Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на малолитражка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на малолитражка

За смарта дочувам, че и частите не са скъпи? Нещо от сорта на 20лв за накладки.
    Обаче гледах на светофара на Цариградско пред "Практикер" смарт и пежо 405 се сбутаха кой кого да изпревари за обратния завой и на смарта направо му подскочи задницата... Но пък нали е от пластмаса, не остана вдлъбнатина В Швеция поне са толерантни шофьорите и не са по "Правото на по-големия"...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Виж и Хонда Джаз

Коментар

Първоначално публикуван от тахмисян /scaramouche/ Преглед на мнение
        Виж и Хонда Джаз
        Аз първо такава търсех, но при втората употреба марката е от второстепенно значение... Както се пее "Мъничка японка ще си взема..." пък как й е името не е толкова важно...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Привет на всички, гледам има активност по темата - супер!
          Семейна кола си имам Н6 аутбек с близо 250 коня и ми стига за сега. Трябва ми втора кола в дома, за да замести сегашното сузуки , от което желая да се отърва възможно най- бързо. През ръцете ми са минали три яриса с 1.0 мотора и бях адски недоволен от първите два, третия най - биваше. Като купе за отредената му задача - да вози мен или съпругата до работа и обратно, пазарене в чертите на града опеределено ме устройва. Мисля си , че дори IQ би ни устроило , но някак ме е страх от прекалено малки автомобили- от към пасивна безопастност. Гледам отлично представяне на IQ на краш тестовете , ама тестовете са едно , а реалността друго. Много се двоумя.
          На яриса 1.3 мотора с верига ли е? Интересен изглежда и нисан микра , но срещам малко противоречиви мнения относно моторите/за 1.2 оплаквания от разтеглена верига на двигателя още гаранционен, абе от говнолин ли ги правят тия вериги?
          Смарта отпад директно- двуместен е , а аз имам две деца, при евентуален сервиз по субаруто , трябва да има автомобил който да може да ни транспортира четиримата на кратки разстояния. Освен това колега който си купи смарт , сърба страхотна попара с него и му се наложи да транспортира "автомобила" до Стокхолм за да му отстранят проблема. Докато тойота имат представителство в града. Колата трябва да е атмосферна , никакви турбини. Не се чупи само това което го няма - според мен. Карал съм смарт и никак не ми допадна. Чувствам се като в играчка, не мога да му се доверя.
          Всякакви чудеса на техниката като роботизирани ръчни скоросни кутии да речем не са желани. Изпитана в годините АТ , става, CVT- предпочитам да избягвам за сега.
          Хонда джаз е доста рядко срещана тук и не съм убеден , че е по - добра алтернатива от яриса.
          Подчертавам отново , колата ще се кара само градско. Тук пътищата в града се почистват , не е както в Бг, а за извънградско си имам аутбек.
          За сега като гледам остава тойотата като възможност. Наистина ли е само това сред малолитражките?
          Благодаря на всички писали по темата.

Коментар

на нисан има някакви проблеми с 1.2, но то и без друго е п.ча въшка - вземи си 1.4 или 1.6 - разликата в разхода е минимална, а във вървежа - не!
            Автоматът на хондата е CVT, а на Нисан има и CVT и "класически"...
            За какви пари говорим все пак? Мойта за 10К лева е "като нова" - само 38000км беше... За 8 месеца и 9000км съм сменил едно масло и една крушка на фар...

Коментар

Малолитражки много, но за мен само това и Хондата донякъде си струват. Двигателя е с верига която е безроблемна. Кутия само ръчна! Микрата е Клио. Мазда, Фиеста са едно и също. Пежо и Ситроен не е за Швеция.

Ай Кю е сигурно предвид размерите си. Деформационните зони са почти същите. Механиката е подобна, материалите в куето са по качествени. И там кутия само ръчна! Значително по неудобно ако си с две деца.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Щом Джамбазов казва, че е добро , значи е така. За деформационните зони сигурен ли си при IQ, защото много ме кефи въшката, но яриса като че ли ще е по- практичен?
                Тедо , не ме касае много колко ще гори - дали ще е 10 , 8 или 5 градско все тая при този годишен пробег. Искам минимални проблеми и елементарно обслужване- масла филтри , накладки, дето мога и сам да си ги сменя, както и да мога да разчитам на бричката , че ще ме заведе на работа на време. Ще си я обработя допълнително антикорозионно със съответните "парафини" в прагове, врати и други кухини.
                Исках да си сверя часовника - благодаря още веднъж.
                Те децата едва ли ще се возят в тази кола, става въпрос за възможност , ако евентуално другата кола има някакъв проблем , който изисква по дълго време за отстраняване, т.е по - скоро краткотрайна екстремна ситуация.

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                  ... не ме касае много колко ще гори - дали ще е 10 , 8 или 5 градско все тая при този годишен пробег. Искам минимални проблеми и елементарно обслужване- масла филтри , накладки, дето мога и сам да си ги сменя, както и да мога да разчитам на бричката , че ще ме заведе на работа на време. Ще си я обработя допълнително антикорозионно със съответните "парафини" в прагове, врати и други кухини...
                  Като ще караш "малолитражката" малко, за какво ти е изобщо втора кола? Първо ще се набуташ с некакви кинти за "бричката", после данъци, парафини, ремонти и т.н... или имаш спестени пари и няма какво да ги правиш?
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Яриса 1.3 бива, ако па има и автомат- идеално ! IQ- то ще друса като талига и е хептем малко !
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Трябва ми за удобство, иначе жена ми и децата трябва да стават в 5 часа и да ме закарат на работа. Спането е ценност от което нямам намерение да лишавам никого , заради по - малкото разходи. Следва неудобството с прибирането от работа, отново всички в колата и елате ме вземете- пак не става. Имам дежурства , да идват всички да ме приберат в 3 сутринта примерно ми се вижда леко неудобно. Няма на кого да се оставят децата , а не са достатъчно големи да им се довериш изцяло и да ги оставиш сами. Освен това са само пари, а пари се печелят, а се печелят и за да се харчат, иначе за какво работим?
                      Ей сонда, не се бях сетил за друсането , с тази къса база , няма как да не друса. Ще пробвам пък ще видим!
                      Бих взел и 1.8 , но се намира много рядко на пазара.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        Яриса 1.3 бива, ако па има и автомат- идеално ! IQ- то ще друса като талига и е хептем малко !
                        Автомат няма. Междуосието и на двете е много близко. Само дето АйКю-то не му стърчат свесове. Практичноста е в полза на Яриса. Като пуснеш седалките става удобно и ендуро да вкараш, а в АйКю-то таблет, ама не много голям. Вземат 3 литра масло, сменя се с поглед, филтрите с една ръка, свещи на 30к км и те се сменят много лесно и не те занимава с нищо. Има невероятни спирачки. При екстремно спиране пасажера трябва да е с колан, че ще излезе през прозореца. Сервото на волана е много приятно. Няма скърцане, хлопане, тракане. Има много ниши за багаж.

Ако намериш 1.8 е значително по приятна за каране :-)
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Нишички за багажа да , ама пепелника е уникален- кой ми скри буркана! Гледам да се въздържам от екзотики , но ако излезе 1.8 читаво и на малко километри ще ходя на оглед . Ако ще е IQ - то основно ще се кара с пуснати задни седалки- т.е двуместен вариант , с опция + човек и половина при нужда.

Коментар

Автомат като да имаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:4834053513.jpg
Прегледи:1
Размер:58.8 КБ
ID:5551495, но съпругата ми нещо не ще автомат..

Коментар

Това ако е автомат, аз съм луноход. Или както е казал класика "не бъркай ситуацията с боя".

Това е ММТ. В ръководството на Тойота е описано, че е съкращение от "МаМата си Трака".

Не ти трябва такава кутия!

Коментар

Днес го карах до Щутгарт - нарочно взех него (1,33-бензин, 99 PS описан по-горе, 6-степенна ръчна, изпълнение Life и т.н.) и обратно - градско- 2-3 часа и магистрала със 120-150, общо 400 км - разход 6,2 л. на 100...
                                В iQ-то не мога да вляза
                                Последно редактирано от ivied; 06-01-14, 20:37.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X