Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на малолитражка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на малолитражка

Поздрави Сонда! Оказва се , че петък и неделя съм дежурен, няма да имам време да отида да я видя.Тая обява малко ме съмнява, цената е прекалено хубава. Понякога умишлено си крият номерата , за да не ги притесняват разни идиоти. Правиш първия контакт чрез мейл и ако собственика реши ти праща телефонен номер и номера на колата , за да я провериш и да може да се свържите. При тази цена , най вероятно не е продадена в Швеция, а ако е внос, не можеш да вярваш на километри и история на колата. Ще видим, нямам бърза работа, боклуки балено е с минат преглед за една година напред, платена застраховка и данък за също толкова. Субаруто му оправих ауспуха за който бях споделил , че не ми допадна като конструкция, сега трябва и преглед да мине, надявам се безгрижно.

Коментар

Тедо , яриса 1.0 е наистина мноого зле , а натоварен с 5 човека....

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
        Тедо , яриса 1.0 е наистина мноого зле , а натоварен с 5 човека....
        за 1,33 говорех... ама в страната на SAAB, да говоря за малолитражки - хич не ми е лесно...

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
          Поздрави Сонда! Оказва се , че петък и неделя съм дежурен, няма да имам време да отида да я видя.Тая обява малко ме съмнява, цената е прекалено хубава. Понякога умишлено си крият номерата , за да не ги притесняват разни идиоти. Правиш първия контакт чрез мейл и ако собственика реши ти праща телефонен номер и номера на колата , за да я провериш и да може да се свържите. При тази цена , най вероятно не е продадена в Швеция, а ако е внос, не можеш да вярваш на километри и история на колата. Ще видим, нямам бърза работа, боклуки балено е с минат преглед за една година напред, платена застраховка и данък за също толкова. Субаруто му оправих ауспуха за който бях споделил , че не ми допадна като конструкция, сега трябва и преглед да мине, надявам се безгрижно.
          Абе пиши на шведа един мейл, пък то ще покаже...
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Колега kikimora, разхода, за който говоря е съвсем реалистичен и лично засечен от мен нееднократно. Предполагам горивото в Швеция е по-качествено от това в България, така че може да се очаква понижаване на разхода в някакви граници.
            Като изключим яриса с 1.0 двигател, аз лично не съм постигал разход на бензинова кола под 10/100 в София, дори и на 1.4/75к.с.
            Иначе съм карал в Португалия, Франция, Испания и смятам, че кола 70-80к.с. би била абсолютно достатъчна за превозване на разстояния до 500км на ден, имайки в предвид добре развитата инфраструктура. Тук лично на мен би ми било доста неприятно да пътувам с такава кола на двулентов път, камо ли от София до Русе или Варна. Когато пътуваме по работа обикновенно гледаме да сме максимално ефективни и стегнати, а не излишно напрегнати от шофирането. При теб незнам как е!
            Това, че не взехме яриса с 1.33, се обуславя от това, че тази кола се ползва за гардска и за по-къси разстояния из страната. За твоите изисквания обаче може да е по-подходящ 1.33.

Коментар

Първоначално публикуван от noname12
              Като изключим яриса с 1.0 двигател, аз лично не съм постигал разход на бензинова кола под 10/100 в София, дори и на 1.4/75к.с.
              Моята Мазда 323Ф, 2003, 1.3, 73к.с., ръчка дава 8-8.3 градско в Сф с климатик Многократно проверено

Коментар

Привет пичове!
                Темата не е за разхода , той е на едно от последните места по значение. Важно е надеждност, обслужваемост- колкото по - рядко ми напомня за себе си с непредвидени ремонти , толкова по- добре!
                Ако някой има наум някой друг надежден модел и марка моля да сподели!

Коментар

Не знам какви са ви екологичните данъци в Sverige-а, обаче... и тук все повече се затягат...
                  за това почнах да се интересувам от хибридите - не само от любопитство към новите технилогии
                  (хибрида на Yaris не е въобще толкова скъп и има перфектен автоматик - направи си едно пробно каране и пак ще си говорим,
                  за следващия модел спорт хибрид комби Аuris - нямам дори една забележка (макар, че и Yaris-a очудващо не ми е тясен !!!) - при по-големия брат вече говорим за цени от 22-24 бона като нова). 2-ра употреба или 1 jahresauto още няма.
                  Не бях фен на Тойота - смятах ги за масовки, стандартни кубчета и т.н. обаче... нямаш грижи бе, просто нямаш грижи... майната им на статистиките, макар, че например DEKRA въобще не са за подценяване, ама където и да погледнеш само: надеждност-надеждност-надежност... сега от 1 месец не слизам от този Yaris - не е мой, ама аз го карам всеки ден - 1500 км му навъртях - е... 5 на 100 средно... на 2 г, на 20 000 км е, ами той мирише още на нов - 40% под новата цена, имаше и 3 г-ни на 30 000 км, с всички екстри, за които се сещаш...
                  Има и нещо друго, което не знам при вас как е... Regional clas - това са таксите по провинции и общини... И другото е typ clas-а... кои модели са рискови и колко - според някакви си техни статистики...
                  (има много интересни примери за разлика от BMW 3,5 -та например - SAAB 95 - 250 к.с. е почти като малолитражките като застраховки и данъци )
                  Последно редактирано от ivied; 09-01-14, 11:42.

Коментар

ivied нали с това започнах и аз - да взема една новичка /на малко км/ малолитражка-автомат и въобще да не се занимава... Ще се счупи нещо някога, но кога и какво... Докато се случи, ще си караш безгрижно, ако и когато се повреди, тогава го умуваш! Аз повече от година напред не ги мисля колите... поне евтините - затова и не се изхвърлям на скъпи /за мен скъпо е над 20 000лв.../
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Нова кола , от магазина , нямам намерение да купувам- чак толкова забогатял не се усещам.
                      3-5 годишна- да .
                      Иво, в Швеция няма такива намаления по застраховки и данъци. Ако се води че е екологична кола - зависи основно от СО-то което изхвърля според производителя, може да е с данък от 40 евро до към 100 евро-за примерно волво V70 2.4 атомсферен 140 коня, с фабричен метан. Тези "еко" автомобили , се ползват с примерно безплатно паркиране в центъра на града - но не във всички градове и този плюс , като че ли е на път да се премахне и категорично не важи в Явле където живея.
                      Цената на метана е много по- висока от в Бг, около 10% е по - евтино от колкото на бензин+ проблемаът , че не съм сигурен , че има кой да я поправи метановата при евентуален проблем, трябва да ходя до Стокхолм. Друг вариант е еко дизел с партикуларни филтри и т.н. или бензинка произведена за А86 т.е спирт. Тия спиртните са доста разпространени , обаче отново сметката не излиза , въпреки по - ниския данък/не кой зане колко по- нисък/. Еко дизел не ми е по сърце. Така че бензинка, данъка е поносим , разлика в застраховките еко или неекологична - няма. Даже е изгодно ако имаш над 30 годишен дизелак- води се ветеран-сиреч ретро, данъка е символичен, застраховките са много смешни и минаваш на преглед на 2 години веднъж-готино а?
                      Другата добра новина за всички фенове на направи си сам е че можеш да си сглобиш кола от квото и да е и ако отговаря на шведските изисквания за движение по пътищата може да си я регистрираш и караш!

Коментар

e, за 10 % няма смисъл, колко е бензина в Швеция ? (предполагам е по-скъп)
                        - тука е 1,50 Евро, а газта - 0,73 и я има нявсякъде вече,
                        метана e по средата, по-рядко се среща, a, и на мен не ми харесва,
                        колата е осезателно по-мудна за разлика от LPG- то...
                        не говорех за нови, вкл. хибриди - а за 2-3 годишни, сервизирани, с гаранция -
                        вкл. за Auris Хибрид (само комбито е ново)... Toyota Yaris Hybrid 1.5 VVT-i Life , е даже с 1,5 двигател...
                        новите са намират най-евтино и за 15 бона...
                        на 1-2 години и на малко км. пак са 13-14... защо ли?!

P.S. (за малолитражките) само на тези, които са ми симпатични препоръчвам Тойота,
                        на тези – които не са особено – френските,
                        на тези, които са ми безразлични Фиеста, Поло или Корса...
                        Последно редактирано от ivied; 09-01-14, 22:39.

Коментар

ето тук погледнах за сравнение:
                          http://www.autohaus24.de/neuwagen-ka...2;dc=5;tl=Life
                          Последно редактирано от ivied; 09-01-14, 22:37.

Коментар

малки коли до 4000 евро - TUV - топ 10
                            1. Mazda 2 (2003-2007 един вид Форд Фиеста)
                            2. Toyota Yaris (1999-2005)
                            3. Honda Jazz - (2002-2008 проблеми предимно с корозията)
                            4. Opel Agila (2000-2007)
                            5. Citroen C1
                            6. Ford Fiesta (2001-2008
                            7. Mitsubishi Colt (от 2004)
                            8. Audi 2 (2000-2005)
                            9. Hyndai Getz (2002-2009)
                            10. Renault Clio (2005-2013)

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                              малки коли до 4000 евро - TUV - топ 10
                              1. Mazda 2 (2003-2007 един вид Форд Фиеста)
                              Новия модел на Демио, нищо общо с Фиеста. Фюжан е копието на Маздата от форд.
                              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                              Телефон - в профила!

Коментар

Признавам , че мазда отдавна е извън полезрението ми след като форд налага ритъмът на танците при тях. От старите мазди , особено 626 имам много добро впечатление. От любопитство погледнах да видя за какво има реч - в цяла швеция 10 броя демио , най новата 2000 г производство-отпада.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X