Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на малолитражка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на малолитражка

...

Коментар

Мисля, че Сузуки Суифт 4х4 не е лош вариант за посочените условия и изисквания.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Мисля, че Сузуки Суифт 4х4 не е лош вариант за посочените условия и изисквания.
        Трошат вискомуфи !
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Добре де - аз не разбирам нуждата да е малоритражка - ако я караш 4000 км. на година и голямата харчи (примерно) 3 на 100 повече - имаш едни 120 литра годишно повече.
          Ако 120 литра гориво си заслужават жертвата на комфорта - ти си знаеш...
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Понеже и аз сега съм в режим търсене на малка количка по сходни с колегата критерии и нужди, ще взема да споделя какъв извод си направих след близо месец гледане и четене - ще взимам Форд Ка . Пасва ми идеално на заложените параметри Първо и най важно - жената се влюби в нея. Второ - евтина поддръжка (надявам се да е така ) . Сравнително надеждна . Развита сервизна мрежа (в Швеция не знам колко е развита) и т.н. Из нета има доста потребителски ревюта от сорта на:
            Summary:
            Very reliable, starts every time, CUTE and QUIRKY! Lovely car
            Faults:
            No faults has run well since bought.

General Comments:
            It is a very cute car, has many quirky features within the car.
            Mirrors are quite small, creating a larger blind spot, however they are easy to adapt to.
            Starts every time, and has a quiet motor.
            Perfect for a learner or P plater, as it is quite hard to stall.
            The cabin is quite small; tall people will possibly hit their head in the front seats.

Успех колега

Коментар

Ок Джамбазов, схаванах идеята!
              Марто, със сузуки приключвам , след бъдещата раздяла с второто ми балено. Има маса неща с които не съм съгласен . Вярно в сравнение с пежо са по- добре , ама..Единственото на сузуки, което във бъдеще мога да притежавам е самурай, джимни или витара-за удоволствие, а не да разчитам на него. Просто всички екземпляри тук на пазара са много изгнили , а пазара е малък , примерно в Бг е 10 х по - голям. Въобще сузуки не е долюбвана марка тук, части има , цените са по - високи или същите като за субару. В града 4х4 не ми трябва, а и вече имам повдигнато комби 4х4.
              PinMaster, това дето бих взел ако не е малолитражка ще е импреса, е тя не че е многолитрова , ама няма да гори само 3 литра отгоре. Даже вчера излезе една обява и ми потекоха лигите, добре , че имахме гости следобед , иначе можеше вече да съм я взел. Има доста голяма разлика в данъците и застраховките, та затова. Освен това поведението на яриса е задоволително по магистрала и мъчение беше високите обороти на 1.0 мотора , няма душа горкия, а не самото купе. С 1.3 се надявам да е достатъчно, а и за магистрала има какво да се кара.
              Янакиев, благодаря за идеята, но форд за мен проключва някъде в далечното минало след форд сиера.
              Поздрави!

Коментар

Уфф , пак ме хапе петела. Ей това е импресата дето излезе вчера , на 80 хил км 2006 г , 2.0r 160 коня, обявена на около 6 хил евро, преди това беше обявена на 8 хил. В момента е много мъртъв момент , нищо не се купува.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3932217404.jpg
Прегледи:1
Размер:60.7 КБ
ID:5551566

Регистрационния и номер не се вижда , което означава , че трябва да му звънна и да го питам какъв е , за да мога да я проверя. Ако се задържи до петък , може и да отида да я видя, че ми е малко далечко.

Коментар

Пак не разбрах - търсим нещо убито от каране или запазено?
                  При 3-4 хиляди км/годишно, за какво обслужване, какви ремонти и каква надеждност говорим? Октомври миналата година си докарах от Франкфурт 16 годишна баничарка за 200Е /вярно от познат човек беше/ - до момента 10 000км освен едно масло съм сменил (по-точно купил щото бяха се изкривили) 4 гуми, една подгревна свещ и един акумулатор... Е, правих теч на нафтовата помпа и чистих дюзите на стенд, но ти ще взимаш бензинова... Мисълта ми е, че каквото и да вземеш (що-годе читаво - минало наскоро преглед), ще ти изкара поне 2-3 години без ремонти при посочения от теб пробег... След 3 години взимаш следващата . (точка)
                  Тая била с верига, оная с незнам си какво Въобще не те интересува с какво е, ако е евтина и върви...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тедо, аз с 1.0 кубиков ярис съм брал ядове, уж запазен, ама ...... Дойде с качена газ и на 10 000км ми прогори клапан. Пък какъв е отврат за правене. Та е относително. С удоволствие ще си купувам надеждни, стари коли. Един минус имат - пуста ръжда.

Иначе по темата, другата малолитражка от която останах доволен е ПЕЖО 1007. Въпреки, че го карах до морето и обратно около 1000км, доста ми хареса като комфорт, разход 1.4нди, и устойчивост.

Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

ха-ха това пежо го има една жена от квартала - ел.затварянето на вратите е "тото 2"... Представям си го в Швеция като замръзне и натиснеш копчето

Аз нещата ги виждам така - за конкретния случай основен разход не е горивото, а застраховка, данък, технически преглед... На "малолитражките" тия неща са доста по-евтини... Прегледа (предполагам) не може да се мине с ръждясала или пушеща кола, затова - по-новичка (ако беше за БГ, вземаш първият срещнат 15-годишен ръждилник в движение и караш, докато спре обикновено 1-3г)...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Добре де ... защо приключихте Хондите с неразпространения в Швеция Джаз?!
                        Какво правим с добрия, "стар" Сивик?!
                        Не е достатъчно малък, или и той не е разпространен?!

Сивик 7-ма ген. ('01-'05) се доближава по размер на купето, и двг до Джаза, 8-ма ('06-'11) е една идея по-голям.
                        За рентабилност мисля, че няма смисъл да говорим.
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Мисля има какво да кажа, така че ето ги моите 2 стотинки:

Трябваше да ти пиша преди ден два, но нянмах никакво време.
                          Яриси ползвам два, едия е на жена ми - прединото поколение 2007г. 1.8TS -133hp с ръчнискорости, взехме я от познат, които я е купувал нова, в момента е на 80х.км, првена е в Япония, колата много радва, върви много добре, харчи между 7 и 12, съотвено извънградско и градско с доста задръстваня, честно казано съм малко разочарован от разхода, 7л се постигат с мног спокйно каране, при 140км/ч разхода е 8-9л, според това дали е стръмно и дали подържаш равномерна скорст или намаляваш и ускоряваш рязко, 180 ги прави за мигване и половина.
                          Тук е момента да кажа, че таква кола, която да не се разваля и да не прави проблеми няма или по-скоро вече няма, въпроса е по-скоро да не ти побелеят косите от проблеми. За сега сме сменили една бобина и свещи, уж я проверяват във фирмения сервиз, за сега това е.
                          Втория ярис е служебен с 1.0 двигател 12.2012г. - т.е. новия модел и също е много доволен, но понеже е почти базов няма някои екстри, които му липсват според мен, наприер задния ред седалки не са на шейна. Спира също много добре като спортния, при положение, че отзад е с барабани, приципно от колите, които съм карал когато отзад е с дискове спирането е съвсем друго по-добро. Двигателчето за сега е много добре, вече се отпуши, при магистрала поддържа скоростта, справя се добре, в града си е екстра, но пр изпреварвания, особенно на тирове се осеща, че е слаба маш увтво за несигурност, между другото тва н е пролемза нас, защото имае и други служебни коли и като сеиа в предвид, че ще имам доста изпреварваня ие натоварено, просто взимамшдгаа кола. Разхода се върти окол 6-7, 6 за извънградско с 120-130 и 7 за град, но при мноо голми задръствния и стуен старт съм стигал и 8-8.5 -ова е по-скор инцденно, София-Дупница с леко кране 4/100. Единствения недостатък, който забелязах за сега е, че като се качат 5 чвека (3-ма отзад) колата доста кляка, което при нашите пътища с дупки и абсурдни полегнали полицаи означава 100% закачане, което не е желателно щом се касае за нова и финна кола като тази.

Ако не те бърка разхода бих ти препоръчал 1.8TS, но имай в предвид, че частите ще са му по-скъпи, но ако не очакваш нещо по-сериозно няма място за притеснение. Колата е много хубава и 4 човека пътуват спокойно макр да вози малко твърдо.

Коментар

Първоначално публикуван от ianakiev Преглед на мнение
                            Понеже и аз сега съм в режим търсене на малка количка по сходни с колегата критерии и нужди, ще взема да споделя какъв извод си направих след близо месец гледане и четене - ще взимам Форд Ка . Пасва ми идеално на заложените параметри Първо и най важно - жената се влюби в нея. Второ - евтина поддръжка (надявам се да е така ) . Сравнително надеждна . Развита сервизна мрежа (в Швеция не знам колко е развита) и т.н. Из нета има доста потребителски ревюта от сорта на:
                            Summary:
                            Very reliable, starts every time, CUTE and QUIRKY! Lovely car
                            Faults:
                            No faults has run well since bought.

General Comments:
                            It is a very cute car, has many quirky features within the car.
                            Mirrors are quite small, creating a larger blind spot, however they are easy to adapt to.
                            Starts every time, and has a quiet motor.
                            Perfect for a learner or P plater, as it is quite hard to stall.
                            The cabin is quite small; tall people will possibly hit their head in the front seats.

Успех колега
                            Само не си мисли, че Ка-то харчи малко в града...ще останеш неприятно изненадан!

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                            Уфф , пак ме хапе петела. Ей това е импресата дето излезе вчера , на 80 хил км 2006 г , 2.0r 160 коня, обявена на около 6 хил евро, преди това беше обявена на 8 хил. В момента е много мъртъв момент , нищо не се купува.
                            [ATTACH=CONFIG]667814[/ATTACH]

Регистрационния и номер не се вижда , което означава , че трябва да му звънна и да го питам какъв е , за да мога да я проверя. Ако се задържи до петък , може и да отида да я видя, че ми е малко далечко.
                            Поздрави Докторе ! Това се казва попадение..нито за миг няма да съжаляваш, и няма да се вайкаш, че си сторил компромис! При реални 80 км. хиляди пробег си струва всеки цент !
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

noname, този разход дето го цитираш за ярис 1.8 , го прави / е с литър отгоре / субаруто ми дето е 3.0л. На ярис 1.0 съм постигал извънградско 15/100, много зависи как я караш. С тия 5 човека, ускорението ще е от 0-100 от Варна до Девня, а тировете се задминават само ако са спрели в отбивка, иначе чакаш да тръгнат. С леко каране 1.0 съм я докарвал на 2.7 по бордови комп , ама много лееко каране и не му вярвам на компа.
                              Тедо, тука цените за ремонтите , които не можеш да извършиш сам , са леко стряскащи. Аз не мога да заварявам. Ако някой ми настрои електрожена, с електроди "вежен", се справям добре на тънки железца. Със СО - то хич ме няма. Тук масово ползват нещо дето прилича на телчарка, ама няма газ. Е бога ми много съм зле! Миналата година се принудих да платя 350 евро за кърпене на предния мост на сузукито, човека ми е "приятел" и не ми взе нормалната сума, която би била над 500 е. Тази година , отново моста е скръб, баленото замина за почити без пари, защото иначе трябваше да платя повече , от колкото бих очаквал да получа , като я продам. Смятам , че се отървах. На това балено не ми се лягаше по земята да гледам как са мостовете, само пипнах с ръка-груба грешка. Правени и боядисани, а отдолу боята...
                              Другото балено , имаше едно леко чукане , като от големи хлабини на клапани. Като смених маслото , чукането се увеличи и повече прилича след смяната на биелен лагер. Реших все пак да си му сменя ангренажния ремък и да отрегулирам хлабините. Голямо мъчене падна. Установих , че е неправилно зацепена , почити с 15 градуса предварение на разпределителния вал. Белязах за всеки случай къде идва белега , върнах разпределителния вал, докато белега дойде на място. Заприлича съвсем на фабрична, ама само заприлича. Сбърках , че не пробвах да я запаля преди да сглобя всичко обратно- не запали. проблема е , че не можеш да завъртиш разпределителя на запалването, щото не е деоко. На другия ден наново сглобих както беше - запали си както обикновено , от 1/4 оборот. Толкова съм кибичил под тая каталяска, а не съм видял , че и катализатор няма..А тази лягах и я гледах внимателно и ръжди няма. Тя е следващата дето ще хваща пътя. В БГ бих им оправил проблемите за без пари , но не съм в Бг. Затова ще си взема още една , малко по- нова, ще си я обработя както трябва , ще и проверя всички консумативи, каквото трябва смяна и после смятам само да поддържам.
                              Добрият стар сивик на същите години , е значително с около 30% по - висока стойност при закупуване и също не се среща често. Представител в града в който живея - няма, т.е ако ми трябват части , става по - сложно.
                              Това което е рапространено е волво , сааб, тойота , волксваген. Субару се среща също относително често.
                              Благодаря за дискусията!

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                                Мисля има какво да кажа, така че ето ги моите 2 стотинки:
                                ...
                                то хубаво, ама човека ще я кара предимно градско, сам, и то в Швеция Надали ще изпреварва често ТИРове...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X