Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на високо комби.Гранд чероки,субару или....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на високо комби.Гранд чероки,субару или....

Първоначално публикуван от lllusion Преглед на мнение
    В момента сме с разход 18-19/100 бензин, така че не съм сигурна, че разхода на гранда на газ ще е по-страшен. По-скоро ме притесняват проблемите с мотора и скоростите, които май правят.
    Обмислихме и по-нов модел и гаранционни, но разберете ме след 2 години ще сме навъртяли гаранционните километри, щастието ще свърши и проблемите ще започнат, а не сме богати, че да си купуваме нова кола през 2 години. Затова търсим нещо старо и здраво.
    Може да вземете нещо супер хвалено тук(като toyota land cruser - между другото разгледайте темите за дюзите, че едва ли не се сменяли с горивният филтър), а да се окаже, че сте го купили от някой на принципа "абе тея са желензи бе бате - 5 год. нищо не се е налагало да правя!". А може и да вземете нещо супер оплювано като дизелов ZJ 2.5, и да си го карате безгрижно години, както не рядко съм забелязвал. С кола втора ръка е въпрос на състояние и късмет. Няма марки и модели(може би само crv-то прави изключение). Гледайте предишният собственик, що за човек е. Най-добре някой педант
    WG 2.7 CRD

Коментар

... щастието ще свърши и проблемите ще започнат...
      Е вие така, или иначе сте се ориентирали към кола със свършило щастие и започнали проблеми...
      Защото 15-20год. автомобил, които ще се кара по 4-5хил.км/месец и да не иска своите харчове едва ли има (или ако съществува, едва ли ще ви се падне точно на вас)...
      При толкова каране мисля че е по-разумно нещо по-ново с относително по-нисък разход. Или в краен случай нещо доказало се и с разумни разходи... (примерно ЦРВ; Форестър; защо не и Спортидж, Терано, ама чак пък 4 и повече литра, при това за малко пари... )

Коментар

В момента сме с разход 18-19/100 бензин, така че не съм сигурна, че разхода на гранда на газ ще е по-страшен.
        На какво МПС е този разход?
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Аз бих предложил Киа Соренто, според мен достатъчно проходимо и сравнително комфортно за возене извън града.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            На какво МПС е този разход?
            BMW E36 328i '96 комби автоматик. Преди две години и половина взета за 5000лв и изкара първите 70к километра само със смени на консумативите, просто последните месеци започнаха едно по едно да се чупят нещата и след смяна на мотор, сонди,клапани, датчици и други неща за по над 100лв на брой, не можем да смогнем да ги правим и пак е пред блока с някакъв проблем, а както разбирате си ползваме колата активно.

Коментар

BMW E36 328i '96 комби автоматик. Преди две години и половина взета за 5000лв и изкара първите 70к километра само със смени на консумативите, просто последните месеци започнаха едно по едно да се чупят нещата и след смяна на мотор, сонди,клапани, датчици и други неща за по над 100лв на брой, не можем да смогнем да ги правим и пак е пред блока с някакъв проблем, а както разбирате си ползваме колата активно.
              На тия коли,където ги гледаш ще се чупят същите неща,ама няма да са над 100лв,а ще са над 500,да не кажа и по-лоши числа.Подкрепям мнението на колегите,че за такива годишни километри трябва нова или кола с някаква остатъчна гаранция.Друг вариант-взимаш нещо старо и му правиш пълна реставрация,т.е. изпреварващ ремонт на всички основни агрегати.При всички положения посочения бюджет не отговаря на изискванията.

Коментар

Първоначално публикуван от denet Преглед на мнение
                На тия коли,където ги гледаш ще се чупят същите неща,ама няма да са над 100лв,а ще са над 500,да не кажа и по-лоши числа.Подкрепям мнението на колегите,че за такива годишни километри трябва нова или кола с някаква остатъчна гаранция.Друг вариант-взимаш нещо старо и му правиш пълна реставрация,т.е. изпреварващ ремонт на всички основни агрегати.При всички положения посочения бюджет не отговаря на изискванията.
                Казвай част по част, да те оборваме с цитати от "РоЦкауто.Цом". Имам две подобни в подписа, малко по-млади, частите са поне 1/2 (с вкл. митнически такси, ДДС и доставка) на цената на беемвейските, да не говорим, че не съм сменял още но съм проверявал цените, щото и мен така ме наплашиха. На бензинов хамерикански двигател-кютук, технология 1942-1964 г. няма какво толкова да му се счупи.
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Скачай в един фокус на газ - след БМВ-то ще ти се види супер... Колегата го игра тоя филм с БМВ за 7000лв и 3000лв ремонти за 6 месеца Сега е с фокус за 4000 и вече забрави адреса на сервиза
                  Не че имам нещо против Гранд Чероки, но идеята му не е да се кара по 150-200км на ден след като е навършил пълнолетие...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Не искам да се заяждам изобщо (наистина), но не мога да си отговоря как бихте могли да понесете разход 18-19 бензин и същевременно да търсите кола за около 5к - доколкото съм разбрал.
                    При такъв пробег на месец и подобна сума за кола, мисля ще трябва да разчитате изцяло на късмета. И все пак аз лично бих се пробвал с шкода Октавия 1.9 -90к.с. В сравнение на 328i ще е направо мъртвец, но поне багажника е по-голям.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Казвай част по част, да те оборваме с цитати от "РоЦкауто.Цом". Имам две подобни в подписа, малко по-млади, частите са поне 1/2 (с вкл. митнически такси, ДДС и доставка) на цената на беемвейските, да не говорим, че не съм сменял още но съм проверявал цените, щото и мен така ме наплашиха. На бензинов хамерикански двигател-кютук, технология 1942-1964 г. няма какво толкова да му се счупи.
                      За Рок-ауто хич няма да спорим за ценит-знам ги(имал съм ZJ 4.0 и WJ 4.7),само,че не споменаваш фактора време за доставка-аз нямам 10 коли за да чакам по 2-3 седмици за някой чарколяк.Другото специфично от този сайт е ,че нямам време да чакам групови поръчки(когато транспорта е оферта),а при индивидуална поръчка вече доставката е на друга цена.И трето-не заблуждавай,че твойте са "малко-по млади"-ако на 2 поколения му викаш малко(за Гранда).Ако мислиш,че има марка кола на около 20г.,която ще издържа по60-70 000км.яздене на година без сериозни инвестиции ,при това ще струва 5000лв.-казвай я та да взема и аз преди да са свършили
                      Последно редактирано от denet; 07-01-16, 15:32.

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                        Не искам да се заяждам изобщо (наистина), но не мога да си отговоря как бихте могли да понесете разход 18-19 бензин и същевременно да търсите кола за около 5к - доколкото съм разбрал.
                        При такъв пробег на месец и подобна сума за кола, мисля ще трябва да разчитате изцяло на късмета. И все пак аз лично бих се пробвал с шкода Октавия 1.9 -90к.с. В сравнение на 328i ще е направо мъртвец, но поне багажника е по-голям.
                        Е то нищо чудно няма, аз навремето имах Мондео купено за 2 бона, а харчеше поне 15-16/100 бензин в София градско......минимум, защото все се караше студено-къси разстояния, братче. Но едно е всеки месец да отделяш малко повече за гориво-100, 200 все ще ги намериш отгоре, а друго е да даваш пари на куп и 10 000 и 5 000 не е все тая.
                        SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          Скачай в един фокус на газ - след БМВ-то ще ти се види супер...
                          В момента, в който някой фокус влезе в класа на бмв-то, скачам без да се замисля. Готова бях да жертвам лукса на най-ниския клас бмв за джип или нещо по-проходимо от бмв-то, но за лека кола - няма как да стане.

Вижте, мен разхода явно не ме притеснява, плюс това проблема до някъде се решава с една газова. Но исках нещо здраво и по-старо точно с идеята да е по-качествено от новите автомобили. Пределно ясно ми е на толкова километри, че ще изскачат проблеми, но... ако ми кажете, че няма вариант за джип или високо комби, който да държи на повече километри, ще затворя форума и ще се регистрирам в рено клио форума... Писах в темата на Дени с идеята, че имам същото търсене за малко пари отгоре и разбирам, че ще е трудно да се намери нещо, на което да се разчита по-сериозно.

Извода: Налей още малко пари в бмв-то и си го карай с удоволствие. Благодаря все пак за конструктивните мнения!

ПС: Дени, като намериш возилото, се обади да почерпиш.

Коментар

Има и производители които нямат лимит на километрите
                            Например
                            Hyundai

Коментар

Това с "налей още малко пари и си го карай с кеф", вече няма как да се случи. От тук насетне ще се изисква все по-голям диаметър на пълнещата тръба! Това го казвам като бивш собственик на две Е30. То верно, че кеф цена няма, но чак пък толкова... В крайна сметка или се върти бизнес, или се поддържа кух имидж на "баровец". Двете неща едновременно за без пари не стават. И за да не съм пълен спамер, бих предложил да се потърси Волво 940 комби или МБ 124 Т . Може и да са малко по-здрави от БМВ-то!
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Доколкото разбрах, колежката няма как да се качи от БМВ 528 на нещо от по нисък клас. Тоест, търси се 4х4 от премиум марките, което за тоя бюджет е проблем.
                                Донякъде МБ 163 320 може да влезе в тоя бюджет. Джипа е здрав, и ако е до 200-250 х.км няма да създава сериозни проблеми, но возията му е много зле в сравнение с бавареца.
                                Първите модели Х5 и Туарег са много по добре в това отношение, но и цените са по високи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X