        Наличието на бавни на Kia Sportage не я прави "джипка", откъдето и да я погледнеш.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Субару 2:0 атмосферен си е съвсем достатъчно мощен. Много приятен за управление и пътуване. Не изморява. Движи се спокойно и сигурно с високи скорости , като лек автомобил.
          Тези с ръчка имат междинен диференциал, който се блокира с виско съединител при разлика в оборотите на двата изходни вала. 125 атмосферни коня + бавни с коеф. 1,47 са повече мощност към колелата от 170 с турбо, но и в двата варианта недостиг на мощност не се чувства, освен при необходимост от рязко ускорение, където турбото си е турбо. На черно вози отлично. Смяната на съединител може и да излезе по-евтино, ако се накове стария, като в моя случай съм минал над 90 хиляди км. Почти всички Форестери са на газ и малко на метан, специфични проблеми не знам да имат колегите(аз си карам на бензин). Празен Форестер тежи 1370 кг, голямо предимство. Разход приличен 7-8/10-12 извънградско/градско.
          Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение

Наличието на бавни на Kia Sportage не я прави "джипка", откъдето и да я погледнеш.
            И какво толкова и липсва, та да е жипка?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              И какво толкова и липсва, та да е жипка?
              Паркетник, пък бил той и с рама, не го прави "джип от където и да го погледнеш". Обърни внимание на удебеления текст.
              Гранда и той влиза в категория SUV.

Коментар

Паркетник, пък бил той и с рама, не го прави "джип от където и да го погледнеш". Обърни внимание на удебеления текст.
                Гранда и той влиза в категория SUV.
                Тоест, трябва да е ръбат и грозен, за да е джип?

Коментар

Наличието на бавни на Kia Sportage не я прави "джипка", откъдето и да я погледнеш.[/QUOTE]

Ма въобще не ми се спори.....
                  Квото и да кажа - имаш си мнение, аз пък имам своето.
                  По този казус - отговора ми е това.
                  И да, сигурно е скучна, каране само....
                  Поздрави!
                  VITARA, SAMURAI
                  FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                  RENAULT ESPACE QUADRA
                  ...и едно сивикче за града...

Коментар

Тоест, трябва да е ръбат и грозен, за да е джип?
                    Аз ти казах да четеш удебеления шрифт, ама ти не искаш. Какви са му диференциалите на тоя супер джип? Какво му е окачването? Какви блокажи могат да му се монтират? Какви защити на картера и мостовете могат да му се сложат? Тея мостове колко могат да издържат?

Ма въобще не ми се спори.....
                    Квото и да кажа - имаш си мнение, аз пък имам своето.
                    Аз споря само и единствено за израза. Има много гледни точки, от които ако я погледнеш си остава паркетник... виж по-горе.

Коментар

Аз ти казах да четеш удебеления шрифт, ама ти не искаш. Какви са му диференциалите на тоя супер джип? Какво му е окачването? Какви блокажи могат да му се монтират? Какви защити на картера и мостовете могат да му се сложат? Тея мостове колко могат да издържат?

Излагаш се! Нали темата е за високо комби?
                      А как може да се наджипи - питай Ninja1 Сотир. Потърси....

Коментар

Да се включа и аз в темата да не излезе,че съм я оставил.Парт тайм машини за сега не съм разглеждал като алтернатива.Затова и джипове като фронтера и спортидж който влизат добре в бюджета не бяха засегнати.Идеята на машината която ще се закупува е да бъде високо семейно комби.В тази идея влизат доста машини,но фаворит като цяло ми бяха най-горните в заглавието.Поне аз досега в темата видях,че парите не стигат нито за турбо форестър нито за гранд.Лошо,но факт.
                        Значи минаваме на края на заглавието на темата "или".
                        Машината дето ще се купува трябва да е бензинова и с гас(или ще се сложи в последствие).
                        Колегите до сега споменаха ЦРВ,Санта фе,спортидж и от мен фронтера както и субару фори 2.0.
                        Спортиджа да ме прощават собствениците на тези джипове,но на мен лично ми е грозен.Може да е чудесен като джип и т.н.,но точно както и гранд WJ и тая машина у нас няма как да влезе.Нищо лично просто не е моята джипка.
                        От тук на там остават другите избори както и нови,ако има такива който бихте добави и стават за исканото от мен приложение.
                        Много благодаря и за всеки един коментар до тук в темата.Тя се надявам да помогне в избора не само на мен,но и на други избиращи като мен.
                        Няма страшно в умирачката...
                        Страшното е да си жив!...

Коментар

Излагаш се! Нали темата е за високо комби?
                          Ми тогава къде се буташ с твоя джип? Карай си го там и не се обаждай.

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                          Колегите до сега споменаха ЦРВ...
                          Аз бидейки бивш собственик на такъв и понастоящем каран от баща ми вече повече от 5 години съм си върл поддръжник. Само гледай да е след 1998г - 148 кс - не само, че е оправена мощността при ниските обороти, ами и гори мааааалко по-малко. Цената е същата.

Коментар

Ми тогава къде се буташ с твоя джип? Карай си го там и не се обаждай.

.
                            Споко, бре! Къде видя да се бутам?

п.с. Нещо кисел ми се виждаш. Що така?

Коментар

Споко, бре! Къде видя да се бутам?

п.с. Нещо кисел ми се виждаш. Що така?
                              Защото започваш да защитаваш тезата колко баш джип е Кията, пък после казваш, че темата била за високо комби. Не се връзвай. Кията си е баш на място и няколко пъти се опитах да ти обясня, че не оспорвам термина "джип", а това, че е джип "откъдето и да го погледнеш". Живи и здрави!

Коментар

Ами като се търси комби, Аутбек , Пасат , Ауди , даже и Ситроена става висок
                                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X