Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на малолитражка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на малолитражка

Привет на всички. Мисля да подменя малко автопарка. Необходима ми е малолитражка за основно градска злоупотреба. Основната семейна кола е аутбек, но е време да се разделим със баленото от където произтича и темата.
    Моля за идеи и препоръки. Търся малолитражка след 2006г, бензинова ,автомат или ръчка , без значение. Основното,като ценности които се търсят , не е да гори максимално малко, а да е надеждна , да не създава проблеми и по възможност с по - просто обслужване. Дизела отпада с червен картон, живея в Швеция и не ми допада данъка на дизелите тук. Колата ще се кара много малко километри , вероятно не повече от 3-4 хил / годишно . Смятам , че не си заслужават всички възможни проблеми на един съвременен дизел, а и тук зимата си е студена и бензинката ще се справя по лесно с паленето.
    Добрата фабрична антикорозионна защита е едно от нещата на които държа.
    За сега съм се спрял на тойота ярис с 1.3 мотора. Не съм доволен от малкия мотор на ярис, въпреки , че беше мотор на годината в не толкова далечното минало. Гори масло, не върви, купето му тежи. Дали 1.3 ще се справя по - поносимо? Заглеждам и IQ с 1.3 мотора.
    Надявам се на вашите предложения и коментари, защото съм доста далеч от БГ и трудно мога да дискутирам по темата.

От: Покупка на малолитражка

Какъв джип да си купя?............

Швеция....

Малолитражка.....

Ми Панда от новите..... Или Нивата.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Яриса е правилния избор. Имах 1,3. Сега жената кара 1.0 . АйКю е малко като картинг. Иначе материалите му са по скъпи.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Незнам при какви условия ще караш колата в Швеция, но в Казахстан при - 35 оС Лада Нива 1.7 i си палеше без проблем. Подгряването и чистенето на леда по стъклата отнемаше около половин час при тази екстремална температура. Нивата усточиво се движеше с гуми с метални шипове по вечно заледените пътища. Затова Лада Нива се сглобява и сега в Казахстан понеже върши работа при екстремални условия и то на ниска цена.
        Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Нещо Корейско загледай,Вече са много качественни и с евтин сервис.
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            Яриса е правилния избор. Имах 1,3. Сега жената кара 1.0
            +1 глас за Yaris-a - с 1.33 двигателя обаче, има си и старт-стоп система, от ниво на оборудване LIfe,
            тази година излиза нов модел и 2-3 годишните на малко км. ще са на изгодна цена,
            с 15 цолови гуми и гори 4-5 на сто.
            Еталон за качество са във всички класации за малкия клас
            + много приятна 6-степенна скоростна кутия
            + лично се убедих в това. Отвътре са очудващо просторни и приятни
            + много добра климатизация
            + интересна система за задните седалки -
            която увеличава пространството
            Последно редактирано от ivied; 05-01-14, 23:06. Причина: само + ве

Коментар

Яриса с 1.3 и старт стоп и 6ст кутия по швеЦките магистрали е мъка, или поне на мен ми беше досадно да сменям предавки нон стоп за да не умира по баирите, иначе за града бива.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Яриса с 1.3 и старт стоп и 6ст кутия по швеЦките магистрали е мъка, или поне на мен ми беше досадно да сменям предавки нон стоп за да не умира по баирите, иначе за града бива.
                старт-стопа се изключва, 1,33 е с два варианта - 99 и 101 PS, (по кой DIN и защо) на 6-та си върви перфектно и с 160...
                и няма мъка като зареждаш
                за повече и много повече - има по-високи класове...
                сравнено като качество на изработка и изпълнение за тоя клас - не виждам кой ще го бие
                вкл. А, В на Мерцедес, французите, за италианците да не говорим...
                с 5 звезди е от Euro NCAP
                + (за ABS ясно) Електронно разпределение на спирачното усилие (EBD),
                + система за стабилност в завой (CSC),
                + Спирачен асистен (BA),
                + система за контрол на сцеплението (TRC)
                + система за контрол на стабилността (VSC)
                ...???
                вкл. добро представяне и като екстри: затъмняване на огледалата, електрическо подгряване, блутут и т.н.
                + 7 въздушни възглавници
                + монитор, помощ при паркиране, камери (за дамите де )
                + климатроник и т.н.
                за корейците не знам - нямам впечатления.
                (а не съм фен на Тойота по принцип, но...)
                Последно редактирано от ivied; 06-01-14, 00:10. Причина: а не съм фен на Тойота по принцип, но...

Коментар

Кога ще го караш?Бюджета какъв е?Предно ли ти трябва или е нужно 4Х4
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Ако купувам типично градска кола за двама, бих си купил СМАРТ.

- маневрен, навира се навсякъде,
                    - съвсем прилична динамика,
                    - ако изключим друсането си е съвсем комфортно и лесно за управление,
                    - нисък разход,
                    - съвсем нормален багажник.
                    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Човекът си търси малка кола за градско, те му предлагат лада нива Какво лошо ви е направил???

Освен бюджет, важно е да се знае и колко човека ще се возят (например ние сме с 2 деца и автоматично изключихме ултра-малките двуместни/двуврати)... Избрахме си Нисан Ноте 1.6 автомат - много приятна градска кола... Ако няма големи задръствания разходът е между 8 и 9/100... Задната седалка е на релса и в крайно задно положение мястото за децата е като в лимузина, има и масички като в самолетите...

За градско (пък и за извънгр) аз повече не бих си взел ръчка, ако имам възможност за избор...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз точно това направих преди 2 седмици- купих Смарт за из София . Доста е широк отвътре и външният и вид лъже, за двама души+ багаж е ок. Разход(бензинов 600сс) за сега ми дава около 5.5-6.0/100 из София. Поддръжката не е от най-евтините, понеже си е малко екзотика из нашите ширини. Друсането наистина е проблем, трябва да се внимава с дупките заради малките предни гуми 145, но само по паваж, на асфалт возията е ок. Скоростите са малко смотани, роботизирана ръчна ск. кутия(нещо smg на БМВ, ама по-бавно превключва), но пък имаш опция за ръчно превключване.
                        M57D30T1
                        W450

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                          старт-стопа се изключва, 1,33 е с два варианта - 99 и 101 PS, (по кой DIN и защо) на 6-та си върви перфектно и с 160...
                          и няма мъка като зареждаш
                          за повече и много повече - има по-високи класове...
                          сравнено като качество на изработка и изпълнение за тоя клас - не виждам кой ще го бие
                          вкл. А, В на Мерцедес, французите, за италианците да не говорим...
                          с 5 звезди е от Euro NCAP
                          + (за ABS ясно) Електронно разпределение на спирачното усилие (EBD),
                          + система за стабилност в завой (CSC),
                          + Спирачен асистен (BA),
                          + система за контрол на сцеплението (TRC)
                          + система за контрол на стабилността (VSC)
                          ...???
                          вкл. добро представяне и като екстри: затъмняване на огледалата, електрическо подгряване, блутут и т.н.
                          + 7 въздушни възглавници
                          + монитор, помощ при паркиране, камери (за дамите де )
                          + климатроник и т.н.
                          за корейците не знам - нямам впечатления.
                          (а не съм фен на Тойота по принцип, но...)
                          Колата е приятна, просто според мен не става за извън града и баш у Швеция съм я карал зимата, та затова се обадих.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Смарт си е ергенска кола... За семейство ще трябват поне 2бр
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Като втора подръчна е идеална - да отидеш да си вземеш детето от детска или училище, до магазин. На работа ако си с кола.

Дизелът ми даваше 2.5 литра на дълго. Става и за семейство без деца.
                              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X