BMW - то въобще не пуши - нито от щеката, нито от капачката, нито от ауспуха. Компресията му е ОК! Който иска да идва да гледа. Но това не го коментирам. Другите защо го правят и обясненията на собствениците им са ми интересни. Затова питам.
Карам Туарег 3.0 Д ,произведен 2007 г.,купих го на 64000 км от предишния собственик през април 2011 г..В момента автомобила е на 92000 км .Проблем с помпата в резервоара имах тази година януари и се наложи подмяната и в Порше-юг.Това е единствената сериозна повреда на автомобила досега.Горяха ми крушките на завиващите фарове(споменавам го като проблем).Поддръжката на автомобила(обслужване на автомобила) е малко по-скъпа от такава на един гаранционен Сценик например(имал съм такъв автомобил),но пък удоволствието да караш такъв автомобил е "ОГРОМНО".Разхода на гориво много зависи от стила на шофиране-градско-11 /100-нормално с 50-70 км/ч,17/100-агресивно каране(първи на светофара),извънградско8,5-9,5/100 със средна скорост90-110 км/ч и 10-11л/100км при скорост 120-160 на магистрала.Изключително маневрен автомобил,стабилен в завои на висока скорост.Засега нямам забележки относно скоростната кутия и двигателя.Препоръчвам автомобила и мога да дам допълнителна информация и препоръки за интересуващите се.Купувайте задължително след проверка в оторизиран сервиз и по възможност да е на малко километри.Автомобили ,които са на повече от 200000 км изискват и по-серизно "бъркане в джоба",независимо от марката и модела
А дали има вариант Преди фейс лифта да са сложили двигателя и скорости от фейс лифта? И как може да се познае? Питам тъй като се продава един такъв и се чудя дали не е някаква измама.
По вероятно е да му е сменен номера на рамата, ако ме разбираш...
При тази предварителна (притеснителна) информация, аз бих направил първо "проверка на идентификационните номера на рамата и двигателя на моторно превозно средство се събира такса 50 лв." в КАТ, а след това и консултация в оторизиран за марката сервиз! Ако продавача не го устройва това - не се занимавайте с тази кола.
А дали има вариант Преди фейс лифта да са сложили двигателя и скорости от фейс лифта? И как може да се познае? Питам тъй като се продава един такъв и се чудя дали не е някаква измама. Моя Туарег е фейслифтов(визуално),но е със стария мотор -224 к.с.,може би защото е произведен 2007 г.От 2008 г. се продава Туарег с нов мотор-239 к.с..Дори и да са сменили двигателя,вероятно е имало защо.....може да е дефектирал във времето .И какво от това, ако цената е добра и състоянието на автомобила е прилично (задължителна проверка в Порше) ,аз бих го взел.Лошото е ,че ВАГ не пазят сервизната информация на автомобила(особено ако е внесен отвън) и не можеш да разбереш реалните километри .Някои джамбази искат задължително капаро (което не връщат,ако не се навиеш по определени причини),за да закараш автомобила до оторизиран сервиз и да го провериш и можеш да изгориш,ако си голям мераклия.Аз лично изгорях с едно капаро от една автокъща за един МЛ,който уж беше на 74000 ,а се оказа на 224000 км и с едно кило ремонти по него... от една доста "известна автокъща" с много добро реноме....
Става да се кара така, но само да преминеш през някое препядствие, примерно аз съм го ползвал като се закопах в една дюна, излезнах, е най-вече на късмет де, но все пак помогна. Иначе не става да я караш, защото това е максималният ход на окачването и на практика най-горе нямаш окачване, все едно я караш на трупчета. По спомени и ситроените с хидроактивно окачване се държат по същия начин като ги опънеш до горе.
Да, въпроса е, че веригите трябва да са вериги а не китайски синджири за тоалетни казанчета. А да кажа ли колко струват 4 хубави вериги в SUV-ов размер?...
Да, въпроса е, че веригите трябва да са вериги а не китайски синджири за тоалетни казанчета. А да кажа ли колко струват 4 хубави вериги в SUV-ов размер?...
Коментар