Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на високо комби.Гранд чероки,субару или....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на високо комби.Гранд чероки,субару или....

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
    Ммм...ако е Фори турбо- нека е автомат. Парите след купуването лесно могат да отидат още 4 хиляди нагоре ако не си гледал, само задни амове и турбина са 1000 евро..газификацията е скъпо начинание на тоя мотор и малко се справят с нея..иначе вървене, демараж и проходимост- предоволно ! Разход- 20+ градско..
    Само да реплекирам, ДаниКато бивш собственик на два Форестъра турбо от 1-та генерация държа да подчертая, че няма абсолютно никакъв проблем за газификация, както и последващи проблеми от същата. Тук не става въпрос за газификация на 3.0 шестак, нали Мога да дам телефоните на двама майстори-газаджии, газафицирали доста Форестъри-турбо за коментар по темата. А и не съм чувал за заминало турбо на Форестър...
    А иначе по темата - Джийп или Субару - не съм притежавал или карал Джийп и не мога да правя сравнение, но съм твърдо "за" Форко от личен опит. Здрава, непрентициозна, висока машина с некосмическа поддръжка, изключая съеднителя - 700лв., ангренажен комплект - 600-700лв. и задни самонивелиращи се амове - по 700лв./бр. (спасението е смяна на амовете с обикновени такива+пружини=300лв. за бр.). Трябва единствено колата да се огледа в правилния сервиз и ще се спестят доста пари. Не се сещам да има нещо отчетливо слабо звено при Форко, за което трябва да се внимава специално.
    Разход над 14 градско и 9-10 извънградско не съм качвал. За предпочитане е ръчката - истинско 4Х4. Успех!
    Последно редактирано от zlost; 03-01-16, 09:45.

Коментар

Нека попрочете човека подробна споделена информация в едноименния форум относно Форестъра, а след това да решава. А пазара освен , че е беден откъм Грандове, беден е и откъм читави Форестъри. Все повече търговците купуват и продават тотални, възможно най-евтини скрапове, с доста проблеми. Да се гледа с 4 очи при избора !
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от zlost Преглед на мнение
        ...държа да подчертая, че няма абсолютно никакъв проблем за газификация...
        А като се вземе предвид и цената на газовата за V8 при този бюджет...
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Мдам.И на мен ми се вижда все по-тънък бюджета за гранд и затова и съм добавил в списъка форестъра като добра алтернатива.Ако гранда е без газ и се закупи за 5к лева да кажем ще се наложи да се дадат още 2к лева за гас.От там 1к за обслужване и 1.2 поне за гуми.И това ако машината е в ред.И отидохме на 9к лева което не е добре.
          Обаче както и сондата каза пазара е беден и за двата типа автомобили.Абе труден ще е избора за тия пари.
          Няма страшно в умирачката...
          Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
            Ако Форестър 2.0 харчи 20+ газ, аз моя 5.9 ще го черпя и уиски, че той толкова го докарва.
            Владо, черпи го разбира се При големите мотори, особено атмосферни, разхода далеч не е правопорционален на кубатурата спрямо малките. Примери много..Да речем моя Аутбек беше 3.0 и харчеше по-малко от турбо-Форестърите на няколко познати. Карахме от Швейцария Гранд WJ 4.7 HO 258 коня и изхарчи до тук 11.5/100. Колега караше Импеза 2.0 автомат успоредно с нас и на първата бензиностанция падна голям смях- 11.5/100. Форд Екобууст 1.0 турбо, двигател на годината за незнам кой си път, бяха го настъпили журналистите за тестдрайв , при което със 150-160 км/ч беше отишъл на 15/100..Та така..
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
              Ако гранда е без газ и се закупи за 5к лева да кажем ще се наложи да се дадат още 2к лева за гас.От там 1к за обслужване и 1.2 поне за гуми.
              1.2 за газ, Обслужване - 5-700 ако е наред. Гуми - както дойде, нови и за под 1.0 се намират на отстъпки прИмоции, втора ръка както се спазариш с колегите. Въпроса е че няма да е наред почти сигурно.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от sdg Преглед на мнение
                Фултайм е; разпределението на въртящия момент между предния и задния мост при ръчна скоростна кутия е 50/50, а при автоматична е променлив и обикновено е 60/40 в полза на предния мост.
                Не че ми се спори, но не е. 90/10 е стандартно през муфа. Това си е типичен On Demand. 60/40 е със блокирана муфа, което е само при боксуване и изправна муфа.
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                  ... раздатка истински фултайм 50/50 и готиното поне за мен е че и на бавни остава такава....
                  Първоначално публикуван от sdg Преглед на мнение
                  Фултайм е; разпределението на въртящия момент между предния и задния мост при ръчна скоростна кутия е 50/50, а при автоматична е променлив и обикновено е 60/40 в полза на предния мост.
                  Аз като невежа, да попитам кое в един фултайм разпределя въртящия момент 50/50 преден- заден мост, ако няма заключване на централен диференциал, което вече не е фултайм.
                  Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                  SSang Yong Kyron 2.0xdi
                  Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

И на мен ми е интересно как се получава това разпределение?
                    Според мен то си е 100% на преден мост и 100% на заден. Варират само оборотите.
                    Това при фултайм с отворен централен диференциал.
                    Когато се намесят електроники и муфи е различно, но при класически фултайм?
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
                      Аз като невежа, да попитам кое в един фултайм разпределя въртящия момент 50/50 преден- заден мост, ако няма заключване на централен диференциал, което вече не е фултайм.
                      Симетричен междуосев диференциал, разпределя момента 50/50. А блокиран такъв, не разпределя нищо, просто предава целия момент и към двата моста едновременно и този от тях който има сцепление задвижва машината, ползвайки и до 100% от задвижващия въртящ момент.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                        Не че ми се спори, но не е. 90/10 е стандартно през муфа. Това си е типичен On Demand. 60/40 е със блокирана муфа, което е само при боксуване и изправна муфа.
                        Няма проблеми със спора, стига в него да се роди истината. Аз чета тук: http://www.subaru-global.com/tec_awd.html. Там пише, измежду другите неща:

Active torque split AWD
                        An AWD system developed exclusively for 4-speed automatic transmission, E-4AT (with manual mode) and Lineartronic models to maximise the reliable driving performance of AWD models under any driving conditions. The Lineartronic CVT (Continuous Variable Transmission) uses a chain instead of a belt—allowing a greater span of overall ratios for improved performance and efficiency as well as a faster response to throttle input. The active torque-split AWD system usually distributes torque 60:40 front and rear, however sensors constantly monitor the vehicle's condition in areas such as changes in grip of the front and rear tyres or vehicle speed. The electronically controlled MP-T (Multi Plate Transfer) adjusts torque distribution to the front and rear tyres in real-time to suit driving conditions, as well as the transmission and driver inputs. This further increases the stability of the AWD system to deliver a safe and agile driving experience.
                        Ето тук, пък, позовавайки се на "Форестър форума", пише, че преди SH поколението (т.е. преди 2009-та моделна година), е 90/10 до 1995-та и 80/20 от 1996-та: http://www.awdwiki.com/en/subaru/ ; за съжаление, не мога да намеря официален документ от Субару или Фуджи за по-старите поколения Форестър.

Оттам нататък, дали multi-plate clutch (многодисков съединител) е другото име на муфа, не знам. Дали 1%, 10% или 40% е "on-demand", защото не е 50/50, или не е "on-demand", защото е по-голямо от 0%, съвсем . Почти седем години карах SH Форестър (2009-та моделна година), не съм усетил да съм с предно или "on demand". За по-старите модели, не съм карал и не знам как се държат.

Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                          Симетричен междуосев диференциал, разпределя момента 50/50. А блокиран такъв, не разпределя нищо, просто предава целия момент и към двата моста едновременно и този от тях който има сцепление задвижва машината, ползвайки и до 100% от задвижващия въртящ момент.
                          А, какво става с този неблокиран симетричен междуосев диференциал, когато едно от четирите колела е във въздуха или на лед? Къде отиват останалите 50% въртящ момент и как излиза колата от такава ситуация?
                          Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                          SSang Yong Kyron 2.0xdi
                          Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

А, какво става с този неблокиран симетричен междуосев диференциал, когато едно от четирите колела е във въздуха или на лед? Къде отиват останалите 50% въртящ момент и как излиза колата от такава ситуация?
                            Не знам какво става с процентите,но си оставаш до там,карал съм Нива дълги години и в такава ситуация,ако не блокираш раздатката буксуваш с едно от четирите и то с това,което е във въздуха,и на мен ми е интересно тогава къде по колко процента въртящ момент отиват.
                            Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                            Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                            Враца

Коментар

тогава се намесва ЛСД–то

Коментар

Предполагам че Субаруто има някакъв тип тракшън контрол който удря спирачката на колелетата най малко зацепени. Това не е Нива все пак
                                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                                VW Golf VI variant
                                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X